Žiga Pance, otrok Olimpije, bo drugo sezono zapored igral za HCB Südtirol Foxes. Foto: MMC RTV SLO
Žiga Pance, otrok Olimpije, bo drugo sezono zapored igral za HCB Südtirol Foxes. Foto: MMC RTV SLO

25-letni krilni napadalec in reprezentant Slovenije je z Bolzanom sklenil enoletno pogodbo, kar po potrditvi obstanka južnotirolskega kluba v razširjenenem avstrijskem prvenstvu ni presenečenje. Žiga Pance je postal del belo-rdeče zgodovine, ko je 13. aprila letos v podaljšku pete tekme velikega finala proti Salzburgu dosegel odločilni gol in prinesel Bolzanu naslov prvaka Lige Ebel.

Lani 30 točk na 54 tekmah za Bolzano
V lanski sezoni je starejši izmed bratov Pance v rednem delu na 41 tekmah za Bolzano prispeval 14 golov in 7 podaj, v končnici na 13 tekmah pa tri gole in šest podaj. Klubski uspeh je lani Žiga Pance zaokrožil še z reprezentančnim: najprej je zaigral na olimpijskih igrah v Sočiju, nato pa na svetovnem prvenstvu prispeval še svoj delež k vrnitvi risov v elitno divizijo.

Iz kraljevskega Manchestra v Olimpijo
Okrepil se je tudi Pancetov matični klub. Pri HDD Olimpiji so za novo sezono podpisali drugega tujega napadalca, ki prav tako kot Matt White prihaja iz ZDA. Hunter Bishop, ki lahko igra na centrskem in levokrilnem položaju, je z zmaji podpisal enoletno pogodbo in bo v Ljubljano prišel sredi prihodnjega tedna. 26-letni hokejist je v minuli sezoni igral v Ligi AHL za Manchester Monarchs, sicer podružnično moštvo Los Angeles Kingsov. Za Monarchse je Bishop na 57 tekmah rednega dela prispeval 6 golov in 9 podaj.