Lance Armstrong je v drugem delu intervjuja pokazal nekaj več čustev. Številni so sicer prepričani, da je v pogovoru z Oprah povedal veliko premalo, pogrešajo predvsem več imen tistih, s katerimi je sodeloval pri
Lance Armstrong je v drugem delu intervjuja pokazal nekaj več čustev. Številni so sicer prepričani, da je v pogovoru z Oprah povedal veliko premalo, pogrešajo predvsem več imen tistih, s katerimi je sodeloval pri "največji dopinški prevari v zgodovini športa". Foto: EPA
Armstrong razkril razloge za priznanje
Lance Armstrong - padec teksaškega kavboja

V dobro svojih petih otrok je tudi priznal vse nečednosti. "To sem storil med božičnimi prazniki. Dejal sem jim: 'Vedno sem vse zanikal, toda zdaj bi vam rad povedal, da je vse res.' Luke in njegovi sestrici niso veliko govorili, sprejeli so moje priznanje. Luku, ki me je prej branil, ko je moral v šoli marsikaj poslušati, sem rekel, naj me ne brani več. Bil je umirjen in zrel. Odvrnil mi je: 'Rad te imam, si moj oče, tega ta stvar ne bo spremenila.'," je s cmokom v grlu povedal Armstrong, nekdanji kolesarski zvezdnik, ki po razkritju, da si je ob vseh sedmih zmagah na Dirki po Franciji med letoma 1999 in 2005 pomagal z nedovoljenimi sredstvi, preživlja težke čase.

Prvi del intervjuja so na televiziji OWN TV predvajali v noči na petek. Več tukaj.

Obljuba Kristin
Ko je govoril o nekdanji ženi Kristin, s katero imata tri otroke, je dejal, da je vedela, da uporablja nedovoljene metode, čeprav najbrž ne vsega, ker tega niti ni želela. "Od nje sem želel dobiti zeleno luč, ko sem se leta 2009 vrnil na dirke. Dovolila mi je vrnitev, a sem ji moral obljubiti, da ne bom več uporabljal dopinga. Nikoli je nisem razočaral. Upal sem, da bom tudi tedaj na Touru zmagal, toda premagala sta me dva boljša kolesarja."

Pri 50 bi rad nastopil na čikaškem maratonu
41-letni Američan, za katerega je veljalo prepričanje, da želi s priznanjem svojih grehov doseči, da mu omilijo kazen dosmrtne prepovedi tekmovanja, je potrdil, da si kot tekmovalen človek želi še tekmovati ("Rad bi nastopil na čikaškem maratonu, ko bom imel 50 let."), a hkrati zanikal, da je to razlog za njegovo priznanje zlorabe dopinga.
"Če razmišljam kot egoist, upam, da mi bodo res omilili kazen, mislim pa, da se to v resnici ne bo zgodilo," je dodal Teksašan, ki je prav tako zanikal, da bi sam ali kdo izmed njegovih zastopnikov ameriški protidopinški agenciji (USADA) ponudil 150.000 dolarjev.
"Pomagalo mi je postati boljši človek"
Armstrong je po lastnih besedah z razkrinkanjem v enem dnevu izgubil 75 milijonov dolarjev. "Gotovo to ni lep trenutek, toda vseeno ni najslabši del mojega življenja. To je bila vendarle diagnoza, da imam raka. Tedaj sem se boril za življenje." Je tudi doping morda prispeval k razvoju bolezni? "Nisem zdravnik, toda ne verjamem, da je doping prispeval k temu."
Kot je še povedal, mu je bilo najtežje zapustiti fundacijo za boj proti raku Livestrong, ki jo je sam ustanovil in ki mu je bila kot šesti otrok. Njegova dejanja so močno pretresla tudi njegovo vsega hudega vajeno mater, sam pa se je moral zateči po pomoč k psihologu: "To je samo prvi korak. Plačujem visoko ceno, toda to si zaslužim. Brez dvoma mi je pomagalo, da sem postal boljši človek. To se je že zgodilo, ko so mi odkrili raka, potem sem se izgubil. Zdaj se to ne more več ponoviti."

Armstrong razkril razloge za priznanje
Lance Armstrong - padec teksaškega kavboja