Jerry Kuhn je prejel šest zadetkov, potem pa je prepustil mesto Alešu Sili. Foto: Drago Cvetanovič
Jerry Kuhn je prejel šest zadetkov, potem pa je prepustil mesto Alešu Sili. Foto: Drago Cvetanovič
Team Jesenice
Jeseničanom se je zelo poznala neuigranost. Foto: Drago Cvetanovič

Norvežani so odlično odprli uvodno tretjino tekme. Že po dobrih dveh minutah so povedli, zadel je Snorre Hallem, Olimpiji jo je zagodla tudi ograda, saj se je plošček odbil naravnost pred vrata. Ob "power playu" je bil v 12. minuti natančen Nick Schaus, na kazenski klopi je sedel Igor Cvetek. Na 3:0 je povišal Erik Boisvert še pred iztekom prve tretjine po veliki napaki obrambe zeleno-belih.

Po odmoru so gostje še naprej prevladovali in v drugem delu še trikrat premagali vratarja Jerryja Kuhna, ki je v 33. minuti svoje mesto prepustil Alešu Sili.

Zadnji del se je končal brez zadetkov in je bil omembe vreden le pretep med Alexom Berryjem in Snorreyjem Hakemom. Najlepše priložnosti za Ljubljančane so imeli Jeff Ulmer, Pascal Morency in Scott Howes. Za Olimpijo so igrali vsi tujci, manjkali so Damjan Dervarič, Jaka Zdešar, Miha Pesjak zaradi poškodb. Anže Ropret prav tako ni bil v postavi, ker še nima pogodbe.

Jeseničani brez možnosti proti Brianconu
Hokejisti moštva Team Jesenice so na večerni tekmi z 1:6 izgubili proti Brianconu. Že po pičlih 17 sekundah so prejeli prejeli zadetek, zadel je Cedric Di Diobalsamo. V nadaljevanju so bili Gorenjci enakovredni, v 13 minuti pa je Marc Andre Barnier povišal na 0:2. Ob koncu tretjine je bil blizu zmanjšanja zaostanka Peter Bizalj, a je z ugodnega položaja zadel vratarja gostov.

Drugi del je minil v enakovredni igri. Vseeno so hokejisti Briancona še dvakrat zadeli prek sijajnega Barnierja, na drugi strani pa Jeseničanom ni steklo v zaključku napada.

Na začetku zadnje tretjine je Miha Brus navdušil navijače. Na polovici zadnje tretjine so gostje v razmaku 59 sekund dvakrat premagali Matica Boha, ki je po šestem prejetem zadetku svoje mesto prepustil Gregu Vilmanu. Na 1:5 je povišal Boštjan Goličič. Jeseničani so navdušili z borbenostjo in drsanjem, a še kako se jim pozna neuigranost, saj so na ledu opravili le sedem treningov.

Poletna liga Rudi Hiti:
STAVANGER OILERS
- TELEMACH OLIMPIJA
6:0 (3:0, 3:0, 0:0)
200; Hallem 3., Schaus 12., Boisvert 19., 23., Davis 29., Kristiansen 30.

TEAM JESENICE - BRIANCON
1:6 (0:2, 0:2, 1:2)
450; Brus 42.; Di Diobalsamo 1., Barnier 13., 28., 32., Goličič 49., Kearney 50.

Petek ob 16.00:
TELEMACH OLIMPIJA - BRIANCON

Ob 19.30:

TEAM JESENICE - STAVANGER OILERS

Sobota ob 16.00:
STAVANGER OILERS - BRIANCON

Ob 19.30:

TELEMACH OLIMPIJA - TEAM JESENICE