Jure Sotlar je dosegel drugi zadetek za Olimpijo. Foto: www.alesfevzer.com
Jure Sotlar je dosegel drugi zadetek za Olimpijo. Foto: www.alesfevzer.com
Na Jesenicah 4:1 za Olimpijo


Prelepa Gorenjska je znova donela na začetku srečanja v Podmežakli, kjer se je zbralo okoli 1.000 gledalcev. Olimpija je zadnjič na Jesenicah gostovala 15. aprila, ko je izgubila naslov državnega prvaka, ki so se ga zasluženo veselili železarji. V Tivoliju je zavel nov veter, predvsem tuje okrepitve pa so bile jeziček na tehtnici. Razmerje v strelih na vrata je bilo zelo izenačeno (33:34).
Scholz zadel ob prednosti dveh igralcev več
Jeseničani niso začeli po načrtih. Najprej so napačno menjali, nato pa storili še dva prekrška. Olimpija je kar dve minuti igrala z dvema igralcema več, kar je v 9. minuti z močnim strelom unovčil branilec Fabian Scholz. Avstrijec je prav v četrtek podpisal enoletno pogodbo z Ljubljančani. Gostitelji, ki so prejšnji teden na pripravljalni tekmi v Tivoliju klonili kar z 1:7, so tokrat prikazali popolnoma drugačen obraz. Zaigrali so napadalneje, Luka Tošič je zapravil lepo priložnost za izenačenje. Tudi gostje so bili nedisciplinirani, dobro minuto igre z dvema igralcema več pa železarji niso izkoristili, v preostanku kazni pa je David Sefič z bližine izenačil.
Olimpija precej boljša v drugi tretjini
V 24. minuti so gostitelji menjali ob nepravem času, kar je unovčil Jure Sotlar in poskrbel za novo vodstvo Olimpije. Tri minute zatem je bil v gneči pred vrati Jureta Pavliča najspretnejši Guillaume Desbiens, ki je povišal na 1:3. Trener Jeseničanov Dejan Varl je vzel polminutni odmor. V drugi tretjini je imela Olimpija premoč (streli na vrata 5:13).
Neučinkoviti železarji
Končni izid je v zadnji tretjini postavil Maks Selan 14 sekund pred koncem, ko so Jeseničani poskušali brez vratarja. V zadnji tretjini so imeli gostitelji več priložnosti, a so bili znova neučinkoviti, minute prednosti dveh igralcev več niso unovčili. Trener Varl je pojasnil, da bo potrebno še zelo veliko dela do začetka sezone, zadovoljen je bil z zadnjo tretjino.
Olimpija bo Ligo Ebel 12. septembra začela proti Innsbrucku v Tivoliju, prihodnji konec tedna bodo zeleno-beli sodelovali še na turnirju v spomin na Gaborja Ocskaya v Szekesfehervarju. Jeseničani bodo Ligo INL začeli 19. septembra proti Zell am Seeju.

Pripravljalna tekma, Jesenice:
SIJ ACORNI JESENICE - TELEMACH OLIMPIJA
1:4 (1:1, 0:2, 0:1)
1.000; Sefič 20.; Scholz 9., Sotlar 24., Desbiens 27., Selan 60.

Na Jesenicah 4:1 za Olimpijo