Fabian Cancellara je še vedno eden izmed najboljših na svetu v vožnji na čas. Foto: EPA
Fabian Cancellara je še vedno eden izmed najboljših na svetu v vožnji na čas. Foto: EPA

"Nadaljevali bomo testiranje, iščemo pa primeren čas, ki mora biti kmalu," je potrdil vodja ekipe Luca Guercilena. Točen datum še ni znan, najverjetneje se bo to zgodilo konec aprila, ko bo konec spomladanskih klasik.

Trenutni rekord si lasti Čeh Ondrej Sosenka, ki je v Moskvi leta 2005 prekolesaril 49.700 metrov. Vmes so rekord popravljali številni kolesarski šampioni, kot so Francesco Moser, Graeme Obree, Miguel Indurain in Tony Rominger, a je Mednarodna kolesarska zveza razveljavila dosežke po letu 1972, med njimi tudi rekorde omenjenih tekmovalcev.

"Tekmovalec potrebuje vsaj 15 dni, da se privadi na stezo. Nemogoče je, da se to zgodi takoj, saj se mora kolesar privaditi na druga pedala. Zagotovo je najpomembnejša stvar pripravljenost. Upamo, da bomo našli obdobje, ko bo Fabian 100-odstotno pripravljen in bo zmožen prenesti pripravljenost s ceste na stezo," je še dodal Guercilena.

Odlični švicarski kolesar, ki je naslov svetovnega prvaka v kronometru osvojil v letih 2006, 2007, 2009 in 2010, je enkrat že skušal popraviti omenjeni rekord, a je bil velodrom Grenchen v Švici poplavljen.