Nate Di Casmirro je kljub 37 letom še vedno italijanski reprezentant in se je udeležil prvega dela priprav na olimpijske kvalifikacije. V ponedeljek je bil sicer
Nate Di Casmirro je kljub 37 letom še vedno italijanski reprezentant in se je udeležil prvega dela priprav na olimpijske kvalifikacije. V ponedeljek je bil sicer "odrezan" iz moštva za Oslo oz. preseljen med rezervne napadalce. Foto: EPA

Izkušeni in vsestranski napadalec se je jeseniškemu moštvu že pridružil na torkovem treningu, prvič pa se bo navijačem v Podmežakli predstavil v soboto na tekmi proti Neumarktu.

Nathan oz. Nate Di Casmirro se je sicer rodil v Ontariu v Kanadi, a ima ameriško in italijansko državljanstvo. Po igranju na univerzi St. Cloud je kar sedem sezon preživel v AHL-u, nato pa se prvič podal v deželo prednikov.

Zadnja leta član azzurrov
Vmes je malo odigral tudi na Švedskem in Veliki Britaniji, z večletnim bivanjem v Italiji pa si je priigral pravico do nastopa za reprezentanco Italije. Med letoma 2013 in 2015 je tako sodeloval na treh svetovnih prvenstvih, v zadnjih štirih sezonah pa skupaj zbral 35 reprezentančnih nastopov.

Alpska liga veliki izziv v Podmežakli
V pretekli sezoni je bil član Bolzana in na 54 tekmah rednega dela Ebla prispeval šest golov in 13 podaj, na šestih tekmah končnice pa je prispeval še gol in pet podaj. Di Casmirro je po Martinu Oražeju in Shanu Heffernanu tretji tuji hokejist, ki je okrepil Jesenice.

Jeseničani bodo letos kot edini slovenski klub igrali v novoustanovljeni Alpski ligi, ki nadomešča prejšnjo INL in italijansko Serie A. Skupno bo nastopilo 16 klubov, prvenstvo pa se bo začelo s prvimi tekmami 17. septembra, ko bodo Jesenice doma gostile Val Gardeno.