Izbor šport
Selektor slovenske reprezentance Tomaž Kavčič ni bil zadovoljen s predstavo svojih varovancev na Cipru. Foto: Reuters
Ciper je 87. reprezentanca sveta (Slovenija 55.). Foto: Reuters

Kavčič ni skrival slabe volje: Nekateri igralci so bili "mrtvi"

Pogovor s selektorjem reprezentance po tekmi na Cipru
9. september 2018 ob 22:58,
zadnji poseg: 9. september 2018 ob 23:30
Nikozija - MMC RTV SLO

"Težko je zdaj po tekmi kaj reči. Cipru čestitam za zmago," je po porazu slovenske reprezentance proti Cipru (2:1) v Ligi narodov dejal selektor Tomaž Kavčič.

Slovenija je izgubila še drugo tekmo v omenjenem tekmovanju. Po porazu v Stožicah proti Bolgariji (1:2) so slovenski nogometaši sklonjenih glav zelenico zapustili še v Nikoziji (2:1).

Kavčičevi varovanci so sicer povedli z golom Roberta Berića, nato pa zaspali v obrambi in gostiteljem dovolili izenačenje. Ko je že kazalo, da se bo obračun končal brez zmagovalca, pa je Petar Stojanović žogo z glavo na veliko navdušenje maloštevilnih ciprskih navijačev poslal za hrbet svojega vratarja.

Dvigniti glave in iti naprej
"Težko je zdaj po tekmi kaj reči. Cipru čestitam za zmago," je v uvodu v pogovoru za Televizijo Slovenija z Anžetom Bašljem dejal Kavčič in nadaljeval: "Pogledati je treba veliko stvari. Povedemo z 1:0, tekmo imamo pod nadzorom, ne vem, kam rinemo naprej. Dobili smo gol, vmes ga še damo (pri 1:1 je zadel Andraž Šporar, a je bil zadetek napačno razveljavljen zaradi domnevnega prepovedanega položaja, op. a.). Tekma se je končala, kot se je. Dvigniti moramo glave in iti naprej."

Zamujali so, podaje niso bile ostre
Selektor slabe volje ni mogel skriti. "V prvem polčasu smo bili mrtvi. Zamujali smo, podaje niso bile dovolj ostre. Drugi polčas je bil dober, povedli smo, in zgodilo se je, kar se je," je povedal in poudaril, da je bilo kar nekaj igralcev utrujenih. "Pot je bila dolga, nekateri so bili utrujeni že po prvi tekmi proti Bolgariji. Nekateri so bili 'mrtvi'," je dodal 64-letnik. Pojasnil je, da je tokrat na Cipru igralo pet novih nogometašev: "Treba je ponuditi priložnost igralcem, sicer ne bomo vedeli, na koga lahko računamo v kvalifikacijah."

Dva poraza na dveh tekmah. Vseeno Kavčič še ni izgubil upanja. "Nismo daleč. Lahko bi zmagali že proti Bolgariji in tudi danes proti Cipru. Prišel bo ta dan, ker delamo dobro," je povedal. Na vprašanje, ali še vidi upanje, je brez oklevanja odgovoril: "Seveda!"

O morebitni ponudbi odstopa: Stvar je na drugi strani
Na novinarski konferenci je Kavčič povedal naslednje: "Ob polčasu smo se dobro pomenili, se je šlo boljše v igro, a potem ... Bolj sem bil zadovoljen s tekmo proti Bolgariji. Ciper je specifičen nasprotnik. Tudi na Norveškem so imeli v 1. polčasu večjo posest. Preveč napak delamo. Svoj cilj imamo postavljen. Upajmo, da se bodo vsi igralci vrnili in bomo enkrat zaigrali kompletni." In še o morebitni ponudbi odstopa: "Delam pošteno s svojim štabom, imam pogodbo, stvar je na drugi strani. Vem, kaj sem vložil, kaj je cilj."

Selektor Cipra Ran Ben Šimon ni želel podati mnenja o Sloveniji in zakaj so bili lahko boljši in zmagali. "Ne bom opravil umazanega posla za vas. Težka tekma, izjemno spoštujem Slovenijo in trenerja. To je najboljši politični odgovor, ki ga lahko damo."

VIDEO
Vrhunci tekme Ciper - Slovenija
VIDEO
Pogovor s Tomažem Kavčičem po porazu na Cipru
VIDEO
Stojanović žogo poslal za hrbet lastnega vratarja
VIDEO
Sotirou po lepi akciji izenačil na 1:1
VIDEO
Berić z glavo zadel na Cipru
VIDEO
Novaković: Sreča ne pride brez dobrega dela in garanja
VIDEO
Žlogar o več kot šestletnem igranju na Cipru
M. L.
Prijavi napako
Komentarji
krumpek
# 09.09.2018 ob 23:05
Ali naj odstopi predsednik NZS Radenko Mijatović?
( + ) DA
( - ) NE
bugattiveyron
# 09.09.2018 ob 23:06
Tudi ti Kavcic ne prekipevas od enrgije in zivljenja...
Orionstar
# 09.09.2018 ob 23:05
Nekateri igralci so bili "mrtvi"...

...če je kdo klinično mrtev, je to izključno VODSTVO NZS!

Odgovornost!!!
tweety7
# 09.09.2018 ob 23:01
KRIMINAL ! Kavčič in celotno vodstvo NZS - ODSTOP !!!!!
levokrilo
# 09.09.2018 ob 23:06
Zajc: Želimo si vrhunski in gledljiv nogomet, toda to gre zelo počasi.
A bomo mi srednjih let to sploh še dočakal? :)
Raff69
# 09.09.2018 ob 23:05
Povedemo z 1:0, tekmo imamo pod nadzorom, ne vem, kam rinemo naprej.

Sliši se kakor bi igrali najmanj proti Braziliji.Sramota od igre in pristopa.
gospod iskreni
# 09.09.2018 ob 23:05
Dej odstopi, lepo te prosim ded.
Zjesenic
# 09.09.2018 ob 23:04
No ja, saj smo igrii proti velesili. Skrili so nam žogo. Imajo igrače ni kaj.
kristt
# 09.09.2018 ob 23:01
A še ni odstopil?
Elviraldo
# 09.09.2018 ob 23:11
NZS + Kavčič, ZAHTEVAMO ODSTOP zaradi nesposobnosti in sramotenja slovenskega športa! .. (by A.Bašelj) Kavčič: "Upanje je naše največje orožje ..?!?" .. Pa dobro novinar, a ga ne znaš direktno vprašat: "Boste sedaj končno ponudili svoj odstop??!" .. selektor spet vse lepo razlaga, kao - 'treba je videt...' Ne vem, kdo bo t žalost gledal, mi smo že vse videli! ... VSI VIDIMO to, kar NZS NE .. Riba (NZS) smrdi pri glavi! .. če vam je prav ali ne .. Žalostno, toda resnično :(
Zjesenic
# 09.09.2018 ob 23:05
Naši stalno nekaj dvigajo glave, ni nič od nič.
jeju
# 09.09.2018 ob 23:05
SRAMOTA
Aleksander1982
# 09.09.2018 ob 23:09
Še včeraj se je bralo "Brez Kampla z več optimizma"? ali kako je že bila tista nebuloza...
angryjoe
# 09.09.2018 ob 23:13
Celo NZS menjat. Gniloba nesposobnosti in zasebnih interesov je gotovo metastazirala od igralcev do predsednika.
firtoh
# 09.09.2018 ob 23:06
Naturalizirajmo upokojene tuje dobre nogometaše.Lahko so stari do 50 let,ker bodo tud pri 50' imeli več kondicije kot aktualni reprezentanti
Adanos
# 09.09.2018 ob 23:10
Naša reprezentanca bi potrebovala enega diktatorskega selektorja, ki bi igralce komandiral kot male šolarčke. Se mi zdi, da je to edini način, da prideš naprej s temi razvajenimi nemotiviranimi divami.
rdečinavijač
# 09.09.2018 ob 23:31
krumpek

# 09.09.2018 ob 23:05
Prijavi neprimerno vsebino Ali naj odstopi predsednik NZS Radenko Mijatović?
( + ) DA
( - ) NE
+52
-1

Evo, sam Kavčič je stisnu minus. :-)
Lupo
# 09.09.2018 ob 23:03
...zamenjat celotno ekipo
manrose.
# 09.09.2018 ob 23:10
Pravi, da so zmatrani, ker je bila dolga pot. :)) Lepo vas prosim, kak razlog je to.
Selektor selekcionira igralce. Igralci so slabi, ne igrajo dobro, treba je drugace selekcionirati, treba je imeti drugega selektorja.
gregsa
# 09.09.2018 ob 23:31
Jezos kristus kaj mamo mi na selektorskem stolčku .... pa nočem bit nesramen, ampak gospod Kavčič težko poda neko pametno izjavo. Nobene ugotovitve, nobenega konkretnega stavka, momlanje ... uufff ...
qwertz
# 10.09.2018 ob 09:25
Copa /paste...avtor zapisa je Primož Cirman - se 100% strinjam za napisanim

"Le ena beseda - sramota. Vi ste sramota za vse generacije igralcev, ki so ustvarjale to reprezentanco. Za vse, ki so v devetdesetih letih v njivah slovenske lige, pozabljeni od medijev in športnega establišmenta, ki je vihal nos nad "čefurskim" športom, sanjali o svetovnih prvenstvih. Za vse tiste, zaradi katerih ste lahko v svoji mladosti trenirali na umetni travi, ne pa v razritih mlakužah, in hodili v nogometni razred. Ste sramota za "zlato" generacijo, ki je - če je bilo treba - peš, poškodovana ali brez klubov hodila na zbore nekoč svete reprezentance, v tej strasti pa žal počila v Koreji. Ste sramota za Sandija Knavsa, ki je na igrišču nekoč "pustil pol glave". Za Pavlina, Čeha, Galića in druge borce, ki so nasprotnikom - ko je bilo treba - na nogah puščali "spominke", jih po potrebi držali za vrat ali jim žugali s kazalci. Za Šiljaka, ki so mu v Grčiji zlomili nogo. Za Novakovića, ki se je tudi v svoj Koeln vračal kar v dresu, nato pa se v reprezentanco vozil čez pol Zemlje. Ste sramota za vse tiste, ki so v tem dresu (pre)živeli "kotle" Beograda, Zagreba, Bukarešte, Kijeva, Bratislave ... Ki so Zdravljico poslušali v Južni Koreji in Afriki. Ste sramota za vse nogometne delavce te države, ki svojih vikendov - v vseh letnih časih - ne preživljajo s svojimi družinami, ampak ob igriščih od druge območne lige mlajših dečkov do pete članske lige. Ker imajo pač radi ta je***i nogomet, četudi jim nikoli ne bo prinesel milijonov. Ste sramota za vse navijače, ki za vas porabljajo svoj čas in denar. Dovolj! Dovolj imam zgodb o tem, komu se da igrati in komu ne. Dovolj imam vaših čistih dresov in umikanja nog iz duelov. Dovolj imam vaših rdečih ferrarijev, instagrama in "šminke", ki nima nobenega pokritja v rezultatih. Dovolj imam pravljic iz NZS o gradnji neke "nove zgodbe", v kateri bi moral biti prostor še za marsikoga od "starih". Resnica je, da koncepta prvič v zgodovini - ni (Verdenik ga je še kako imel, enako tudi Oblak). Dovolj imam selektorja, ki v brezjajčnih porazih vidi dobre stvari. Dovolj. Imejte sami svoje prazne Stožice s svojimi zdrahami in "dobrim vzdušjem". Mene do nadaljnjega tam več ne bo. Lahko noč in srečno, slovenska nogometna reprezentanca!"
Anar Hija
# 09.09.2018 ob 23:30
Staaaaaari, kaj imamo mi to za selektorja... tip še stavkov ni sposoben tvoriti kaj šele, da bi znal vsebinsko povedati, če sploh razume, kaj se je 90 minut dogajalo na igrišču. Komentarji na nivoju gledalca, katerega fuzbal niti ne zanima.

To je to. Borat na funkciji PRS, Serpentinšek na funkciji PV. Kaj češ potem drugega pričakovati na funkciji selektorja nogometne reprezentance kot morona, kakršen je Kavčič.

Ampak funkcionarjem je nekaj jasno: niso važni dosežki: važen je mesečni prihodek, sponzorska vozila in predvsem, čas trajanja. Dalj, kot traja, dalj časa trajajo vplačila na TRR ter ugodnosti.. Klinc gleda rezultate, saj nismo zaradi tega na teh položajih, kajneda... :D
Drncl
# 09.09.2018 ob 23:15
Iskreno Tomaž, tudi ti izgledaš bolj tako...
Bi Bi KING
# 09.09.2018 ob 23:14
No ni panike , zdaj se uigravamo , naslednje kvalifikacije pa bomo trgali.....v skupini z
Ferskimi otoki
Luxemburgom im
Gibraltarjem
nightwing
# 09.09.2018 ob 23:21
E moj Radenko, namesto da bi dal Reji tistih 10 jurijev več na leto. Podpisovanje pogodb z nesposobneži nas veliko košta.
Albus
# 09.09.2018 ob 23:16
"Koliko kredita še ima Kavčič?" se je vprašal sicer vedno prizanesljivi komentator na rtv slo 2 po porazu z Bolgarijo. Upam da je zdaj že na izstopnih vratih
AlFe
# 09.09.2018 ob 23:17
Trdim, da bi kavč selektorji imeli vsaj tak rezultat, kot ga ima selektor Kavčič. Zato imam tudi jaz pravico do komentiranja in sicer igra naj tisti, ki igra vse ligaške tekme v celoti.
berg
# 09.09.2018 ob 23:16
Na zalost je to vse posledica vidstva NZS na celu z Radenkom...Kavcic ti pa najboljse da odstopis....itaq si ze skoraj na koncu pokojninske dobe.Sramota za SLO nogomet....
zmajmun
# 09.09.2018 ob 23:14
ena eprememba mora bit... igralci nimajo pojma kaj naj delajo in kako se naj postavljajo.. to je pa delo selektorja da jim to razloži kukr jst vem
zabowski
# 10.09.2018 ob 00:19
Jaz osebno mislim, da bo reprezentanco treba skoraj do temeljev porusit in potem na novo postavljat. V njej je ze doooolgo casa prisotno pozerstvo in se tisti redki novi potencialni igralci, se po letu ali dveh kontaminirajo. Tako sta danes dervisevic in sporar se normalna, cez 2 leti bosta pa tej gnili ekipi kot krhin. En tak je npr. Verbic, ko je zacel, je bil prav redu, danes se mu pa vidi da je ze v klubu frajerckov.
zmajmun
# 09.09.2018 ob 23:22
pa da ne bo en pisnil da naj se katanc vrne.. prav on nam je kavčiča podtaknu
nezdaj
# 10.09.2018 ob 02:18
Se je pri Hrvatih lepo pokazalo, da se lahko naredi razlika tudi pet pred dvanajsto, ampak seveda samo če se ljudje na pozicijah zavejo svoje odgovornosti in zares predlagajo nekoga kompetentnega. Kavčič tega na višjem nivoju očitno da ni sposoben, kar se je dobro vedelo še preden je sploh postal selektor, Rade pa verjetno da tako ali tako navija za "zvezdo" in je kot takšen avtomatično ne kompatibilen za reševanje problemov okrog reprezentance.
Se pravi, je strinjam z ugotovitvijo ljudstva, da je potrebno počistiti po tej nesnažni organizaciji imenovana NZS, ker očitno da se tukaj ne gre za nobene ljubitelje nogometa v Sloveniji in so tam samo zaradi denarja. Bojim pa se, da ti tipi niti pod razno ne bodo hoteli iz svojih položajev, ker so le predobro plačani in da bo za ureditev položaja potreben kakšen ŠIŠKO MOD tam pred njihovim sedežem, sicer ne bo nič iz tega.

Za rešitev pa predlagam Zlatka Zahoviča kot predsednika zveze, ker bodimo vsi skupaj pošteni - je on trenutno edini v Sloveniji, ki lahko že samo s svojo pojavo dvigne nogomet nazaj tam kjer spada, v njegovo strokovnost pa tako ne gre dvomiti. In točno takšnih nam trenutno manjka v naši nogometni atmosferi - nekoga v katerega bo narod sposoben verjeti in nekoga ki zagotovo razume svoj posel. Pa Zlatko lepo prosim, če nas povedeš.

JK, v bistvo ne mislim resno s to zadnjo povedjo, ampak to samo zato, ker mi Zahoviča pač ne boste kradli iz svetega Maribora.
zogg
# 09.09.2018 ob 23:47
Lepo prosim da skupaj z Radenkom spi**ita nekam, kjer več nikoli ne bom slišal za vaju!
miha kljajic
# 10.09.2018 ob 09:55
kovalenkov

10.09.2018 ob 08:39
Nekateri tu bodo srečni samo, ko:
* bo selektor iz štajerskega konca
* bodo igrali igralci, ki bodo povšeči štajercem
* bo predsednik NZS iz štajerskega konca.

_____

Nekateri morda, večina pa bo srečna:
-ko bodo igralci igrali s srcem,
-ko bo selektor vedel, kaj dela,
-ko bo postavljen jasen sistem (kdo izvaja 11m, proste strele, kje je cigava pozicija...),
-ko se ne bo vec eksperimentiralo na vsaki tekmi,
-ko se bodo koncno uigrali med sabo,
-ko bo selektor spostovan, ne pa da mu igralci niti roke nocejo dat...,
-ko bo...
rdečinavijač
# 09.09.2018 ob 23:27
Brez skrbi, nismo še na dnu.
Lesinar
# 10.09.2018 ob 06:24
Ja nič, bomo dvignili glave že 534. zapored, pred naslednjo akcijo bomo še 635. pognali nov zagon in še 743. poskušali položiti nove temelje. Zadnji naj luč vgasne!!!!
Grof Celjski
# 09.09.2018 ob 23:21
Kot da bi poslušal pravljice za lahko noč. Kavčič pravljičar.
On in realnost sta dva različna pojma.
Mommy_Kitty
# 10.09.2018 ob 01:35
Res je da selektor ni najboljša izbira, vendar pa mi nihče ne sme tle govoriti, da so igralci tako neumni, da če ne dobijo direktnega ukaza ne znajo 3 podaje skup spravit. Pa saj tle se ne pogovarjamo o nekih 6 letnikih, ki šele začenjajo igrati nogomet ampak o igralcih ki že več let igrajo na višjem nivoju, in videti jih kako si ne znajo niti žoge podati je sramotno.
Res je, da je trener odgovoren za tehnične detajle in taktiko, vendar pa če igralec A ni sposoben podati žoge do igralca B oziroma se temu ne da narediti 2 korakov da bi prišel do žoge potem pa nam niti 20 najboljših trenerjev na svetu ne more več pomagat. In danes smo imeli razpad celotnega sistema ravno v osnovnem elementu nogometa, to je v teh prvinah, ki se jih učijo nogometaši začetniki, in to ne proti kakšni Braziliji, Franciji, Belgiji,... ampak proti J... Cipru.
ROBI123
# 10.09.2018 ob 00:06
Poklicati Luko 3x v reprezentanco, mu dati nič minut, to je velik dosežek selektorja!!!!!
kapitalist
# 09.09.2018 ob 23:24
Faaaq! Dejte no nehat!! Pa novinarji kateri ste odstavili Katanca , pokazite vsaj malo obraza!! Kaj je to skropucalo od Kavcica? A to pa ne boste odstavljali? To blamažo amaterizma?????? Lp
taubi
# 09.09.2018 ob 23:21
Rado "Pa nije futbal za Janeze".
bojanec
# 10.09.2018 ob 00:57
Mi imamo reprezentanco, katere cilj je igranje za užitek in rekreacijo. Tako je, prej se bomo sprijaznili boljše bo za nas. Brez sarkazma. Pejmo uživat v odbojki. SP se bliža.
Ples
# 09.09.2018 ob 23:49
@ROBI13
Če sem jaz Luka, bi ti rekel, da me reprezentačna zgodba več ne zanima, le še klubska, kar je tudi prav!!!!

Luka deluje bolj zrelo kot ti.
gggb1
# 09.09.2018 ob 23:31
A si predstavljate telih začetnih 11 od danes,proti hrvatom,francozom,spancem ali pa celo proti slovakom,cehom....
@johnpred
# 09.09.2018 ob 23:17
hahahahahahahahahahaha!!!!!!
Mislil sem da imam nočno moro. Ne to je realnost!
Warbird
# 10.09.2018 ob 07:28
Najvecja napaka je da se ne klice igralcev iz SLO lige, oz. se jih podcenjuje ! Vceraj DALEC najboljsi igralec je bil igralec SLO liga ! Misli se, da ce igra nekdo v tujini da je neprimerno boljsi od teh ki so doma ! Pa nismo vec leta 1990 ko je bilo pravilo 3. tujcev v vseh klubih in je bilo IZREDNO tezko igrati veni !

Potem pa se misli da je en Krhin boljsi od igralcev SLO lige, ker je 3/4 kariere presedel na klopi v ITA ligi, al na pamet znam nastet vsaj 5 boljsih od njega. Najvec steje da je igralec v pogonu in igra ! Kot drugo pa so danes razlike med nogometasi tako majhne, da je toliko vec vredna kemija med njimi in podobno razmisljanje v igri ! Ne mores ti imeti vezista ki rad podaja v prostor in je tega navajen iz kluba, ker ima tam taksnega napadalca in potem das ti noter napadalca ki zeli zogo v noge ! V glavnem, riba smrdi pri glavi, pricakoval sem novice o serijskih odstopih na NZS danes, potem sem se pa spomnil da zivim v Sloveniji.
Gost 111
# 09.09.2018 ob 23:33
Kdaj bo prišel dan ko bosta z Radenkom čim dlje od NZS ????
kojot9
# 09.09.2018 ob 23:24
Ljubi bog............................
nomenestomen
# 10.09.2018 ob 06:54
Kje se lahko prijavim, da bi menjal tega “mijatoviča”

Škandal, ugrabili so nam nogometno reprezentanco in zvezo!
stari59
# 09.09.2018 ob 23:25
A spet se sekirate zaradi nekega nogometa ?
Kazalo