Izbor šport
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.9 od 21 glasov Ocenite to novico!
Peter Prevc je na novoletni turneji dvakrat izenačil svojo najboljšo uvrstitev letos - osmi je bil v Garmisch-Partenkirchnu in Bischofshofnu. Foto: EPA
EPA
Jernej Damjan je v trenutno najboljši slovenski skakalec v svetovnem pokalu, bil pa je tudi najvišje uvrščen v seštevku turneje. Foto: EPA
VIDEO
Hannawald pozdravil Stoch...
VIDEO
Prevc zapušča Bischofshof...
VIDEO
Kamil Stoch izenačil dose...
VIDEO
Zlati orel v roke Kamila...
VIDEO
Janus pomladil slovensko...

Dodaj v

Tako kot novoletna turneja tudi poleti brez Tepeša in Kranjca

Peter Prevc letos domov odhaja boljše volje
6. januar 2018 ob 20:54
Bischofshofen - MMC RTV SLO

Šest slovenskih skakalcev je skakalo v finalu Bischofshofna, trije so imeli v seštevku novoletne turneje vseh osem skokov, a manjkala je pika na i z vrhunskim rezultatom.

Slovenci so v zadnjih dveh letih na turnejo prinesli rumeno majico. Tokrat so na prvi vrhunec sezone prišli z bistveno skromnejšo popotnico in tako se je tudi začelo v Oberstdorfu, kjer je bil s 14. mestom najboljši Jernej Damjan. Potem je Tilen Bartol navdušil v Ga-Pa na novoletni dan, ko je bil celo v igri za stopničke, po manjši napaki v finalu pa je končal na petem mestu. Peter Prevc je na tej tekmi prvič v zimi skočil med deseterico. V Innsbrucku se je nato znova izkazal Damjan, na zadnji tekmi pa je Prevc z osmim mestom izenačil najboljšo uvrstitev v sezoni. Po slabšem uvodu v sezono in prevetritvi ekipe za svetovni pokal se krivulja rezultatov počasi dviga.

Zaradi izpostavljenih rezultatov Bartola, Prevca in Damjana na zadnjih treh postajah avstrijsko-nemške turneje je glavni trener Goran Janus turnejo označil za uspešno: "Vseh šest smo imeli v finalu, kar se še ni zgodilo. Čestitam Petru za deseterico in Jerneju, ker je prvič v karieri na vseh tekmah osvojil točke. Na koncu je bil deseti. Čestitke tudi Timiju in Žigi, ki imata v seštevku vseh osem skokov. To je zelo dobro. Preprosto se vidi, da je treba za stopničke narediti dva vrhunska skoka. Ker so naleti nizki in je rahel veter v hrbet, drugače ne gre. Delamo še napake in temu primerni so rezultati. Naredili smo nekaj vrhunskih skokov. Tilen je tako začel v Ga-Pa s poskusnim in v prvi seriji, Jernej je dobro opravil v Innsbrucku, Peter je bil v Bischofshofnu blizu temu, a ne s tem drugim skokom."

Damjan zadovoljen, ker je izpolnil cilj
Najboljši je bil v seštevku turneje Damjan, ki je končal na robu deseterice. 34-letni Ljubljančan, ki je z 12. mestom tudi najvišje uvrščeni Slovenec v svetovnem pokalu, si je letos, ko ves čas poudarja, da sproščeno odhaja na vsako tekmo in se ne obremenjuje s skoki ter rezultati, za cilj postavil preboj v finale na vseh štirih postajah prestižnega tekmovanja, kar mu je na koncu tudi uspelo.

"Na zadnji tekmi sem bil zelo utrujen. Po napaki v prvi seriji mi je vse padlo dol in komaj čakam, da si malce spočijem. Ne prvi ne drugi skok nista bila podobna tistim od prej, a sta pozabljena in o tem ne bom več razmišljal. Tudi s slabima skokoma sem izpolnil cilj, tako da sem lahko zadovoljen," je Damjan povedal po koncu tekme v Bischofshofnu, kjer je zasedel 17. mesto. Z desetim mestom v seštevku turneje je krepko popravil najboljšo uvrstitev v karieri, saj je bil do zdaj na tradicionalno prvem vrhuncu zime najvišje na 18. mestu.

"To je bila zame ena najlepših turnej in to iz več vidikov. Slovenska ekipa je super, žena in hčerka sta prišli in smo se lepo imeli. Če pozabim na vremenske razmere v Oberstdorfu in Innsbrucku, ki so bile katastrofalne, na koncu pa se je tudi že malce vleklo, si želim čim več takih turnej. Tudi z rezultatom sem zadovoljen," je sklenil v izteku skakalnice Paula Ausserleitnerja, kjer je zaploskal ob velikem zmagoslavju dobrega prijatelja Kamila Stocha.

Peter letos domov odhaja boljše volje
Poljski as je drugič zapored osvojil zlatega orla. Lani, ko ga je ulovil prvič v karieri, je nasledil Petra Prevca, z osmim mestom najboljšega Slovenca tokrat v Bischofshofnu. "Rezultatsko sem s tekmo zadovoljen. Ko sem v drugi seriji pristal, sem mislil, da bom slabše uvrščen, a so bili metri še kar spodbudni. Me je pa kar nekoliko zabolelo, saj sem bil pri drugem skoku pozen in me ni odneslo. Nisem naredil takšnega skoka kot v prvi," je tekmo opisal Prevc, ki je možnosti za vidno uvrstitev na turneji zapravil že pod Senčno goro na prvi tekmi, ko se ni prebil v finale.

Potem ko je bil pred štirimi leti četrti, zatem v naslednjih dveh letih tretji in prvi, je lani v seštevku turneje zasedel 14. mesto, zaradi česar je bil zelo razočaran. Zatem se je celo umaknil iz svetovnega pokala. Čeprav je bil letos šele 21. skupno, s Solnograške odhaja bistveno bolj zadovoljen kot lani: "Čeprav je ena najslabših uvrstitev, ker sem bil v Oberstdorfu brez finala, odhajam domov boljše volje kot lani. Je kar nekoliko ironije v tem, a prikazal sem nekaj skokov, s katerimi sem lahko zadovoljen. Upam, da mi bodo ostali v glavi in v celotnem telesu."

Cilj za polete ostaja medalja
Zaradi skokov v poskusni in prvi seriji Bischofshofna se Peter veseli poletov, ki orle čakajo naslednji teden na Kulmu. Na avstrijski letalnici je pred dvema letoma postal svetovni prvak, naslov pa bo branil čez dva tedna v Oberstdorfu. Janus za novoletno turnejo že pred sezono ni postavil ciljev, zato pa jih je za olimpijske igre, ki se bližajo s februarjem, in svetovno prvenstvo v poletih: "Glede na to, da je cilj na svetovnem prvenstvu medalja, vemo, kaj je tudi cilj na Kulmu. Se veselim, saj se na večjih napravah in letalnicah bolje počutimo. Glede na to, kako skače prva deseterica, pa bomo morali svojo nalogo opraviti zelo dobro."

Na Kulm odhaja šest skakalcev, ki so nastopili v Bischofshofnu, z izjemo najmlajšega Timija Zajca, ki je tako kot Žiga Jelar – ta je na letošnji turneji sploh prvič osvojil točke svetovnega pokala – na vseh štiri tekmah skakal v finalu. V primeru, da bo Nejc Dežman izpolnil dodatno kvoto v celinskem pokalu, bo letel tudi on. Tako brez nastopa na avstrijski velikanki ostajata izkušena lovca na daljave Robert Kranjec in Jurij Tepeš, ki pa sta oba v skromni formi. Ekipo za svetovno prvenstvo bo Janus sporočil po koncu tedna na Kulmu na novinarski konferenci, ki bo naslednji ponedeljek.

Iz Bischofshofna

Tilen Jamnik
Prijavi napako
Komentarji
miha_lj
# 07.01.2018 ob 09:32
pogrešal bom Robija, zelo
matko85
# 07.01.2018 ob 11:53
Vedno ko sem gledal polete sem čakal na Robija. Tudi ko je bil Pero v vrhu.. Poleti brez Robija zame skoraj niso poleti. Človek je z mizerno formo (skakalno) osvajal medalje na poletih in je v fazi leta verjetno najboljsi letalec vseh časov. Škoda. ROBI LEGENDA, DRŽI SE!!!
Voly
# 07.01.2018 ob 10:12
Res mi ni jasno, zakaj ste nekateri tako nastrojeni proti Tepešu. Je eden najboljših letalcev, kar smo jih kdaj imeli!
Če bo v formi, bo v ekipi, če pa ne, bo pač doma, tako to v športu gre, če ne veste.
Na začetku sezone je Janus pač pričel s svojimi iz ekipe A, res je malo pozno dojel, da imamo precej boljših, vendar sedaj bodo Tepeš, Kranjec in Lanišek zelo težko prišli nazaj v postavo.
Člane ekipe A trenira Grilc, nekaj so delali narobe, sedaj je predvsem važno, da se pogrunta kaj je narobe. Vsaka ekipa se kdaj v skokih zakalkulira, mislijo, da je vse v redu, potem pa jih konkurenca postavi na realna tla. To se je letos zgodilo tudi Avstrijcem in Čehom. Tako to pač je v skokih. Tudi naša B ekipa z Medvedom je razen Damjana in delno Dežmana povsem "razštelana", samo varovanci Bertonclja so v dobri formi. Bertoncelj pa kot trener fizično ne bo zmogel trenirati vse, to moramo vedeti. Pet, šest je optimalno, več ne gre.
Soni
# 07.01.2018 ob 10:01
artoum
Seveda ne Kranjec ne Tepeš s tako formo ne bosta šla na Oi, ne bodi hecen!
vombat98
# 07.01.2018 ob 11:14
Prosim, da ne nergate čez kranjca, ker je prišel po poškodbi in se verjetno večina vas "strokovnjakov" sploh ne zaveda, da je imel robi pred poškodbo najboljšo sezono in kar 2 zmagi in 6 stopničk brez ekipnih tekem
Voly
# 07.01.2018 ob 09:40
Postava za polete je sicer povsem logična, Zajc še ni polnoleten, poleg tega je že celo zimo v pogonu, je kar prav, da ga bodo malo spočili, saj ni navajen tako napornega ritma.
No, jaz bi vseeno probal vsaj z enim od dvojca Kranjec-Tepeš, saj se tako izvrstna letalca lahko na poletih hitro "najdeta". Priznam, da ju bom močno pogrešal.
Kot kaže pa je Janus vendarle malo podlegel kritikam na tem portalu in si ne upa postaviti v ekipo vsaj enega od teh dveh. Poleti so povsem druga disciplina, se spomnim, da je recimo Kranjec leta nazaj bil v podobni formi kot letos, potem je bil pa na poletih na stopničkah!
weylakuc
# 07.01.2018 ob 09:37
Se že res veselim poletov.

Podpiram tudi odločitev Janusa da na Kulm odpelje šesterico ki je zaključila z Novoletno turnejo, plus Dežmana. Tukaj se bo hitro videlo v kakšni letalski formi so naprimer Domen, Jelar in Dežman. V kolikor ne bo zadovoljivo pa se vzame na svetovno prvenstvo enega izmed preostalih preizkušenih, Robi, Tepeš ali tudi Lanišek.
weylakuc
# 07.01.2018 ob 10:32
Na svetovno prvenstvo v poletih se bo lahko odpeljalo 6 skakalcev in se bo potem na treningih videlo kdo bo vstopil v borbo za medalje in se prebil na ekipno tekmo kdo pa ne.

Med temi šestimi pa bodo zagotovo 4-5 najboljših s Kulma in potem morda se kdo izmed dvojice Kranjec / Tepes.

Čeprav roko na srce; ce sta s svojimi skoki tale dva na navadni tekmi recimo okoki 50. mesta to pri niju ne pomeni da ne moreta na poletih med 10. To sta ze veckrat dokazala.
Voly
# 07.01.2018 ob 11:31
Kako bi se eni hitro odrekli malo starejšim vrhunskim skakalcem (ali pa letalcem). Tu se vidi popolno nepoznavanje tega športa in pametovanje tja "v tri dni"!
Pred nekaj leti ste isti pljuvali čez Damjana in ga naganjali iz ekipe...Jej,jej!
Javorovina
# 07.01.2018 ob 10:08
Haha, zdaj ko se je Janus odločil tako, sta pa Tepeš in Kranjec "tradicionalno dobra". :)
Debely
# 07.01.2018 ob 13:45
Jamrate kot stare branjevke. Naše skakalce (in vodstvo) je treba podpirati tudi, ko ne dosegajo uvrstitev med prvih 5.
fuzbalhejtr
# 07.01.2018 ob 12:38
Škoda za Jurija in Robija, jaz bi si tudi želel da jih Janus sproba, kajti sta izjemna letalca in prav oživita na velikankah. Poleti so popolnoma druga zgodba kot normalne oziroma t.i. velike skakalnice. Sicer pa če so drugi boljši, naj si tudi ona dva priborita mesta. Pošteno je, da nihče ni v ekipi zaradi starih zaslug, če so drugi boljši. Res pa da bo nekoliko žalostno gledat polete brez njiju, še posebej brez Kranjca :/
roCkY
# 07.01.2018 ob 10:31
Doseg kvote mora imeti nagrado. To je najboljša motivacija za nižji rang tekmovanj. Kdor jo doseže naj jo zapolni tudi v takemle primeru, ko je na papirju iz zgodovine kdo drug bolj primeren za določeno tekmovanje.
weylakuc
# 07.01.2018 ob 10:53
Letos so točke osvojili že: Peter, Domen, Damjan, Jelar, Zajc, Bartol, Semenič in Dežman.

Od tega so bili vsi razen Dežmana in Bartola v točkah tudi včeraj. In tudi Bartol bi bil zagotovo v točkah sodeč po formi. Pač se mu je primerila napaka v kvalifikacijah ampak forma ni vprašljiva.

Tako močne in tako mlade ekipe nismo imeli še nikoli.

Ponavadi je bil spredaj Peter in pa zadnji leti še Domen, oz. sta lani poziciji obrnila, vse ostalo pa je bilo veselo če je prišlo v finale.

Tepeš in Kranjec sta na polovici tekem izpadla že v kvalifikacijah, Damjan je bil povsem razštelan, Lanišek je sem ter tja imel pribliske drugače večinoma izven točk, Semenič je bil prav tako daleč, da se ostalih padalcev iz celinskega pokala v stilu Justina, Nagliča, Pograjca in podobnih sploh ne omenja.

Sedaj pa imamo 6-7 skakalcev za v točke; zadaj pa še Laniška, Tepeša, Kranjca in tudi Pavlovčiča ki se borijo sploh za uvrsitev v ekipo. Tako je pravilno! Šele ko bodo pokazali da so boljši se lahko vrnejo.
Gatsu
# 07.01.2018 ob 12:53
A ste sploh gledal rezultate včerajšnje rezultate iz Neustadta? Gre za zelo veliko skakalnico. Nalet so imeli tudi precej višji kot na tekmi SP a vendar je Tepeš na repu trideseterice, Robi pa bil na nekje na sredini. S tako formo tudi Robi žal ne more delat čudežev. Vsi razen Domna so si z rezultati na novoletni zaslužili nastop na Kulmu. Domen je pa očitno na treningih tudi tako zelo boljši od Robija, da je dobil prednost.

Kdor bi rad kaj dosegel v SP mora enostavno biti v špici na Celinskem ne pa da tudi tam zaostaja prej 40 točk za zmagovalcem.
weylakuc
# 07.01.2018 ob 12:47
Poizkusna serija v Titiseeju danes:

2. Dežman
4. Lanišek
28. Tepeš
37. Naglič
55. Pavlovčič
59. Kranjec

Treba sicer omeniti da so imeli razen Dežmana in Laniška ostali slabši veter, ampak spet ne toliko da bi upravičil izredno slabe skoke.
Atmosphere
# 07.01.2018 ob 12:23
@Aardvark

37 posamičnih uvrstitev med 10 od tega 7 uvrstitev na stopničke. 16 uvrstitev na stopničke z ekipo, od tega 9 zmag. Kako bi šele izgledala njegova kariera če bi bil kdaj v formi? Vsak skakalec pač ne more biti serijski zmagovalec kot na primer Prevc.
tomidelaj
# 07.01.2018 ob 11:28
Tako tepeš kot kranjec sta na poletih čisto druga skakalca, to smo videli že v prejšnih sezonah ko sta na skakalnicah smrdela potem pa dosegala vrhunske rezultate na letalnicah. Če pa je forma res tako zanič, pa pač naj bosta doma...
petr144
# 07.01.2018 ob 23:27
Če sam superšampion P. Prevc izjavi, da je težava v glavi, trener Janus pa izjavi, da psihologa ne bo v ekipi.....!?!?!?....a je nadaljnje razpravljanje sploh potrebno?

#janusout
moj komentar
# 07.01.2018 ob 18:35
Jaz bi poleg Kranjca in Tepeša spočil še Janusa.
V bistvu bi mu dal kar odpoved.
Morgenstern
# 07.01.2018 ob 18:36
Če Jurij in Robi nista v formi je veliko bolje, da v Kulm ne gresta. Avstrijska letalnica je specifična. Če si v malo slabši formi in si po duši letalec, kar pomeni, da hitro dodaš malo preveč, potem se ti lahko zgodi Morgenstern 2014. Tega si pa najbrž nihče ne želi. Je že prava odločitev... Že vedo zakaj.
nefa
# 07.01.2018 ob 12:22
skoda... Oba sta že večkrat dokazala, da se jima prav po poletih začne dvigovati rezultatska krivulja.
davide
# 07.01.2018 ob 10:15
Po pravici povedano, tole je neumnost Janusa.

Če Dežman izpolni kvoto naj vzame enega od Tepeš-Kranjec, ker Dežman kot letalec je ena sama žalost, on s težavo sploh do 200 prileti
miha-kolbanar
# 07.01.2018 ob 18:56
1a34
# 07.01.2018 ob 18:49
@petr
Saj tebi bi tudi čestital, če bi osvojil 10.mesto na novoletni turneji oziroma bi bil 10. na svetu izmed vseh teh milijard ljudi.


Ja, ker vse te silne milijarde vsaj rekreativno skačejo, ne?
moj komentar
# 07.01.2018 ob 18:43
Dejstvo je, da so janusovi "reklamni" fantje letos še bolj pregoreli kot lani, pa če si to priznate ali ne.
Sezono rešuje samostojno podjetje Jernej Damjan in otroški vrtec Gorazda Bertonclja.
Le Courage
# 07.01.2018 ob 16:43
V naslednji periodi bodo po 7 skakalcev imeli le Norvežani in Avstrijci. Dodatno kvoto pa je Francozom priboril še mladi Learoyd, verjetno pa bo ta kvota ostala neizkoriščena, glede na to da sta na nivoju trenutno le Learoyd in Descombes.
1a34
# 07.01.2018 ob 16:36
Značilnost ekstremno depresivnih trolov je ne da hvalijo tiste od naših, ki jim gre trenutno relativno dobro, temveč da predvsem pljuvajo po tistih, ki so v fazi regeneracije (v skakalnem športu so pač vzponi in padci). Svoje osebno nezadovoljstvo pač poskušajo nekje skanalizirati - kar pa seveda krši družbene norme, ker se to počne v javnosti.
DrKošarke
# 07.01.2018 ob 16:33
jaz bi rad vidu skoke na hs500 skakalnici
weylakuc
# 07.01.2018 ob 12:23
@Chope

J.... te reklame.
kotzi
# 07.01.2018 ob 11:39
no nasi so solidni...imajo potencial...ampak skoki so postali tako komkurencni...zelo...lahko bodo naslednjo sezono nasi eksplodirali...nikol ne ves...trenutno poljaki in nemci razturajo...se pa sezona lahko reši z medaljo na olimpijskih...tam je pa vse mozno
sumtb
# 07.01.2018 ob 11:20
Tepeš bo v formi takoj ko bo kdo od naših v igri za VKG.
hellraiser
# 07.01.2018 ob 15:36
Nekateri skakalci imajo štiri kilograme manj, pa že prej niso bili debeli .
V karavani smučarskih skokov se veliko govori tudi o podhranjenosti nekaterih skakalcev. Nekateri so pred sezono načrtno vzeli krajše smuči in posledično izgubili kilograme, kar pa za zdravje ni dobro. Po koncu sezone naj bi vendarle povečali indeks telesne mase, da bi se izognili podhranjenosti.

"Mislim, da je šlo letos v ekstreme. Nekateri skakalci imajo tudi od 10 do 15 centimetrov krajše smuči, kar pomeni štiri kilograme manj. Pa že prej niso bili debeli," poudarja Prevc.
novica iz siola!!
weylakuc
# 07.01.2018 ob 12:57
Bomo videli kako bo na današnji tekmi ampak sodeč po Neustadtu sta edina dva sposobna vrnitve v prvo ekipo Lanišek in predvsem Dežman.

Oba konstantno dobre skoke za vrh.

Medtem ko Robi je bil še deloma blizu, Tepeš pa...
pr123
# 07.01.2018 ob 10:45
Situacija v slovenskih skokih je dejansko odlična. Veliko število mladih tekmovalcev je letos že osvojilo točke. Za nadaljevanje je to mnogo bolje kot en serijski zmagovalec, zadaj pa praznina. Po izjavah Jerneja Damjana je vzdušje v ekipi odlično, kar ob takih rezultatih ne preseneča. Obenem pa sem skoraj prepričan, da ob takih rezultatih nihče ne jemlje resno nergačev na tem forumu. Verjamem, da bodo tudi pri izboru letalcev izbrali pravo pot.
vergl
# 09.01.2018 ob 16:36
zanimivo je to da Robert ni vedel o tej odločitvi dokler ni bilo objave v medijih
petr144
# 07.01.2018 ob 23:19
Sicer pa sramota, kako si lahko dopustimo, da v športu - kjer imamo mogoče najboljše pogoje na svetu in največje talente - pridemo na tekmovanje brez ciljev. Kako je mogoče, da trener izjavi, da nima ciljev in da nihče ne reagira? Kdo in kje lahko še zase reče, da ima privilegij, da nima ciljev - v službi, v življenju...?
#janusout
miha-kolbanar
# 07.01.2018 ob 16:19
Gatsu
# 07.01.2018 ob 15:23
No žal se je to tudi uresničilo... V naslednjem obdobju imamo samo 6 skakalcev. 7 pa jih bodo imeli Norvežani, Avstrijci in Nemci.


Itak nimamo več kot parih za silo konkurenčnih...
Gatsu
# 07.01.2018 ob 15:23
No žal se je to tudi uresničilo... V naslednjem obdobju imamo samo 6 skakalcev. 7 pa jih bodo imeli Norvežani, Avstrijci in Nemci.
el kondor prevc
# 07.01.2018 ob 14:38
Hitro bi se videlo kam spadata na 225 hill size

Očitno še ne veš. Lani so poleg kar nekaj skakalnic po svetu, spremenili tudi hill size letalnic. Tako je zdaj po novem velikost:

HS240 - Vikersund, Planica
HS235 - Oberstdorf, Kulm
HS210 - Harrachov
odlekiran
# 07.01.2018 ob 11:47
Robi vrni se!!! Za pomoč pa k Bertonclju.
galoper
# 07.01.2018 ob 10:34
Vse bolj je podobno igram na srečo, le financiranje je splošno
petr144
# 07.01.2018 ob 23:23
Tako kot novoletna turneja tudi poleti brez Tepeša in Kranjca.

Zakaj in kdo je odgovoren za to? Govorimo o naših najboljših letalcih v zgodovini.
richy
# 07.01.2018 ob 21:26
Tako kot novoletna turneja tudi poleti brez Tepeša in Kranjca - najprej sem prebral ta naslov kot, da Tepeš in Kranjc ne bosta tekmovala poleti (letni čas), sploh, ker se v prvem delu naslov sklicuje na določen čas (novo leto)
Hec na stran, ampak škoda, da jima ne gre. Če bi bila v formi, bi bila reprezentanca precej močnejša. Sprašujem se predvsem kaj je s Tepešem, kajti on se ne vrača po poškodbi. Kaj je počel poleti, kako je treniral itd itd.
fanica28
# 07.01.2018 ob 20:31
res mi je hudo ker Robiju ne gre
težko verjamem da bo še nastopal, bolje bi bilo če bi nehal v sezoni 2015/16, z zmago v Planici
Jurij ni stabilen skakalec, ima pa kar nekaj izjemnih poletov, se bo zbral do Planice, nekako vedno spravi najboljše ven takrat
miha-kolbanar
# 07.01.2018 ob 18:40
Ma, en k.... vejo; če so me v zadnjih dveh letih v kaj prepričali, je to to, da nimajo pojma, zato pa smo tam kjer smo. Že dokler je Prevc še zmagoval me je malo razjedalo, če je morda res, kar so nekateri že takrat trdili (in bili na veliko popljuvani), to je, da zmaguje on sam po svoji inerciji in da nihče od trenerjev ne ve točno, zakaj je tako dober - no in od lani naprej se je to potrdilo...
Gatsu
# 07.01.2018 ob 15:03
Evo Kranjec danes iz 15. naleta niti v finale ni prišel... Za primerjavo na ekipni so v SP imeli 8-9 nalet in malo vzgona, ob zelo spremenjljivih razmerah na posamični ko je bilo tudi skor 20 točk dodatka za veter pa iz 12. naleta. Na žalost tudi Dežman v prvi seriji ni briljiral in se zna zgodit da bo pla kvota po gobe... Norvežani in Avstrijci imajo kvoto praktično zagotovljeno, zdej je pa še nemec David Siegl po prvi seriji vodilni in bo imel v primeru zmage v tem obdobju 124 točk, v tem primeru mora biti Dežman vsaj 9.
matko85
# 07.01.2018 ob 12:58
Pred prvenstvom pardon
jbzt
# 07.01.2018 ob 12:44
Sem prepričan,da bi Kranjec brez forme,ampak z izkušnjami na letalnici naredil bistveno več,kot bo naredil kljub formi Jernej Damjan,kateri je na letalnicah povprečen.
Aardvark
# 07.01.2018 ob 12:01
Mi lahko kdo odgovori, kdaj bo ta Tepeš v formi? Vsako leto je isto. Celo leto nič od nič. Samo enkrat v Planici se mu je Marija prikazala, ko je skakal brez možganov. Fail.
stari59
# 07.01.2018 ob 11:32
Pero menda pričakuje naraščaj.
Kazalo