Miha Verlič je dosegel dva zadetka. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Miha Verlič je dosegel dva zadetka. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Grizliji so na začetku izkoristili nekoliko trde noge zmajev po dolgi avtobusni vožnji, a se je večkrat izkazal Jerry Kuhn. V 19. minuti je Nick Ross zaposlil Miho Verliča, ki je premagal Sebastiana Vogla, ko so imeli Ljubljančani igralca manj. Grizliji so nato unovčili številčno prednost, v zadnji minuti prve tretjine je izenačil Brett Palin.

Sijajna igra v drugem delu
Norm Miley je v 22. minuti zadel za 2:1, nato pa so Ljubljančani blesteli do konca druge tretjine. V 25. minuti je izid poravnal Andrej Hebar po podaji Aleša Mušiča. Ken Ograjenšek je v 29. minuti poskrbel za novo vodstvo zeleno-belih. Za prednost dveh zadetkov zmajev pred zadnjim odmorom je še drugič v polno zadel Verlič.

Nemci v zadnji tretjini izenačili
V zadnji tretjini so Nemci vse sile usmerili v napad. To se jim je obrestovalo v 50. in 53. minuti, ko sta Kuhna matirala Christoph Höhenleitner in Alexander Polaczek. Ker zmagovalca po 60 minutah ni bilo, so odločali kazenski streli. Po maratonskem izvajanju so bili bolj zbrani grizliji. V 12. seriji je zmagovalca odločil Patrick Pohl. Edini uspešni izvajalec kazenskega strela pri zeleno-belih je bil debitant Jure Sotlar.

V četrtek začetek Poletne lige
Zmaji bodo imeli v ponedeljek prost dan. V torek in sredo bodo trenirali v Kranju, v četrtek pa se začenja 21. Poletna liga Rudi Hiti na Bledu. Ob 16.00 bodo palice prekrižali z norveškimi prvaki Stavanger Oilers.