Radenko Mijatović še zaupa Tomažu Kavčiču. Foto: www.alesfevzer.com
Radenko Mijatović še zaupa Tomažu Kavčiču. Foto: www.alesfevzer.com

Pozneje se bo vodstvo NZS-ja usedlo. Ali bo to še pred novembrskim ciklusom v Ligi prvakov, Mijatović ne razkriva. Z Matjažem Kekom se ni pogovarjal. Več v intervjuju, ki ga je opravil Urban Laurenčič.

Med prenosom sem omenil, da imam informacijo, da v primeru poraza selektor Kavčič ne bo več vodil tekme proti Cipru. Sem povedal prav ali narobe?
Narobe.

Torej je zdaj to rešeno. Kavčič ostaja selektor?
Seveda. V torek bo vodila tekmo ista strokovna ekipa. Glede na vse okoliščine, v katerih je bila odigrana tekme z Norveško, glede na to, da polovica igralcev ni bila v kadru in glede na to, da so fantje v teh okoliščinah naredili, kolikor se je dalo, gremo naprej proti Cipru. Pozneje se bo vodstvo nogometne zveze usedlo in se bo pogovorilo, kako in kaj.

To so razlogi, da še zaupate Kavčiču ... Kaj pa sama igra in razplet?
To so strokovne stvari in tega ne morem komentirati. Gre za šest tekem, tri prijateljske in tri v Ligi narodov ... Mislim, da komentirati z moje strani glede strokovnih vprašanj ni primerno.

Če vas prav razumem, se boste šele po koncu Lige narodov pogovarjali o morebitni menjavi na selektorskem mestu ali kako drugače?
To je špekulacija, na katero v tem trenutku ne morem odgovoriti. To je področje, na katerem ste vi močni, in to prepuščam vam.

Ne gre za špekuliranje, gre za to, da nas zanima, kaj se dogaja. Po svoje se ime Matjaž Kek ponuja samo po sebi. Ste razmišljali tudi o njem?
Iz načelnih razlogov, kot sem pred imenovanjem selektorja tudi večkrat povedal, da se, dokler aktualni selektor vodi ekipo, nisem nikdar in se ne bom z nikomer pogovarjal.

Sta s selektorjem Kavčičem po tekmi kaj spregovorila? Sta se dogovorila kar koli v zvezi s prihodnjimi tekmami?
Mislim, da si je za vse take razgovore in menjave treba vzeti čas. Po tekmi tega časa ni bilo. Seveda se vedno pogovarjamo in se bomo tudi naprej.

Selektor se spopada s težavami na in ob igrišču
Mijatović se s Kekom ni pogovarjal
Vsi želijo Kavčičevo glavo
Selektor se spopada s težavami na in ob igrišču
Mijatović se s Kekom ni pogovarjal
Vsi želijo Kavčičevo glavo