Zach Parise se iz New Jerseyja seli v  domači St. Paul, kjer bo zaigral za Minnesoto Wild. Foto: Reuters
Zach Parise se iz New Jerseyja seli v domači St. Paul, kjer bo zaigral za Minnesoto Wild. Foto: Reuters
Mikael Granlund
Minnesota Wild ima kup talentiranih mladcev kot je Mikael Granlund, zato "divjakom" napovedujejo vzpon proti vrhu Lige NHL. Foto: Reuters
Jaromir Jagr
Jaromir Jagr je na 1.346 tekmah v rednem delu Lige NHL dosegel 1.653 točk, kar ga na večni lestvici uvršča na osmo mesto (je prvi med aktivnimi hokejisti). Foto: Reuters

Izkušeni Parise je letos doživel bridek poraz v finalu Lige NHL, ko je s 4:2 v zmagah kot kapetan New Jersey Devilsov klonil pred Los Angeles Kingsi Anžeta Kopitarja. Minnesota je bila vselej favorit za Parisejev podpis, klub pa je z vsakim hokejistom posebej sklenil pogodbo za 13 let, vredno 98 milijonov ameriških zelencev.

Ryan Suter je tako kot Parise srebrni ameriški olimpijec iz Vancouvra, dozdaj pa je bil Suter del najboljšega branilskega tandema v ligi, ki ga je v Nashvillu tvoril skupaj s Shea Webrom. V boju za podpis najbolj iskanih hokejistov poletja je Minnesota premagala New Jersey in Pittsburgh (Parise) ter Detroit in Nashville (Suter).

Zach in Ryan skupaj izbrala Minnesoto
Za prestop k Minnesoti sta se hokejista zmenila med seboj, kar sta potrdila po objavi v hokejskih krogih težko pričakovane novice. Oba Američana sta priznala, da sta izmenjala nešeto kratkih sporočil in tudi nekaj daljših klicev. "Zach je bil velik del moje odločitve. In moja družina tudi," je priznal Suter, ki je doma iz sosednje zvezne države Wisconsin.

"Misliva, da nama obema najbolje ustreza Minnesota," je ponovil Parise, ki je doma prav te s hokejem obsseden zvezne države. Parisejev oče JP Parise je bil zvezdnik North Starsov, zdaj pa bo Zach zvezdnik Wilda, ki je s tem postal eden izmed favoritov na Zahodu. Lani je Wild po 30 tekmah vodil v ligi, nato pa so poškodbe razbile kemijo in klub je že četrto leto zapored ostal brez končnice.

Vabljeni k pregledu:
- Podpisov prostih NHL-igralcev

40-letni Jagr v Dallas
Eden najboljših čeških hokejistov vseh časov Jaromir Jagr je podpisal enoletno pogodbo z Dallasom, ki mu bo prinesla 4,55 milijona dolarjev. 40-letnik je večji del kariere odigral v Pittsburghu, kjer je dvakrat postal prvak Lige NHL. Lani se je po treh sezonah igranja v Ligi KHL vrnil v Severno Ameriko, kjer je igral za Philadelphio.

V ekipi od Jagra veliko pričakujejo
"Jaromir Jagr je brez dvoma eden najboljših hokejistov v zgodovini te lige. Lani je dokazal, da je kljub letom še vedno izjemno spreten, produktiven in veliko prispeva svoji ekipi. Igral bo v prvih dveh napadih, veliko pričakujemo od njega," je okrepitev pohvalil generalni menedžer Dallasa Joe Nieuwendyk.

Veliko sprememb v Dallasu
Dallas si želi uvrstitve v končnico, kar mu v zadnjih štirih sezonah ni uspelo. Zvezde so se pred dnevi okrepile še z enim 40-letnikom Rayem Whitneyjem in Derekom Royem. V menjavi za zadnjega so v Buffalo poslali Steva Otta in Adama Pardyja.