Brajkovič ostaja v modro-rumenem dresu Astane, kjer bo eden ključnih pomočnikov Nibalija na Touru 2014. Foto: EPA
Brajkovič ostaja v modro-rumenem dresu Astane, kjer bo eden ključnih pomočnikov Nibalija na Touru 2014. Foto: EPA

29-letni Brajkovič se je v Astano vrnil v letu 2012, za Kazahe pa je vozil že v sezoni 2008/2009. Skupaj z Brajkovičem je Astana podaljšala pogodbo tudi s 26-letnim Estoncem Tanelom Kangertom, ki je sodelovanje s kazahstansko ekipo podaljšal še za tri sezone, je poročal spletni portal VeloNews.

Ključna pomočnika za zmago na Touru
Menedžer ekipe Italijan Giuseppe Martinelli pričakuje, da bosta Brajkovič in Kangert, zadnji je odlično opravil svojo vlogo kot pomočnik Vincenzu Nibaliju pri zmagoslavju na letošnji italijanski pentlji Giru, v vlogi pomočnikov zlasti pomembna člena pri načrtovanem napadu na vrh na dirki po Franciji prihodnje leto.

Tokratno Vuelto, na kateri je v ospredju znova Nibali, so v Astani bolj kot ne vzeli za generalko za prihodnji Tour. Nibali, ki bo v prihodnji sezoni vse moči usmeril prav na dirko po Franciji, je sicer še vedno v boju za skupno zmago na španskem krogu, v skupnem seštevku namreč zaostaja le tri sekunde za vodilnim Američanom Christopherjem Hornerjem (RadioShack).

Na Vuelti za dan v rdeči majici
Brajkovič, med največjimi uspehi šteje deveto mesto v skupnem seštevku Toura leta 2012, je na tokratni španski pentlji en dan nosil majico vodilnega kolesarja, ko je bil v rdečem po uvodnem ekipnem kronometru. Brajkovič je sicer Vuelto začel s precejšnjo negotovostjo glede prihodnosti, dvome glede ekipe pa je odpravil še pred koncem letošnje Vuelte.