Izbor šport
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.3 od 27 glasov Ocenite to novico!
Primož Brezec je tretji Slovenec, ki je zaigral v Ligi NBA. Foto: MMC RTV SLO
       Vedno sem želel biti oglednik. Veliko ljudem sem rekel, da delo ni enostavno in da ga res moraš imeti rad. Moraš biti pripravljen tudi po deset ali več ur sedeti v dvorani in spremljati veliko število tekem. Ogromno je košarkarjev, res veliko dela, a se ne pritožujem, saj imam to rad in za zdaj zelo uživam.       
Reuters
V Ligi NBA je v osmih sezonah odigral 342 tekem in v povprečju dosegal 7,2 točke in zbral štiri skoke. Najboljše predstave je prikazal v dresu Charlotte Bobcatsov. Foto: Reuters
       Celo ekipo in LeBrona Jamesa zanima samo prstan. Če imaš ene najvišjih plač v Ligi NBA, to tudi pride s tem. Vsako leto potem skušaš napasti prstan. V NBA-ju seveda ni lahko zmagovati in je to velika stvar.       
Brezec je v Ligi NBA poleg Bobcatsov igral še za Indiano, Detroit, Toronto, Philadelphio in Milwaukee. Foto: EPA
       Gogi me ni presenetil. Vemo, česa je sposoben. Igral je na vrhunski ravni in zaslužil si je povabilo na All Star tekmo. Za fenomenalne igre bi mu ob tej priložnosti rad čestital in mu zaželel veliko sreče v končnici. Je pravi vodja in Miami ima srečo, da ga je dobil v tisti menjavi s Phoenixom. Mislim, da še sploh ni pokazal svojih najboljših iger.       
LeBron James
Kot pravi Brezec, za LeBrona Jamesa in Cleveland šteje le prstan. Foto: Reuters
       Nobena skrivnost ni, da bo Luka verjetno med prvimi tremi izbori. Brez veze bi bilo izgubljati besede o njegovi kakovosti in delati hvalospeve, saj vsi vemo, kakšen igralec je in kaj je že do zdaj naredil.       
Brezec pravi, da Dragić v dresu Miamija sploh še ni prikazal svojih najboljših iger. Foto: AP

Dodaj v

Brezec: LeBrona Jamesa zanima samo prstan

MMC-jev intervju s Primožem Brezcem
14. april 2018 ob 10:20
Ljubljana - MMC RTV SLO

"Redni del se ne more primerjati s končnico. V vsaki rundi se intenziteta in kakovost povečujeta. V seriji na sedem zmag zagotovo zmaga najboljša ekipa," je v intervjuju za MMC povedal Primož Brezec.

Nekdanji izvrstni slovenski košarkar je letos sklenil športno pot, v kateri je osem sezon preživel v Ligi NBA. Zdaj deluje kot oglednik aktualnih podprvakov najmočnejše lige na svetu, Cleveland Cavaliersov. Tako je njegova naloga bedeti nad nadarjenimi mladeniči v Evropi, hkrati pa, tako kot že sicer vrsto let, spremlja tudi dogajanje v NBA-ju.

V intervjuju za MMC je spregovoril pred končnico, predstavil svoje delo, potegnil črto pod redni del, se osredotočil na zdaj svojo ekipo iz Clevelanda in se dotaknil tudi nabora Lige NBA z Luko Dončićem, iger Miami Heatov na čelu z Goranom Dragićem


Zdaj ste že v igralskem pokoju, vendar pa ste zelo aktivni kot oglednik NBA moštva Cleveland Cavaliers. Kakšno je vaše delo?
Če povem na kratko, sem več na poti, kot sem bil kot aktiven igralec. Mi pa to sicer odgovarja, da nisem doma in nimam česa početi. Ves čas sem se hotel ukvarjati s tem. Vedno sem želel biti oglednik. Veliko ljudem sem rekel, da delo ni enostavno in da ga res moraš imeti rad. Moraš biti pripravljen tudi po deset ali več ur sedeti v dvorani in spremljati veliko število tekem. Tako je bilo na primer zdaj, ko smo bili na tem turnirju Adidas Next Generation v Železniku, ko smo bili od desetih zjutraj pa recimo do desetih zvečer v dvorani. Približno od deset do 15 dni na mesec sem na poti. Pokrivam celo Evropo, predvsem igralce, ki so primerni za nabor, obenem pa tudi ta "pro-skavting", torej igralce, ki so stari 22 let in več. Ogromno je košarkarjev, res veliko dela, a se ne pritožujem, saj imam to rad in za zdaj zelo uživam.

Ste morda razmišljali tudi o kakšnem drugem delu, na primer trenerstvu?
Ne, res, trenerstvo ali biti menedžer oziroma agent - to me ni nikoli zanimalo. Že kot igralec sem bil med bolj nervoznimi. Če bi bil trener, bi bilo to še dvakrat hujše. Nisem nikoli imel te želje, za agente pa vsi vemo, kako je, treba je nekaj "mutiti" in lagati, to pa mi ne leži. Že, ko sem bil v ZDA in sem spoznal oglednika Indiane Miša Starčevića, sem se navdušil nad tem in sem vedel, da je to idealno, da po karieri ostanem v stiku s košarko.

Ste si predstavljali, da bo delo takšno, kot zdaj poteka?
Nisem, dokler nisi v tem ustroju, si ne predstavljaš, da moraš biti ves čas na telefonu in v stiku s svojimi v ZDA, z generalnim menedžerjem, z njegovim pomočnikom, z glavnim oglednikom in trenerji, da moraš ves čas potovati … V bistvu je to 24-urno delo.

Za sabo imate osem sezon Lige NBA. Je bilo najlepše v Charlottu?
Ja, najlepše je bilo res v Charlottu, ker sem dobil veliko priložnosti za igranje. Ta tri leta so nepozabna. Dokazal sem, da lahko igram v najboljši ligi na svetu, a tudi drugje sem se imel lepo. Marsikaj sem se naučil tudi recimo v Indiani, kjer sem večinoma presedel. Moral sem iti čez proces, gledal sem Jermaina O'Neala in Reggieja Millerja, kar pa je tudi pozneje pripomoglo k mojim igram.

Kako pa je torej z Ligo NBA? Vemo, da jo že dolga leta podrobno spremljate. Spremljate tudi ekipe, za katere ste igrali, ali ste osredotočeni na Cleveland?
Spremljam, kolikor lahko, ampak sem bolj osredotočen res na Cleveland. Spremljam pa vse. Skušam pogledati čim več naših tekem, da vidim, kdo igra in kdo ne, kakšen slog igramo, kako ekipa funkcionira iz dneva dna, še posebej po tej menjavi, ki smo jo izvedli. Zagotovo nekoliko bolj spremljam tudi Indiano in Charlotte. Vsaka ekipa ima svojo filozofijo in deluje drugače. Vendar pa je pri skavtingu neka skupna nit in ni velikih skrivnosti. Ve se, kateri igralci se spremljajo, kateri so najboljši in najbolj perspektivni. Potem pa je na oglednikih, da ocenijo, kateri je najboljši oziroma najbolj primeren, da bo največ pripomogel njihovi ekipi.

V primeru Clevelanda gre za eno najuspešnejših franšiz zadnjih let. Zagotovo je tudi letos cilj le naslov prvaka.
Celo ekipo in LeBrona Jamesa zanima samo prstan. Če imaš eno najvišjih plač v Ligi NBA, to tudi pride s tem. Vsako leto potem skušaš napasti prstan. V NBA-ju seveda ni lahko zmagovati in je to velika stvar. Bomo pa videli, kako bo zdaj, ko so pred nami ključni meseci.

Je odgovornost na ogledniku, ki dela za tako močno ekipo, večja, kot pri tistih, ki so slabše, ali je obratno?
Ogledniki ekip, ki so slabše in imajo večje število izborov v prvi ali tudi v drugi rundi, imajo malce večjo odgovornost. Ne, da ne smeš zgrešiti pri igralcu, ampak je dobrodošlo, da izbereš prave, da se ne zmotiš in narediš napake. Na letošnjem naboru imamo ta izbor Brooklyna, ki naj bi bil nekje med šest in osem, odvisno, kako bo z žrebom seveda. Tu, kar se mene tiče, velike umetnosti ni. Z izjemo Luke Dončića, ki je nemogoče, da bi prišel k nam, saj na teh mestih ne bo več na voljo, ni Evropejca, ki bi ga izbrali. V prvi rundi smo izbor menjali z Lakersi in tudi v drugi ga nimamo, tako da drugega Evropejca bi težko izbrali, razen, če seveda pride do kakšne menjave.

Kako ste prišli v stik s Clevelandom in se tako hitro po koncu kariere dogovorili za sodelovanje?
Zgodilo se je v Las Vegasu. Večkrat sem rekel, da sem se poleti vedno udeleževal seminarjev in bil na poletnih ligah. Tako sem ohranjal stike. Na letošnjem seminarju sem spoznal Kobyja Altmana iz Clevelanda. Oni niso imeli človeka na Balkanu. V Evropi imamo sicer še enega Španca iz Malage, vendar so hoteli človeka s tega prostora. Hitro smo se dogovorili in za zdaj vse poteka odlično.

Ste zadovoljni s Clevelandovo sezono?
Imeli smo kar velika nihanja. Začeli smo dobro, potem je sledil padec in smo se nekako lovili. Odkar smo menjali Kyrieja Irvinga, se nismo povsem ujeli. Ko smo z njegovo menjavo dobili nove igralce pred sezono, se mi zdi, da kemija ni bila prava. Po menjavi smo počasi ujeli ritem, potem smo znova padli, zdaj pa smo ujeli zmagovito serijo. Med sezono smo imeli tudi precej težav s poškodbami. Verjamem, da smo zdaj v pravem času ujeli ritem. S tako miselnostjo gremo v končnico in napadamo naslov prvaka.

Vi ste v dolgoletni karieri v NBA-ju izkusili tudi igranje v končnici. Je to nekaj povsem drugega kot redni del?
Nedvomno. Redni del se ne more primerjati. V vsaki rundi v končnici se intenziteta in kakovost povečujeta. V seriji na sedem zmag zagotovo zmaga najboljša ekipa. Je pa res, da je zdaj ob koncu rednega dela prišlo do kar velikega števila poškodb in te lahko krojijo razplet. Vemo, da ima Golden State precej težav, tudi mi smo jih imeli, Philadelphia je brez Joela Embiida, Irving je bil operiran … Odvisno bo tudi od zdravstvenega stanja.

Je Golden State, ki brani naslov, kljub tem poškodbam vseeno prvi favorit za končno slavje?
Warriorsi so zagotovo v najožjem krogu s Houstonom in z nami. Morda je tu še Boston, če bodo igralci zdravi. Drugih ekip, ki bi bile sposobne iti do konca, pa ne vidim.

Omenili ste Houston. Mislite, da lahko osvojijo prstan in se strinjate, da je James Harden MVP letošnje sezone?
Delam za Cleveland in lahko bi vam naštel razloge, zakaj bi bil LeBron MVP, ampak zagotovo Hardnu ne moremo ničesar vzeti, saj igra na res vrhunski ravni. Houston ima najboljše razmerje zmag in porazov. S prihodom Chrisa Paula in z odličnimi igrami Hardna so zasluženo prvi po rednem delu. Mislim pa, da težko osvojijo naslov. Treba je gledati serijo sedmih tekem in v takšni seriji je Golden State zelo težko premagati. Saj ima tudi Houston dolgo klop, sploh zdaj, ko je dobil še Joa Johnsona, a ima Golden State še daljšo in kakovostnejšo. Če bodo Warriorsi zdravi, se mi zdi, da bo 4:2 za njih. Ne bom rekel, da so korak pred vsemi, vendar so v takšnih serijah zagotovo favoriti.

Glavna tekmeca Clevelanda na Vzhodu sta Toronto in Boston. Sta vas morda s predstavami kaj presenetila?
V bistvu me ne prva ne druga ekipa ne presenečata. Boston ima po mojem mnenju z Bradom Stevensom enega najboljših trenerjev. Imajo dober sistem in odlično delo v klubskih pisarnah. Danny Ainge je mojster in je dobro sestavil ekipo. Imajo ogromno težav s poškodbami. Marcus Smart je izgubljen, prav tako Daniel Theis, za katerega, ko je prišel iz Broseja, verjetno nihče ni računal, da bo igral tako vlogo. Irving ima že dolgo težave s koleni. Pri Bostonu bo veliko odvisno od zdravja. Kar se tiče pa Toronta, je ekipa že nekaj časa skupaj. V DeMarju DeRoznu in Kylu Lowryju imajo dva All Star igralca. Imajo dobrega trenerja, ki se osredotoča na obrambo in defenzivno so res dobri. Mi smo jih sicer dvakrat v zadnjem času premagali. Mislim, da na sedem tekem, če pridejo v finale konference, ne bodo imeli veliko možnosti. Do tja pa brez težav lahko pridejo.

V končnico se je uvrstil Goran Dragić z Miamijem. Kako ste videli njegove igre in kakšne možnosti jim pripisujete?
Gogi me ni presenetil. Vemo, česa je sposoben. Igral je na vrhunski ravni in zaslužil si je povabilo na All Star tekmo. Za fenomenalne igre bi mu ob tej priložnosti rad čestital in mu zaželel veliko sreče v končnici. Je pravi vodja in Miami ima srečo, da ga je dobil v tisti menjavi s Phoenixom. Mislim, da še sploh ni pokazal svojih najboljših iger. Vemo, da se ogromno posveča košarki. Iz Slovenije je pripeljal ljudi, da delajo ves čas z njim. Dela na sebi, svoji igri in telesu, potem pa uspeh ne more izostati. Če bodo naleteli na nas, verjetno ne bodo šli dalje. Vsaj upam, da ne. Če igrajo pa na primer pozneje proti Bostonu ali Torontu, pa zagotovo imajo možnosti za napredovanje. Tako je tudi zdaj proti Philadelphii. Vse ekipe, tudi tiste, ki niso najboljše – Atlanta, Sacramento, Lakersi ... –, so letos premagovale najboljše. To je čar NBA-ja, da vsak lahko premaga vsakega in se nikogar ne sme podcenjevati.

Kot oglednik se osredotočate na mlade igralce. Komu od glavnih favoritov bi vi podelili naziv novinec leta? Donovanu Mitchellu, Benu Simmonsu ali Jaysonu Tatumu?
Vsem trem. Res ne bi mogel izpostaviti enega. Od teh treh, ki ste jih našteli, je vsak res ogromno pripomogel k uspehu svoje ekipe. Mitchell je bil 13. izbor in tu se vidi dober skavting ter dobro draftiranje Utaha, ki že vrsto let slovi po tem, da na naboru ne dela napak. Res je fenomenalen igralec. Tatuma smo videli na Duku in Ainge je z Bostonom naredil pravo potezo. Tudi če bi zadržali prvi izbor, bi ga vzeli, ampak je bil Ainge pameten in je tako dober v svojem poslu, da je menjal in Philadelphia je izbrala Markella Fultza. Simmons pa je stroj za trojne dvojčke. Je brez meta, a se mu vsi umikajo in še vedno najde možnost, da ima skoraj vsako tekmo trojni dvojček. Je vodja te nove Philadelphie, na katero v končnici tudi ne smemo pozabiti.

Od evropskih najbolj izstopa Lauri Markkanen. Tudi vas spominja na Dirka Nowitzkega? Kako pa ste videli prvo sezono Bogdana Bogdanovića, ki je sicer nekoliko starejši?
Res me. Na Nowitzkega in Kristapsa Porzingisa, saj so to enaki tipi igralca. Presenetilo me je, da ga nisem prej poznal. Če pomislimo, da je iz Finske in je le eno leto igral na kolidžu v Arizoni, je zagotovo igralce, ki bo še zelo napredoval in bo v naslednjih letih nosilec Chicaga. Glede Bogdana - ni me presenetil. Vrsto let je igral v Evroligi za enega najboljših trenerjev Željka Obradovića. Sta pa oba v ekipah, ki ne zmagujejo. To je treba vedeti in tako imata možnost, da igrata veliko minut ter se tako razvijata. Morda je tudi to pripomoglo k njunima igrama.

Kot oglednik veliko spremljate mlade igralce. Lani so bile mlajše reprezentančne selekcije zelo neuspešne. Ste od teh, ki jih spremljate, v Sloveniji in v regiji videli kakšnega zanimivega igralca, ki bi bil recimo potencial za Ligo NBA ali Evroligo?
Ko sem bil nazadnje v Novem mestu na mladinskem prvenstvu, če odkrito povem, ni materiala. Razen mogoče Rus Aleksander Šaškov iz Heliosa, sicer pa nisem videl igralca, ki bi recimo lahko nekoč igral Evroligo. Mogoče še David Kralj iz Olimpije, ostali pa res ne. Kar se tiče Balkana, je nekaj zanimivih na Hrvaškem, v Bosni in Srbiji, vendar še vedno mislim, da take generacije, kot je bila naša, se ne rojevajo vsakih nekaj let. Trenutno zagotovo ni tako, bomo pa videli. Težko je napovedovati za naprej, saj gledamo 16, 17 in 18 let stare fante. Odvisno je, v kakšnem klubu je, kakšnega ima trenerja, podporo … Veliko je faktorjev, ki vplivajo na razvoj, zato je tudi težko oceniti za fante te starosti. Zagotovo material je, kako pa se razvijajo naprej, pa je vprašanje.

Na draft je prijavljen tudi Jusuf Sanon, ki je v tej sezoni prišel k Olimpiji. Direktor kluba Roman Lisac pravi, da so se z njim v Ljubljano vrnili ogledniki Lige NBA. Kakšno je vaše mnenje o njem?
Sanon je zelo zanimiv igralec in Olimpija je naredila pravo potezo, da ga je pripeljala. Mislim, da bi morala pripeljati še nekaj takih perspektivnih evropskih igralcev in proizvajati košarkarje, jih kasneje nato prodati naprej, kot je včasih Olimpija že delala. Sanon me je pozitivno presenetil z energijo in igro v obrambi. Zagotovo še ni dovršen igralec. Ima še ogromno prostora za napredek, predvsem v napadu. Mora igrati kot organizator igre, torej se mora naučiti, kako voditi ekipo in biti vodja na parketu. Začel je dobro in ni nobena skrivnost, da ga je verjetno že videl v živo v Ljubljani oglednik iz vsake ekipe Lige NBA.

Je to prava pot Olimpije iz krize in da se morda vrne na podobno raven, kjer je že nekoč bila?
Ne le prava, to je edina pot iz krize, v kakršni je bil klub zadnja leta. Po zadnjih izjavah Romana vidimo, da so na ničli in ne dolgujejo več nikomur. To je ključno in če bo malo več denarja, upam, da ne bodo zaspali na tem in delu z mladimi. Kot sem rekel, morajo proizvajati in še kakšen mlad perspektiven igralec bo prišel, tako kot so takšni igralci hodili nekoč.

Že dolgo pa je v vseh beležkah oglednikov ime Luke Dončića, ki naj bi bil letos eno glavnih imen na naboru.
Nobena skrivnost ni, da bo Luka verjetno med prvimi tremi izbori. Nesmiselno bi bilo izgubljati besede o njegovi kakovosti in delati hvalospeve, saj vsi vemo, kakšen igralec je in kaj je že do zdaj naredil. 18 je bil star, ko je postal evropski prvak, igra eno glavnih, če ne glavno vlogo v svojem klubu v Evroligi. Kaj naj rečem? Upam, da bo v tem ritmu nadaljeval in da bo take igre pokazal tudi v NBA-ju. Želim mu vse najboljše.

Bi ga Cleveland vzel na naboru, če bi imel to možnost?
O tem ne smem govoriti (smeh, op. a.)

Mislite, da je možnost, da je izbran tudi kot prvi?
Če bi jaz odločal, bi ga zagotovo vzel pod številko ena. Kako pa Američani gledajo na te stvari, pa je malce drugače. Odvisno je tudi, katera ekipa bo izbirala prva, ali bo to Atlanta, Phoenix … Odvisno od žreba, torej kaj ekipe potrebujejo trenutno, 'playa', visokega igralca … Veliko dejavnikov bo odločalo.

Na ESPN-ju so med drugim zapisali, da gre za najbolj dovršenega evropskega igralca pri teh letih do zdaj. Se strinjate?
Popolnoma se strinjam.

Tilen Jamnik
Prijavi napako
Komentarji
levidevžej
# 14.04.2018 ob 10:45
A to je un, ki se tepe na poslovilni tekmi?
zmiki
# 14.04.2018 ob 11:23
LeBrona Jamesa zanima samo prstan

Te izjave so za poscat smešne. A ostale igralce pa zanima kaj, Russela Gucci torbice, Mela trakovi za na glavo, Porzingisa pajkice...

*ebo vas kliše i ko ga izmisli!
twofours44
# 14.04.2018 ob 10:35
"Redni del se ne more primerjati s končnico. V vsaki rundi se intenziteta in kakovost povečujeta. V seriji na sedem zmag zagotovo zmaga najboljša ekipa," je v intervjuju za MMC povedal Primož Brezec.

Nisem še videl serije na sedem zmag.
jezevec
# 14.04.2018 ob 11:21
Brezec je potegnu Cimerotiča s to "serijo na 7 zmag".
Sicer pa mi ni jasno, zakaj intervjujate tega povprečnega prostaka.
SpicyWeiner
# 14.04.2018 ob 11:45
Brezec: LeBrona Jamesa zanima samo prstan

Ronalda, Messija in ostale pa samo pokali iz domačega prvenstva in Lige prvakov. V preostalih današnjih novicah - Voda je mokra.
dragonmiami
# 14.04.2018 ob 12:03
On zdaj misli, da je nek hud gangsta.....k je oglednik Clevelanda.....pa da sta kao huda kolega z LeBronom a?

Na koncu se mu pa vsi smejijo...
ManBoy
# 14.04.2018 ob 13:12
Breza o Lauri Markkanenu:
"Presenetilo me je, da ga nisem prej poznal."

Haha, jak si mi ti oglednik nimaš kaj.
deloholik
# 14.04.2018 ob 12:11
V enem odgovoru je hkrati ocenil, da “ni materiala” in da “material zagotovo je”.
shaft6
# 14.04.2018 ob 17:02
Vse je zanimalo zlato, Jamesa pa LeBron.
trolicnez
# 14.04.2018 ob 10:54
“Je Golden State, ki brani naslov, klub tem poškodbam vseeno prvi favorit za končno slavje?
Warriorsi so zagotovo v najožjem krogu s Houstonom in z nami. Morda je tu še Boston, če bodo igralci zdravi.“

Tip nima pojma. Hayward do konca sezone out, Irving enako.
dobersvet
# 14.04.2018 ob 13:51
Se mi je zameril na poslovilni tekmi, ne morem ga več videt.
sik
# 14.04.2018 ob 15:54
Že kot igralec sem bil med bolj nervoznimi.

Smo opazili ja in to na tvoji poslovilni.
solovinko
# 14.04.2018 ob 11:18
Rajsi se opraviči Srebotu kr si naredu na poslovilni tekmi....ne m palamudi kdo bi prstan....sramota
krtmenedva
# 14.04.2018 ob 18:21
Ampak res pjanc...

primož brezec (twitter): Indijanac utihni da si ne bos kaj naredu! Svit?? Promeni ime prvo i onda pricaj. Douchebag ti visi med nogami. #smalldickhurts #stillneedbreestfeeding #mamasboy #shortmansyndrome

Sramota od človeka, res. In tista njegova poslovilna tekma - ogabno res. Glede cenzure na tem portalu si bom pa enkrat vzel čas, ker vsak smrkavec ki ima 5 minut časa pa res ne more brisat čisto normalnih komentarjev.
Pjanc
# 14.04.2018 ob 18:11
https://twitter.com/Primozbrezec/status/
985185046008160259

Ta tip res ni gladek. :D
timoti
# 14.04.2018 ob 13:55
Breza o Lauri Markkanenu:
"Presenetilo me je, da ga nisem prej poznal."

Haha, jak si mi ti oglednik nimaš kaj
.

"Zgodilo se je v Las Vegasu. Večkrat sem rekel, da sem se poleti vedno udeleževal seminarjev in bil na poletnih ligah. Tako sem ohranjal stike. Na letošnjem seminarju sem spoznal Kobyja Altmana iz Clevelanda. Oni niso imeli človeka na Balkanu.

Torej je postal oglednik, potem ko je bil Markannen že izbran. Zakaj bi se "delal" oglednika preden je sploh dobil službo oglednika ?

Haha, jako si se ti naučil bralnega razumevanja v šoli.
red_dog
# 14.04.2018 ob 10:43
yossarian

https://www.youtube.com/watch?v=jzBiTocC
_bg
timoti
# 14.04.2018 ob 14:04
MMC !

Ali bi lahko naredili en članek, pod katerim bi bila sestavljena slika playoffa. Torej kdo v primeru zmage igra s kom v naslednjem krogu.

Pod tem člankom bi lahko tudi redno komentirali tekme v končnici ?

Komentatorji, če vam je predlog všeč stisnite plus, če vam ni, minus.
Zlobni genij
# 14.04.2018 ob 13:23
Modela sicer ne poznam osebno, prav tako nisem nikoli imel priložnosti govoriti z njim, ampak po njegovih odgovorih sodeč mi deluje kar precej vzvišeno in se ne bi čudil, če bi se ga pri kavalirjih kaj kmalu odkrižali in dali priložnost nekomu drugemu bolj seznanjenemu nekdanjemu košarkašu. :)
zelvak
# 14.04.2018 ob 12:06
Pod komentarji tega članka je morda nujno, da se spomnimo na najboljši naslov v zgodovini MMC portala:
http://www.rtvslo.si/sport/kosarka/tudi-brezo-je-treba-zalivati/114937
lukace5
# 14.04.2018 ob 18:55
Jao Breza. Star si 38 let, malo se skuliraj in se ne prepiraj po twitterju, sploh pa ne tako nizkotno. Sicer pa je tudi meni cudno, da ni poznal Markkanena pred to sezono. Se preden je prisel v NCAA, je bil dokaj poznan vsaj tistim, ki malo bolj podrobno spremljamo basket.
simon-rupsi
# 14.04.2018 ob 17:17
Niso našli boljšega oglednika za balkan?

To me spominja na unega skavta iz Hrvaška Dukana pri BUllsih, ki jim je svetoval kvalitetne hrvaške cneter in so potem izbrali Daliborja Bagrića ,, haha.. pa še enega so bullsi izbrali samo se ne spomnim... po moje je Ivica DUkan svetoval tudi Indiani, da so izbrali Brunar Šundova..

Jaz sem ves čas prost, samo je pa res, da nimam vez kot Breza.

Bi bil pa zagotovo boljši oglednik.
čarli23
# 14.04.2018 ob 15:32
Markanen je letos zaigral v nba. Brezec je pa skavt tudi sele nekaj mesecev.
Kdor malo bolj podrobno spremlja košarko je že vsaj 2 leti nazaj slišal za Markannena, kaj šele kandidat za NBA skavta?? Da danes razpišeš 1 prosto delovno mesto za NBA skavta se javi vsaj 1000 fantov in deklet iz celega sveta, ki poznajo košarko v nulo in naredijo skavting report da dol padeš. Tako je Denver pred leti najel nekega mladega Poljaka, ki je pisal za spletne košarkarskestrani, Philadephia pa je najela za skavta nekega 19 letnega Turka. To so poznavalci ne nek Brezec, ki se je na foro bivšega NBA igralca prišlepal do tega mesta. Boli njega, potuje po svetu, gleda tekme s telefonom v roki in misl da je nek jak analitik...
KiNgKoNg
# 15.04.2018 ob 11:37
Jp. Gsw ko stesne se obrambo na playoff...... hou nima šans na 4 dobljene.

Da te popravim, na 7 dobljenih. (Primož tukaj.)
timoti
# 14.04.2018 ob 21:48
Jp. Gsw ko stesne se obrambo na playoff...... hou nima šans na 4 dobljene.
cimi23
# 14.04.2018 ob 20:35
simon-rupsi
Niso našli boljšega oglednika za balkan?
To me spominja na unega skavta iz Hrvaška Dukana pri BUllsih...

Ravno ta Dukan je pripeljal Kukoča !!!
Pjanc
# 14.04.2018 ob 18:24
@krtmenedva

s tem da je ritvitu je dokazu moj point zgoraj... :)
Binder Dandet
# 14.04.2018 ob 15:12
Markanen je letos zaigral v nba. Brezec je pa skavt tudi sele nekaj mesecev.
zamudnik
# 14.04.2018 ob 15:00
Pameten, da mu kar škodi. Samo zabiti pa vseeno ni znal.
timoti
# 14.04.2018 ob 13:07
Brezec: LeBrona Jamesa zanima samo prstan

Kaj naj reče, da bo uspeh drugi krog končnice.
simon-rupsi
# 15.04.2018 ob 03:28
cimi23
Ravno ta Dukan je pripeljal Kukoča !!!

Lol... ma kak Dukan.

Kukoća je prpelu Jerry Krause.. takratni GM bullsov. Še velikega šefa Jerrya Reinsdorfa je pripeljal v Evropo gledat Kukoča.

Bo treba malo zgodovino prebrat.
simon-rupsi
# 15.04.2018 ob 03:08
Pjanc

Tole njegovo obnašanje bodo videli tako v vodstvu lige NBA, tako v Cavalirsih.
Blazz
# 14.04.2018 ob 21:34
GSW že hara po spursih... tole bo 4:0 al pa 4:1 glede na videno po prvi četrtini... so čist nebogljeni... posiljeni meti....
simon-rupsi
# 14.04.2018 ob 17:38

silvester-alic
james to leto nba prstana sigurn ne bo dobil


Naslednjo sezono tudi ne.

@shaft6

car.
silvester-alic
# 14.04.2018 ob 16:44
james to leto nba prstana sigurn ne bo dobil
proteus
# 14.04.2018 ob 13:57
Brezec. Zame več ne obstajaš
timoti
# 14.04.2018 ob 13:03
On zdaj misli, da je nek hud gangsta.....k je oglednik Clevelanda.....pa da sta kao huda kolega z LeBronom a?

Na koncu se mu pa vsi smejijo


No comment.
gorenc007
# 10.05.2018 ob 06:30
kera tekma pa traja deset ur, a on opazuje tud čistilke in vzrževalce...........
mile952
# 03.05.2018 ob 10:43
Pa od kje se v Sloveniji najde toliko nasilnih debilov med kvazi zvezdami ala Predin, Brezec, Zahovič...? Sramota, da MMC portal dela temu nevzgojenemu nasilnežu še reklamo z dolgim intervjujem...
simon-rupsi
# 16.04.2018 ob 00:30
KiNgKoNg
Da te popravim, na 7 dobljenih. (Primož tukaj.)

Da te popravim. Igra se na 4 zmage . lahko pa se igra največ na 7 tekem.
din-diin
# 14.04.2018 ob 18:05
Sigurno lih ni no....drzim pesti,da ga ne bo :)
JamesTheMan
# 14.04.2018 ob 17:49
Njegov vzornik je Predin.
din-diin
# 14.04.2018 ob 16:29
Kdo je pa tega kej vprasal? S komolci oba obvladata,to je res....
timoti
# 14.04.2018 ob 16:12
@sik

Dražen legenda se pa po več časa ni umival, zato da ga bi nasprotniki pokrivali čim manj blizu.
To je izjavil Reggie Miller.
DAbears
# 14.04.2018 ob 11:24
Brezza stara sabla
timoti
# 14.04.2018 ob 16:08
Ok.

Kako bi bilo vam na poslovilni tekmi druge ali tretje lige, po karieri kot jo je imel Brezec. Ko se par igralcev namenoma spravi nate, ščipa, igra umazano in vsaj poizkuša poriniti prst v zadnjico. Mogoče se je to tudi zgodilo. Jaz točno ne vem.

A Milkotu kdo zameri, ko je na gobecu unega črnca ? Še Žibrat se je strinjal s potezo.
timoti
# 14.04.2018 ob 13:58
Breza odgovarja direktno.

Mogoče ne zna odgovarjati diplomatsko/všečno ali pa tega noče.

Kolikor ga jaz poznam, je rad direkten, iskren, in se mu fučka za mnenje znalcev na mmcju recimo. Zato tudi noče všečno odgovarjati.
timoti
# 14.04.2018 ob 13:09
Komentarji pod tem člankom imajo dovolj materiala za diplomsko nalogo.

Pa ne samo z naslovom, recimo Mentaliteta slovenskega naroda. Gotovo še kaj drugega.

Pa lp.

P.S."Kdo bo gledal danes ponoči Miami ?"
timoti
# 14.04.2018 ob 13:06
V enem odgovoru je hkrati ocenil, da “ni materiala” in da “material zagotovo je”.

To je rekel zato, da ne bo kakšnemu mulcu, ki bere mmc, brezveze uničil sanj. Saj je pa res mnogo faktorjev ki vplivajo.

Moj soigralec se je čez poletje "potegnil" za 10 cm, v srednji šoli.
timoti
# 14.04.2018 ob 14:02
Se mi je zameril na poslovilni tekmi, ne morem ga več videt.

Pa poznaš celotno zgodbo ? Primož res ni prav reagiral, ti pa zagotavljam, da bi bi krepko čez polovico igralcev reagiralo podobno.
Kazalo