Rok Stojanovič je imel veliko dela, zbral je 35 obramb. Foto: Drago Cvetanovič
Rok Stojanovič je imel veliko dela, zbral je 35 obramb. Foto: Drago Cvetanovič
Eric Pance in Colin Long
Eric Pance in Colin Long sta obračunala s pestmi v drugi tretjini. Foto: Drago Cvetanovič
Železarji z izjemnim preobratom do velike zmage

ani so še pet minut pred koncem vodili s 4:3.

Podmežakla je bila znova lepo napolnjena, zbralo se je 2.300 gledalcev. Slovenski reprezentant Rok Tičar je ob navdušenju s tribun vrgel prvi plošček.

Sotlar načel mrežo Asiaga
Znova je začetek tekme pripadel gostom, a so bili tokrat železarji precej bolj zbrani kot v soboto na prvem srečanju. Po natančnem strelu Jureta Sotlarja v 9. minuti so gostitelji povedli. Vratar Asiaga Frederic Cloutier je imel nato veliko dela, priložnosti so zamudili Sašo Rajsar, Jaka Ankerst in Aleksander Magovac.

Že po 26 sekundah druge tretjine je Krys Kolanos izenačil, dve minuti pozneje pa je Gulio Scandella že zrežiral vodstvo gostov. V 28. minuti je po akciji Magovca izenačil Marjan Manfreda. Kmalu po izenačenju sta s pestmi obračunala Eric Pance in Colin Long, ki sta se hladila pet minut na klopi za kaznovane igralce. Po protinapadu Rajsarja so domači prvič zaigrali z igralcem več. Hitri Sotlar je v 32. minuti z akcijo okoli vrat matiral Cloutierja za vodstvo s 3:2.

Sotlar in Ankerst zrežirala preobrat v 17 sekundah
Asiago je izenačil v 43. minuti, ko je bil natančen Anthony Nigro. Razigrani Scandella je v 55. minuti poskrbel za vodstvo Italijanov in Jeseničani so bili v težavah. Najboljšo igro so prikazali v zadnjih minutah. Sotlar je dosegel hat-trick v 57. minuti po podaji Panceta. 17 sekund zatem je Ankerst zadel za 5:4 in gostje se niso več pobrali. Minuto in pol pred koncem je Cloutier zapustil vrata, kar je izkoristil Luka Kalan in 18 sekund pred zadnjim piskom sirene zatresel prazno mrežo.

Razmerje v strelih na vrata je bilo 41:39. Tretja tekma bo v soboto v Asiagu.

Polfinale, drugi tekmi:
SIJ ACRONI JESENICE - ASIAGO 1:1
6:4 (1:0, 2:2, 3:2)
2.300; Sotlar 9., 32., 57., Manfreda 28., Ankerst 57., Kalan 60.; Kolanos 21., Scandella 23., 54., Nigro 43.

CORTINA - RITTEN 1:1
2:5 (1:1, 1:3, 0:1)

Izid v zmagah je v krepkem tisku. Igrajo na tri zmage. Tretji tekmi bosta v soboto.

Železarji z izjemnim preobratom do velike zmage