Takole je Peter Sagan s kolesa sklatil Marka Cavendisha. Foto: EPA
Takole je Peter Sagan s kolesa sklatil Marka Cavendisha. Foto: EPA
Roka Marka Cavendisha Foto: EPA

32-letnega kolesarja ekipe Dimension Data so odpeljali v bolnišnico, potem ko ga je dvakratni svetovni prvak Slovak Peter Sagan med šprintom udaril s komolcem in ga pahnil v zaščitno ogrado. Britanec je grdo padel, za nameček pa je čez njega s polno hitrostjo zapeljal še Nemec John Degenkolb. Sagana so takoj izključili s Toura, vendar se je njegova ekipa Bora pritožila na odločitev.

"Seveda sem izjemno razočaran ob novici, da imam zlom. Menim, da sem bil v dobrem položaju za zmago, in da to izgubim na takšen način, za nameček pa še predčasno končam Tour, dirko, okrog katere sem zgradil celotno kariero, je res zelo žalostno," je dejal Cavendish.

Sagan je hitro uvidel napako. Nekaj minut po cilju je prišel do obtolčenega Britanca in se mu opravičil. "Vesel sem bil, ko je Peter takoj prišel do mene in preveril, kako sem. Z njim imam dober odnos. A še vedno ne razumem, zakaj je bil potreben komolec. To je nekaj, o čemer se bova še morala malo pogovoriti," je dejal Cavendish.

Sagan je po incidentu dejal: "Med šprintom nisem videl, da je Cavendish za menoj. Prihajal je z desne strani, sam sem skušal ujeti Kristoffa. Mark je bil res zelo hiter in enostavno nisem imel časa, da bi se mu umaknil v levo. Prišel je direktno vame in nato zletel v ogrado. Ko so mi po koncu etape povedali, da jo je Mark končal s padcem, sem šel takoj do njega, da bi ugotovil, kaj se je zgodilo. Sva prijatelja in padci glavnine nikoli niso prijetni. Upam, da bo Mark čim prej okreval."

Prvenec Demara, padec Cavendisha, slovo Sagana
Zaključek četrte etape na kolesarski Dirki po Franciji
Prvenec Demara, padec Cavendisha, slovo Sagana
Zaključek četrte etape na kolesarski Dirki po Franciji