Aleš Jeklič je dosegel edini zadetek za Jeseničane. Foto: Drago Cvetanovič
Aleš Jeklič je dosegel edini zadetek za Jeseničane. Foto: Drago Cvetanovič

Latvijci so si tudi zagotovili napredovanje v naslednji krog. Železarji so bili na koncu tretji, v Miskolcu so izgubili z gostitelji turnirja s 3:4, Jaco pa so v petek premagali s 3:1.

Danes so Jeseničani na morebitno presenečenje in zmago na turnirju lahko upali le, če bi slavili z vsaj dvema goloma naskoka. Začelo se je dobro, Aleš Jeklič je z izjemnim strelom z modre črte železarje popeljal v vodstvo v sedmi minuti, toda že pet minut zatem so tekmeci izenačili po protinapadu.
Čeprav je imela Riga terensko premoč in več strelov na gol (na koncu 30:16), je vratar Žan Us drugič klonil šele sredi tekme, potem ko so njegovi soigralci v napadu zapravili nekaj lepih priložnosti. V 33. minuti je poskusil Urban Sodja, ki je stresel vratnico.

Ko so Latvijci na začetku zadnje tretjine povedli s 3:1, je bilo jasno, da bodo slovenski prvaki težko prišli do preobrata. Riga je piko na i postavila v zadnji minuti z zadetkom na prazna vrata.

Varl: Potrebno je več poguma in odločnosti
"Bila je težka tekma, igrali smo proti zelo disciplinirani in trdi ekipi. Prostora je bilo malo, a to so tekme, ki jih potrebujemo, ko je potrebna večja odgovornost in več odločnosti. Prepoceni smo dobivali gole in izgubljali ploščke v nevtralni tretjini. Sprožili smo malo strelov, a smo imeli nekaj 'smrtnih' priložnosti. Če tega ne izkoristiš, ne moreš pričakovati, da boš zmagal. Za nekatere je bila to velika izkušnja, tako da je ta turnir zelo dobrodošel. Bili smo blizu, a v takih tekmah je potrebno več poguma in odločnosti," je črto pod nastop v Miskolcu potegnil trener Varl.

Latvijski zmagovalec turnirja se bo novembra pomeril v skupini D v Asiagu, kamor so že uvrščeni danski Herning, kazahstanski Jertis Pavlodar in domači Asiago. Na finalnem turnirju januarja pa bosta nastopili po dve najboljši ekipi iz dveh turnirjev tretjega kroga.

Turni v Miskolcu, 3. krog:
SIJ ACRONI JESENICE - RIGA
1:4 (1:1, 0:1, 0:2)
Jeklič 7.; M. Lipsbergs 12., 60., E. Lipsbergs 32., Prusis 44.


MISKOLC - JACA
10:2 (1:1, 5:0, 4:1)




2. krog:
SIJ ACRONI JESENICE - MISKOLC
3:4 (1:1, 0:1, 2:2)
Židan 10., 46., Pesjak 58.; Dansereau 17., Hajos 39., Goz 53., Galanisz 57.

RIGA - JACA
6:3 (0:2, 4:1, 2:0)

1. krog:
SIJ ACRONI JESENICE
- JACA
3:1 (1:0, 2:1, 0:0)
180; Remar 5., Erman 24., Pesjak 26.; Gonzalez 35.

MISKOLC - RIGA
1:2 (0:0, 1:2, 0:0)

Končni vrstni red: Riga 9, Miskolc 6, Jesenice 3, Jaca 0.