Izbor šport
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.0 od 89 glasov Ocenite to novico!
Andrea Massi, v prejšnjih letih glavni mož v ekipi Tine Maze, je na slalom za Zlato lisico prišel, ker mu je zadišalo po snegu in ga zanima, kaj se dogaja v ženskem slalomu. Videl je veliko prevlado Mikaele Shiffrin, ki si je že v prvem nastopu priborila sekundo in pol prednosti. Foto: BoBo

Dodaj v

Massi upa, da Shiffrinova ne bo podrla Tininega rekorda

Američanka vesolje zase tudi zaradi izjemnih pogojev
7. januar 2018 ob 12:14
Kranjska Gora - MMC RTV SLO

"Pretežka tekma? Ne sprejmem te filozofije, se je pa pokazalo, da je Mikaela Shiffrin vesolje zase in da druge trenirajo na premehkih terenih," je Andrea Massi komentiral dogajanje na podkorenski strmini.

Kar sekundo in pol prednosti je imela ameriška alpska smučarka pred najbližjo konkurentko že po prvem nastopu slaloma za 54. Zlato lisico. "To so zunajserijski tekmovalci, kot sem skušal vsem dopovedati že v letih, ko je Tina 'razturala'. Tekmovalci, ki imajo drugačne lastnosti. Je vesolje zase, res pa je, da se na takih progah, tu mislim bolj na podlago kot na postavitev, naredijo razlike. Na takih progah moraš veliko trenirati in biti tudi talent. Druge slabo delajo, trenirajo na mehkih in položnih progah, se pa zavedam, da je strme in poledenele proge težko dobiti, saj sem to doživel sam," je za MMC povedal Andrea Massi, arhitekt uspehov Tine Maze.

Z letalom na Norveško, kadar si to zaželi
Massi, ki se je danes srečal tudi z mamo Shiffrinove, opozarja na še en vidik: "Konkurenca trpi predvsem psihološko. Zdi se, da so nekatere tekmovalke kar obupale. Tu vidim močan psihološki učinek. Shiffrinova je medtem izjemno suverena, smuča odlično, ima pa tudi izjemne razmere za delo. Ima vse, kar potrebuje, mir, menedžerja, najboljši material ... Ko se ji zahoče, vzame letalo in odleti na Norveško na trening. A to je stara zgodba. Skratka, je profesionalka na vseh področjih, ima še veliko podporo smučarske zveze. Mi je žal nismo imeli," je Massi spomnil na čase, ko je bil bitko s SZS-jem.

Zadišalo mu je po snegu
Nastopa Slovenk ni želel komentirati: "Nočem komentirati tekmovalk, ki jih ne treniram. Prišel sem, ker mi je zadišalo po snegu in me zares zanima, kaj se dogaja v slalomu. Sem pa prepričan, da bi morale Slovenke imeti prednost in pred tekmo v Podkornu trenirati na tako zahtevni progi, ne pa le napisati na papir, da je to poligon za tekmovalce. Žal miselnost v Sloveniji ni takšna kot v ZDA, kjer takšnih težav zagotovo nimajo." Se pa Massi ne strinja, da je današnja tekma pretežka: "Punce so same odločile, da gredo v ta šport. Te filozofije ne sprejmem. Za Shiffrinovo očitno tekma ni pretežka in teren ne prestrm, zato pa ima takšno prednost."

Rekord močno ogrožen
Andreo Massija, ki bo kmalu prvič postal očka (izbranka Tina Maze naj bi rodila marca), smo še vprašali, ali bo lahko Mikaela Shiffrin sijajno formo zadržala do olimpijskih iger. "Ne vidim velike konkurence in me spominja na tisto Tinino sezono, ko je zmagovala veleslalome vse do finala v Lenzerheideju. Ko takšne tekmovalke dobijo krila, jih je težko ustaviti." Bo padel tudi rekord 2414 točk iz Tinine sezone 2012/13? "Upam, da ne. Tinin rekord je zgodovinski, gotovo pa je v tem trenutku ogrožen. Če bo Shiffrinova zdržala v tem ritmu in tekmovala v vseh disciplinah, ji bo uspelo in morali ji bomo čestitati in priznati, da si zasluži rekord."

Tomaž Okorn
Prijavi napako
Komentarji
cene vols
# 07.01.2018 ob 12:23
Provokativen naslov članka, ker Massi potem lepo pove, da v primeru, da se rekord (največ točk v sezoni) zgodi, da bo treba Shiffrinovi samo čestitati
Ampak sovraźniki Tine se bodo seveda obesili samo na naslov članka.
Erkil
# 07.01.2018 ob 12:21
Kapo dol. Se vidi, zakaj je Massi storil to, kar smo lahko gledali v tisti sezoni s Tino. Obenem pa športno "čestita" trenutno najboljši v smučanju.

Doktor Massi!
Bivši uporabnik
# 07.01.2018 ob 12:49
Zakaj delate intervjuje z ucitelji telovadbe?

Ko boš ti dosegel toliko kot ta "profesor telovadbe" se pohvali.
severnik
# 07.01.2018 ob 12:59
Saj z gimnazijskimi maturanti, ki sedijo v parlamentu, tudi delajo intervjuje.
Atrumpcard
# 07.01.2018 ob 12:54
Kaj je dosegej? Mar nas ***** v glavo?? Njegovi treningi Tine so nam prinesli eden in edini VKG in 2 zlati olimpijski medalji.
artoum
# 07.01.2018 ob 12:24
dokler on ne bo glavni trener slovenskih smučarjev in smučark, zadeve pač ne bom resno spremljal.
timoti
# 07.01.2018 ob 12:56
Tino je oženil.
angelmanuel
# 07.01.2018 ob 13:37
Kdaj bo padel rekord je samo vprašanje časa. Bo pa, to je dejstvo. Američanka je konec koncev tudi večji talent kot je bila Tina.
Bivši uporabnik
# 07.01.2018 ob 12:52
Kaj pa je Massi dosegel?

Več kot jaz in ti.
Bivši uporabnik
# 07.01.2018 ob 12:31
Massi je legenda! Naj prevzame naše fante in punce, naj pripelje svoje strokovnjake in uspehi so tu.

Kot prvo pa jim bo iz glave izbil vsa 20ta mesta - če sanjaš o njih ne moreš biti ne 1, 2, 3.
Gepard007
# 07.01.2018 ob 12:57
Massi, kapo dol! S Tino sta dosegla več kot vsi skupaj v zadnjih desetletjih.
Bivši uporabnik
# 07.01.2018 ob 12:35
Naše so vedno hitre na treningih ker ot je rekel dr. Massi trenirajo na položnih terenih na tekmah ko pride strmina pa pogorijo
josh k.
# 07.01.2018 ob 13:15
Povedal je par stvari o stanju pri nas, ki marsikoga zaboli, ko jih sliši, a raje se ustrelijo v koleno, kot karkoli spremenijo. Ego dela hudiča.
claudio21
# 07.01.2018 ob 12:57
exwannabe @
Služba naših alpincev je v policiji in vojski, zato pa so polprofesionalci (amaterji) v smučanju.Profiji si sami služijo denarce.
Bubi-Schumi
# 07.01.2018 ob 12:46
Škoda, da je na tekmah premalo ledenih podlag.
Mohor
# 07.01.2018 ob 14:20
@realist65
Gledam človeka, kot "celoto". Že s tem, ko sta s Tino življenska partnerja mi ni všeč in sem proti temu, da en človek pokvari življenje drugemu.

Ne razumem, o čem ti pišeš. Kdo je komu pokvaril življenje? Skupaj sta dosegla svoje največje uspehe in se odločila za družino. Po tvoje bi najbrž šlo težko slabše kot to? :))
tedy123
# 07.01.2018 ob 13:56
...naslov vzet iz konteksta... večina seveda razume, kot je naslovljeno...

...izjava pa takale glede rekorda... "Upam, da ne. Tinin rekord je zgodovinski, gotovo pa je v tem trenutku ogrožen. Če bo Shiffrinova zdržala v tem ritmu in tekmovala v vseh disciplinah, ji bo uspelo in morali ji bomo čestitati in priznati, da si zasluži rekord."

... tako pač ti novinarji... !??
por
# 07.01.2018 ob 16:55
Ko berem te komentarje, mi na misel pade le to: povprečen komentator na mmc (ne bom rekel povprečen Slovenec, to ni isto) si globoko v srcu želi, da bi vsak velik slovenski (tudi na -ić) športnik ob dosegu svetovno (ajde avstrijsko-nemško, da zadovoljim cinike) odmevajočih rezultatov odbijal in vihal nos nad vsakim denarjem, omalovaževal svoje rekorde, na glas želel, da njegovi rekordi ne bi preveč dolgo vzdržali, vse premoženje razdelil med socialne primere, javno užalil janšo, cerarja, Soroša, hilary in trumpa, odsekal si boljšo nogo in jo daroval žrtvam pehotnih min, z veseljem poslušal škodoželjne komentarje in brez spakovanja odgovarjal na neumnosti, vse prihranke na koncu kariere podaril feminističnemu gibanju, se zapil, postal klošar in končal nenaravne smrti ter postal mučenec socialističnega maloumja.
el-ninđa
# 07.01.2018 ob 14:46
jaz pa upam, da podre rekord, ker si to zasluži
abt
# 07.01.2018 ob 15:39
O kako ste tecni z tem brezveznim rekordom,važne so te številke..

SHIFFRIN MAZE
ZMAGE 40 26
VKG 1 1
MKG 4 3
ZLATA
OL.M 1 2
ZLATA
SV.P 3 2
Z tem da jo bo mikaela ze letos prehitala se po zlatih na olimpijskih in VKG in da ni niti na polovici kariere,tak da primerjava je cist nesmiselna.

Glejte in se cudite :) :)
rdeca caplja
# 07.01.2018 ob 15:04
Nalov izvzet iz konteksta.
Massi in Tina naši lučki kako naj bi se delalo v Sloveniji. Trdo in pošteno.
Tudi z nekaj sreče pri izbiri materiala. To je Tina dokazala.
Voly
# 07.01.2018 ob 14:42
Rekordi so za to, da se rušijo. Na žalost bo Schiffrinova zrušila ta rekord, če bo le hotela. Matematika je neizprosna, pred njo je še 11 "njenih" disciplin in če bo ostala v taki formi, je to tam med 800-900 pik, to pa nanese okoli 2150 pik. Potem ima pa še 9 tekem v hitrih disciplinah, tam bo pa z lahkoto zbrala še 300 pik. Tudi, če bo izpustila kak "hitri vikend".
Nekateri pišete, da ne štarta na ta rekord. Seveda ne, njena prioriteta so OI, kjer bodo vsaj 3 zlate, vendar rekord bo prišel sam od sebe, točke se pač seštevajo. In če bo pred zadnjimi štirimi tekmami v vseh štirih disciplinah matematika kazala, da je možno, no takrat bo pač štartala tudi na to!
oziris.va
# 07.01.2018 ob 14:00
Vsak rekord se lahko podre. Sicer pa bravo, Massi!
rokers
# 07.01.2018 ob 19:11
zanimivo je branje komentarjev in na koncu ne veš več ali to res ljudje mislijo, ali pišejo to na forumu, da so bolj zanimivi. kakšen gnev, koliko gnojnice na človeka, ki je naredil kaj? Zahteval je denar od SZSja? Zakaj pa ne? Sej SZS brez Tine bi deset let nazaj ne imel nobenega sponzorja, še RTV je skoraj začel ignorirat beli cirkus. Tina skupaj s svojim timom (pred tem timom je bila kot Ana Drev) je dosegla ogromno odličnih rezultatov, sem prepričan da ste vsi navijali za njo ob zlatih olimpijskih medaljah in potem zahteva denar od SZS? Je to kriminal? Mogoče ni komu to najbolj simpatično, a Tina je naredila toliko za SLo smučarijo, da bi si zaslužila če ne že denarja, vsaj veliko večjo podporo krovne organizacije. In konec koncev, navijači nikoli ne vemo resnico koliko denarja kdo komu da, dokler bodo te zveze na polpartijsko organizirane: a kdo ve kakšne so plače? Zakaj se eni držijo stolčkov, naredijo pa nič. Zagotovo je Tina bila zaslužna vsaj za 3/4 sponzorskega denarja v SZS v tistih letih in tudi sedanji smučarji še vedno uživajo sadove Tininih rezultatov. Samo da smo proti in jezni in fouš, ker seveda smo vsi mi pošteni in dobrodelni in skromni.
rokers
# 07.01.2018 ob 15:53
Ne vem kaj se dogaja v SLO, a če kdo bere te komentarje, ve da je z nami zelo zelo narobe. Nisem noben fen ne Massija, ne Mazetove, ampak sta (poudarek na sta) skupaj spisala eno največjih pravljic v športu, kjer je zelo pomemben denar in možnosti za trening. Tina zagotovo ni imela ne največ denarja, ne najboljše pogoje, a je naredila velikanski rezultat, na katerega moramo bit ponosni (kot športna publika). Kakšna je ona karakterno, kakšen je Massi - če debatiramo o tem je prav druga štorja, če pa gledamo samo rezultate pa samo kapo dol in sta vredna vseh pohval sveta. Dokler ni bilo Ilke ste ju/jo kovali v zvezde, ko je Ilka naredila par rezultatov pa se je začelo šinfanje. Tudi Ilka si zasluži vse pohvale in spodbudo, a dejansko je od rezultatov Tine še zelo zelo daleč. Kakšna je pa zgodba o denarju in SZSju pa mormo vedet, da so bile informacije iz strani SZS in tudi medijev zelo zelo enostranske in mislim, da tudi namenoma v škodo Team to A Maze.. Torej še enkrat: kapo dol Massiju in Tini za vse uspehe, želim jima veliko sreče v družinskem življenju, kakšna sta pa privat, me niti ne briga, kajti nimam (tako kot večina šinfajočih komentatorjev) stikov z njima...Seveda pa je spet naslov vzet iz konteksta in praktično izkrivlja to kar je rekel Massi
Aardvark
# 07.01.2018 ob 15:15
Mogoče slaba primerjava, pa vseeno: Hannavald je šestnajst let govoril, da upa, da na novoletni turneji nikomur ne bo uspelo to kar je njemu in da bo ostal edini s četrverckom. Vsi so govorili, da se tak dosežek zgodi enkrat na 50 let.
Ce ne bi Prevca predlani ze na prvi tekmi z vetrom uničili in ga spustili v nemogoče razmere, bi imel danes tudi Prevc četrvercka.
Seveda je Hannawald vceraj Stochu čestital, ampak v resnici bi bil se vedno narjaje edini na svetu s tem dosežkom.
Kai
# 07.01.2018 ob 14:56
Glede na formo Shiffrinove, njene samozavestu in sproscenosti, stanja konkurence...je rekord zelo resno ogrozen. Ampak nic zato. Rekordi so zato, da se podirajo, podrla (ce ga bo) pa ga bo izjemna smucarka.
gorenc007
# 07.01.2018 ob 13:11
pa da bi ga saj podrla, boste saj nehal pisat a ga bo a ga ne bo...............
miha-kolbanar
# 07.01.2018 ob 17:40
Grob
# 07.01.2018 ob 17:08
Tina je bila enak talent kot je shifrinka... S to razliko da se je Tina zaradi borbe z smučarsko zvezo utopila v povprečju hkrati se je pa v tem povprečnem blatu smučarske zveze se postarala za 6do 8let...ja... seveda... potem pa poskušaj zmagovati v zatonu svoje kariere kar se je ravno Tini zgodilo... Namesto da bi že pri starosti 20let razturala...ker je bila isti material kot danes shifrinka


NIti slučajno! Mikaela je daleč največji talent v ženskem smučanju v zadnjem času, morda sploh kadarkoli. Pri tej starosti že taki rezultati je preprosto fenomen, pa nisem njen navijač, kvečjemu s svojo dominanco dela tekme dolgočasne, ampak kar je res je res.
Voly
# 07.01.2018 ob 14:58
el kondor prevc
Matematika ti pa ne leži preveč, kajne?
Če bi Schiffrinova dobila vse njene discipline, kot si jih ti naštel, bi zbrala še 1200 točk (praktično res nemogoče), torej 1281 in 1200 je 2481 točk, torej takrat ji pa res ne bi bilo treba več razmišljati o rekordu, kajti bi ga že imela!
Pa računajmo drugače. Veliko bolj je realno, da bi v dvanajstih njenih disciplinah zbrala, bom napisal 919 točk, da bo lažje računati. Torej, 1281 in 919 je skupaj 2200 točk. Ali res misliš, da v 9 tekmah hitrih disciplin ni zmožna zbrati 215 točk? No, jaz mislim, da tudi če bo kak vikend izpustila, bo 215 točk z lahkoto zbrala.
djurif
# 07.01.2018 ob 14:28
Pa nej ga podre..... who cares!?
raknac navi
# 07.01.2018 ob 13:37
Tina ni bila nikoli tako prepricljiva.
kotzi
# 07.01.2018 ob 13:14
ce ga bo podrla ga bo...sama je rekla da se s tem ne obremenjeuje..celo je rekla da je to nedosegljivo...kaze da se samo mis tem obremenjujemo
gre888
# 07.01.2018 ob 19:16
Po mojem mnenju je zelo pošteno povedal. Ne vem zakaj toliko gnojnice nad njim. Tudi meni njegov karakter ni najbolj všeč ampak vseeno. Nihče se pa ne spotakne ob to, da smo v vseh disciplinah vedno večji eksoti brez Ilke, medtem ko nihče na zvezi nič ne naredi. Ampak oni so plačani za to. Massi je problem zato ker to javno govori. Pri nas smo lahko desetletja brez rezultatov in izgovori so patetični. Massi izgovorov ni nikoli iskal in to mu je treba priznati.
Bubi-Schumi
# 07.01.2018 ob 15:51
Vprašajte še Massija, kaj meni o fizični pripravljenosti in brutalni moči Marcela Hirscherja, da zdrži celotno sezono na top nivoju in že sedmo sezono konstantno v vrhu, brez ene male krize!
passionfruit
# 07.01.2018 ob 14:09
Mislim, da bo rekord žal padel, a če bo, bo več kot zasluženo. Massi je že par let nazaj rekel, da če bo kdo zrušil rekod, ga bo Shiffrin, za katero je tudi napovedal, da bo postala izjemna vsestranska smučarka.

Kakšno je trenutno stanje? Na sporedu je v tej sezoni 39 tekem (v sezoni Tine Maze mislim, da jih je bilo 35 izvedenih). 18 jih je za nami, Mikaela ima 1281 točk. 21 tekem še pred nami. Od teh 18 jih je bilo do sedaj 7x SL (5x slalom, 1x city event, 1x paralelni slalom), 5x VSL, 4x SG, 2x DH. Od 21 tekem, ki še sledijo, bodo na sporedu še 5x SL (4x SL, 1x city event), 6x DH, 4x SG, 4x GS in 2x AC. Plus še dodatna 22. tekma Team Event, za katero se nič ne točkuje v seštevek discipline ali overall, če se ne motim. Torej, Mikaeli ostane še 5SL (recimo 500 točk), 4 SG (recimo 360 točk), 2x AC (recimo 200 točk). Glede hitrih disciplin je Mikaela napovedala udeležbo v Cortini, kjer bosta 2 DH in 1 SG (recimo 150 točk). V Ga-Pa na tekme hitrih disciplin tik pred olimpijskimi igrami dvomim, da bo šla. SG po OI v Crans Montani (recimo, da pade 50 točk) bo verjetno šla (ker je takrat tudi AC) in v finalu sezone tudi najbrž ne bo izpustila DH in SG (recimo 100 točk). Končni seštevek te kalkulacije (1. in 2. mesta v tehničnih disciplinah in recimo 4. in 5. mesta v hitrih - verjetno kar realna slika) in trenutnih točk je cca 2600 točk. Rekord Tine Maze je res ogrožen.
apollo11
# 07.01.2018 ob 18:25
Ta rekord je statistika, ne pomeni veliko, je pa fajn če ga ima Tina. V smučanju štejejo zmage v svetovnem pokalu in kolajne iz OI in SP. To je edino pravo merilo.
Tina je top smučarka, ni pa v čisti špici vseh časov. Tina je s svojimi 26 zmagami v svetovnem pokalu na 13. mestu po številu zmag.
polarni123
# 07.01.2018 ob 14:52
Eden od mnogih vrhunskih svetovnih trenerjev v svetu. Obnaša se pa kot, da je edini. Sicer pa kondicijski trener, ki je pobral zasluge celotnega tema, ki ga je sicer odlično vodil. Magoni žanje uspehe kamorkoli gre. Naj to naredi tudi Massi, pa da vidimo koliko je bila samo njegova zasluga. Skratka vse dobro o Massiju kot kondicijskemu trenerju in organizatorju, kot osebnost pa bi mnogokrat lahko bil tiho.
miha-kolbanar
# 07.01.2018 ob 14:41
Goodie
# 07.01.2018 ob 14:38
Saj zato je slovenija v k.... sploh ne znamo skupaj drzati


Tale dva sta vedno držala samo sama s sabo, tako da...
royayers
# 07.01.2018 ob 13:59
Massi je majster! Kavčarji pa še do konca ne znate prebrati članka, reveži nevoščljivi. Za vsako rit se rodi en Massi, delat bi vas poslal loleki.
lookaaa
# 08.01.2018 ob 07:49
rokers

07.01.2018 ob 19:11
...Sej SZS brez Tine bi deset let nazaj ne imel nobenega sponzorja, še RTV je skoraj začel ignorirat beli cirkus. Tina skupaj s svojim timom (pred tem timom je bila kot Ana Drev) je dosegla ogromno odličnih rezultatov, sem prepričan da ste vsi ....

______

tina je bila ze pred tem odlicna, po letu 2008, ko sta z massijem ustanovila svoj tim pa je postala izjemna. do leta 2008 je npr. tudi 5x zmagala v veleslalomu imela kar nekaj stopnick...

sam vidim problem slovenskega smucanja cisto nekje drugje. to, da kao punce ne treniajo, zame ne pije vode.
zal pa je bazen mladih, ki se ukvarjajo s tem sportom vedno bolj prazen. ce k temu dodamo se to, da v smucariji ne nastopajo vsi najboljsi, ampak tisti najboljsi, katerih strasi imajo vsaj nekaj pod palcem, potem vemo, da je potrebno na izjemne rezultate cakati. pri nas se mora poklopiti dvoje, otrok mora biti talent in stars mora imeti denar, da ga vzdrzuje vsaj tja do 16,17 lleta...

poglejte le, kaj vse je reskirala ilkina mama, da je ilki uspel preboj od dobrih med najboljse. kateri stars je pripravljen toliko vloziti?

in tukaj je mikaelina zgodba popolnoma drugacna od tinine zgodbe in zgodb drugih. ona ze od otrostva trenira z najboljsimi materiali, se ene ukvarja z obstranskimi stvarmi, ima ob sebi najboljse trenerje, fizioterapevte, serviserje... ona skrbi samo zato, da >>dobro<< smuca.

pa s tem nocem zmanjsati teze njenega talenta in njenih izjemnih rezultatov. samo spomnim se zgodb, kako je npr. vonnova dobila toliko in toliko kompletov smuck na testiranja, nasi pa so vozili celo lanske modele, ker novih niso morali stestirat. tino so zaceli resno obravnavat sele, ko je prestopila k stoekliju... pa saj je bila ista zgodba tudi s petro majdic, pol karirere se je matrala, da je prisla do konkurencnih smuck.

dejstvo ostaja, da je mikaela res eden najvecjih talentov v belem cirkusu. in ta talent bo lahko ob suportu, ki ga ima, do potankosti izkoristila. verjamem, da bi tudi tina imela na racunu kako zmago vec, ce bi se rodila v ameriki.
nonparel
# 07.01.2018 ob 14:46
Če bi že takrat obstajala takšna Shiffrinova kot je danes, bi Mazejeva in Vonnova bili večkrat na drugi ali tretji stopnički.
Simko123
# 07.01.2018 ob 19:11
A ni vcasih on za intervjuje računal?
SKing
# 07.01.2018 ob 18:05
Da Mikaelo izdajo živci, če ji katera diha za ovratnik? Hahaha - ste pa hecni. Ko je v sezoni 2012/2013 bila stara 18 let in je premagala Tino Maze v zadnji slalomski tekmi, da je osvojila MKG v slalomu - se je takrat "psihično strla" pred tekmo mogoče? S tem da je ona lovila Tino v slalomu.

Glede rekorda v točkah pa...eh brez veze. Danes je Mikaela povedala, da bo izpustila dve tekmi v hitrih disciplinah naslednji vikend. Kar pomeni, da se je odpovedala...ajde, bodimo pesimisti - skupaj 70 točkam v obeh tekmah. In še ene parim tekmam se bo odpovedala, tako da rekord Tine niti slučajno ni ogrožen. To tudi ni cilj Mikaele in njene ekipe.
kotzi
# 07.01.2018 ob 17:06
tut ce bi imela Štuhčeva imela ta rekord...ne bi bil nic jezen ce ga Shifrinova podre..pac to je sport...
Banban
# 07.01.2018 ob 13:43
Rekordi so za to, da se rušijo. Če bi bila Tina res tako nadpoprečna, drugega VKG ne bi smela zapravit. Kljub nespornim uspehom, Tina in Andrea delujeta kot dva mala in zagrenjena človeka. Najlepše jima je to pokazala Ilka. Brez kravala, drame in odvetnikov.
super_balotelli
# 07.01.2018 ob 13:04
Doktor
bob
# 07.01.2018 ob 23:08
Shiffrinova je razred zase in zanimivo bo spremljati njene limite, ki jih trenutno ni. Ustavi jo lahko samo poškodba, a upam, da je ne bo. Kar se Massija tiče, ni kaj dodati, pokazal je vsem kdo in kaj je naredil s Tino Maze. Rekordi so pa zato, da se podirajo in ne samo Tinin, tudi Stenmarkov.
gre888
# 07.01.2018 ob 19:18
Rokers a mi bereš misli.
Goodie
# 07.01.2018 ob 14:56
Miha
Saj sta morala ker nista imela druge podpore....sicer pa mala je fenomen in bo hočeš nočeš podrla vse rekorde ce se le ne poskoduje
Kazalo