Trenutek genialnosti, Gareth Bale je Real povedel v vodstvo z 2:1. Foto: Reuters
Trenutek genialnosti, Gareth Bale je Real povedel v vodstvo z 2:1. Foto: Reuters
Loris Karius in Karim Benzema
Karim Benzema je izkoristil napako Lorisa Kariusa. Foto: Reuters
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo je bil neopazen, po tekmi pa je opozarjal na svojo peto zmago v Ligi prvakov. Foto: Reuters
Sergio Ramos in Mo Salah
Prve informacije so kazale, da Mo Salah ne bo mogel igrati na svetovnem prvenstvu, a nogometna zveza Egipta pravi, da možnosti vendarle so. Foto: Reuters
Karius s katastrofalnima napakama poklonil naslov Realu

Trojček naslovov v Ligi prvakov (oziroma predhodnici Pokalu državnih prvakov) imata le še Bob Paisley in Carlo Ancelotti. A Francoz je po zmagi Reala nad Liverpoolom (3:1) bolj razmišljal o klubskih rekordih: "Real je legendarni klub, ki je osvojil kar 13 naslovov. Srečen sem, da sem lahko del te zgodovine. Pozneje bomo razmišljali o tem, kaj nam je uspelo doseči. Zdaj je najpomembneje, da uživamo."

Vprašanja o športu, športni zgodovini in statistiki lahko pošljete po elektronski pošti ali Twitterju.


Prvi trojček po letu 1976

Nobeni ekipi v Ligi prvakov še ni uspelo ubraniti naslova, vse se je spremenilo lani, ko je belemu baletu to uspelo, zdaj je nenadejano serijo podaljšal na tri. V zgodovini vsega tekmovanja je Madridčanom to uspelo še na samem začetku (1956–1960), trojček pa imata le še Ajax (1971–1973) in Bayern (1974–1976).

Film o košarkarskih dinastijah
Vezist Luka Modrić je prekipeval od zadovoljstva: "To je res nekaj neverjetnega, zgodovinskega. Ne vem, ali bo to še komu uspelo v prihodnosti. Dan pred tekmo smo gledali film o košarkarskih ekipah, kot so Chicago, LA Lakersi in Boston, ki so v serijah osvajali naslove, tem ekipam so govorili dinastije. Mislim, da lahko o nas zdaj govorijo kot o dinastiji."

Bale: Naredil sem razliko
Junak finala je bil Garteh Bale, ki je v igro vstopil v 61. minuti, nato pa dosegel kar dva gola. Takoj po tekmi je še na zelenici govoril o svojih občutkih, ker ni začel tekme: "Bil sem precej razočaran, to moram takoj povedati. Prepričan sem, da bi moral začeti, a to je trenerjeva odločitev. Prišel sem na igrišče in naredil razliko. Najbrž je bil to najboljši gol v Ligi prvakov, to je največji oder, vesel sem, da smo zmagali."

Bo zapustil Madrid?
Valižan je razmišljal tudi o prihodnosti: "Moram igrati vsak teden, to se to sezono žal ni dogajalo. Res je, da sem bil poškodovan 5, 6 tednov, a od tokrat sem bil zdrav. Usedel se bom s svojim agentom in pretehtal, kaj je najbolje zame."

Ronaldo pozornost preusmeril nase
Prvi zvezdnik Reala Cristiano Ronaldo tokrat ni bil v ospredju, bolj kot s predstavo na igrišču je nase opozoril z izjavami po finalu: "Lepo je bilo v Madridu. Prihodnost ni pomembna, ravnokar smo spisali zgodovino." Ko je bil vprašan, zakaj govori o preteklosti, je bil še vedno nejasen: "Nimam dvomov, ni pomembno. Zdaj se moram spočiti in pripraviti na svetovno prvenstvo."

CR7 Liga prvakov
Še petič je postal najboljši strelec v Ligi prvakov, letos je dosegel 15 golov. Ko je bil vprašan, ali je razočaran, ker ni zadel v finalu, se je odzval: "Kdo je razočaran? Morda bi morali preimenovati Ligo prvakov v CR7 Liga prvakov. Kdo ima največ naslovov in kdo je zabil največ golov?"

Klopp: Karius je dober človek
Če je kdo razočaran, je to brez dvoma Liverpoolov vratar Loris Karius, ki je naredil dve ogromni napaki. Pri izidu 0:0 je žogo podal Karimu Benzemaju, ki je rahlo presenečen zadel. Pri zaostanku 2:1 pa je izrazito slabo posredoval ob strelu Bala. Trener rdečih Jürgen Klopp je stopil v bran svojega varovanca: "Druga napaka se je zgodila zaradi prve. Loris dobro ve, vsi dobro vemo, res je velikanska škoda, da se ti taka napaka pripeti na tako veliki tekmi. Žal mi je zanj, res je dober človek. Glede finala, Balov prvi gol je bil res neverjeten. Do finala nam je šlo vse po maslu. Imeli smo res lepo priložnost, a je nismo izkoristili."

Henderson: Kot ekipa v zmagah in porazih
Kapetan Jordan Henderson ni želel prsta krivde usmeriti proti vratarju: "Ni bil kriv Karius. V finale smo se uvrstili zaradi ekipne igre. Zmagujemo kot ekipa in izgubljamo kot ekipa. Ponosen sem na vse igralce in navijače, ki so nas spodbujali. Upam, da bomo nadaljevali in se še uvrščali v finale. Lahko smo ponosni na svojo pot."

Ključni trenutek tekme: Salah zapustil igro
Še ena ključna prelomnica se je zgodila po pol ure, ko je moral prvi angleški zvezdnik Mo Salah zapustiti igro. Sergio Ramos je pod svojo pazduho ujel Egipčana in ga zbil na tla, nogometaš v rdečem si je poškodoval ramo in po nekaj minutah v solzah končal finale. "Videti je bilo grdo, to je bil šok za ekipo, izgubili smo začetni zagon," je bil o tem incidentu kratek Klopp.

Karius s katastrofalnima napakama poklonil naslov Realu