Joel Ward (drugi z desne) je tik pred koncem odločil tekmo v New Yorku. Foto: Reuters
Joel Ward (drugi z desne) je tik pred koncem odločil tekmo v New Yorku. Foto: Reuters

Ward bi lahko že v 50. minuti odločil srečanje, a mu je pri izidu 0:1 veselje preprečila vratnica. Na razburljivem dvoboju v Madison Square Gardnu se je izkazal tudi ruski zvezdnik Aleksander Ovečkin, ki je za zmagovalce ob "power-playu" s projektilom prispeval prvi gol v 19. minuti in podajo izza gola za zmagoviti zadetek v izdihljajih tekme. Ward je iz bližine ploščico spravil med nogama vratarju Henriku Lundqvistu.

Gostitelji so dolgo potrebovali, da so dosegli izenačujoči gol, to jim je uspelo šele dobre štiri minute in pol pred koncem rednega dela, ko je zadel Jesper Fast. To je bil njegov prvi zadetek v končnicah. Vratar Braden Holtby je ustavil 32 strelov hokejistov iz New Yorka. Rangersi so leta 2013 proti Washingtonu v prvem krogu končnice izgubili prvi dve tekmi, a nato serijo dobili s 4:3.

Po štiri točke Perryja in Getzlafa
V polfinalu Zahodne konference se je Anaheim poigral s Calgaryjem in ga zanesljivo premagal s 6:1. V igri mačke z mišjo sta bila najbolj razpoložena Corey Perry in Ryan Getzlaf. Prvi je dal dva gola in prispeval dve podaji, drugi pa je dosegel gol in trikrat nesebično asistiral svojim kalifornijskim soigralcem. Spočiti gostitelji, ki so igrali prvič po tednu dni, so v vsaki tretjini dosegli po dva gola. Calgary je v Anaheimu klonil že 20. zapored, nazadnje se je zmage v Honda Centru veselil v končnici leta 2006.
Vzhodna konferenca, 2. krog:
NY RANGERS - WASHINGTON 0:1
1:2 (0:1, 0:0, 1:1)
Fast 56.; Ovečkin 19., Ward 60.

Obrambe: Lundqvist 27; Holtby 31.

Petek:
MONTREAL - TAMPA BAY 0:0


Zahodna konferenca, 2. krog:
ANAHEIM - CALGARY 1:0
6:1 (2:0, 2:0, 2:1)
Beleskey 11., Maroon 14., Perry 23., 41., Etem 31., Getzlaf 43.; Bennett 50.

Obrambe: Andersen 23; Hiller 11, Ramo 18.

Petek:
CHICAGO - MINNESOTA 0:0

V odebeljenem tisku je izid v zmagah. Igrajo na štiri zmage.