Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Dirka po Italiji - Arhiv

Quintana na Giro po etapne zmage v gorah

Dirka po Italiji Quintana na Giro po etapne zmage v gorah

24.4.2024

Kolumbijski kolesar Nairo Quintana (Movistar), ki okreva po marčevski nesreči, je sporočil, da bo nastopil na Dirki po Italiji, ki se bo začela 4. maja.

Miha Koncilija: Pogačar bo pred Girom dejavno počival

Tour 202 Miha Koncilija: Pogačar bo pred Girom dejavno počival

23.4.2024

Koledar enodnevnih kolesarskih klasik na najvišji ravni je bolj kot ne končan. Preizkušnjo Liege–Bastogne–Liege je po dveh letih znova dobil Tadej Pogačar, ki se bo na začetku maja prvič podal na Dirko po Italiji.

Luka Mezgec v zadnjem trenutku dobil poziv za nastop na Giru

Dirka po Italiji Luka Mezgec v zadnjem trenutku dobil poziv za nastop na Giru

20.4.2024

Ekipa Jayco AlUla se je odločila, da bo na letošnji Dirki po Italiji nastopil tudi Luka Mezgec, ki je pred desetimi leti postal prvi Slovenec z etapno zmago na Giru, potem ko je v Trstu dobil sprint glavnine.

Van Aert daje prednost zdravju pred dirkanjem

Kolesarstvo Van Aert daje prednost zdravju pred dirkanjem

11.4.2024

Dva tedna po hudem padcu na Dirki po Flandriji, ko si je polomil nekaj reber, prsnico in ključnico, je Wout van Aert sporočil, da prihodnji mesec ne bo nastopil na kolesarski Dirki po Italiji. V ekipi Visme ga bo zamenjal Christophe Laporte.

Hvastija: Prevelika hitrost, kolutne zavore, gume ... Nekaj je treba narediti!

SOS odmev Hvastija: Prevelika hitrost, kolutne zavore, gume ... Nekaj je treba narediti!

10.4.2024

Ko padci zasenčijo vznemirljivo dirko in poškodbe ogrozijo želeni spektakel na veliki pentlji, je moral tudi severni pekel velik del pozornosti prepustiti debati, kako narediti cestno kolesarstvo varnejše in zdravo. Od velike šesterice sta zdrava le dva.

Vingegaard še vedno v bolnišnici, Van Aert vse bolj oddaljen od Gira

Kolesarstvo Vingegaard še vedno v bolnišnici, Van Aert vse bolj oddaljen od Gira

8.4.2024

Ekipi Visma Lease a Bike so se po poškodbah glavnih adutov načrti za nadaljevanje sezone popolnoma porušili. Jonas Vingegaard je po padcu na Dirki po Baskiji še vedno v bolnišnici.

Spremenjena etapa priložnost za Pogačarja

Giro Spremenjena etapa priložnost za Pogačarja

26.3.2024

Organizatorji kolesarske Dirke po Italiji so nekoliko spremenili prvo etapo. Ta bo sedem kilometrov daljša, obenem pa bo tik pred ciljem na vrsti zelo strm klanec, ki bi lahko Tadeju Pogačarju že prinesel rožnato majico vodilnega.

Uvod v Giro 2025 si želi Trst, ena od etap morda obišče tudi Novo Gorico

Dirka po Italiji Uvod v Giro 2025 si želi Trst, ena od etap morda obišče tudi Novo Gorico

12.3.2024

Vse več je namigov, da bo Dirka po Italiji v letu 2025 vnovič obiskala tudi Slovenijo. Mediji v Furlaniji - Julijski krajini pišejo, da si uvod v Giro oz. znameniti Grande Partenzo močno želijo v Trstu, ena od etap pa naj bi obiskala Novo Gorico.

Tratnik na Giro in Tour, nato pa upa še na olimpijske igre

Kolesarstvo Tratnik na Giro in Tour, nato pa upa še na olimpijske igre

29.1.2024

Pri čebelah je po odhodu Primoža Rogliča ostal Jan Tratnik, ki se mu v sezoni 2024 obeta pestra sezona v vlogi vsestransko uporabnega pomočnika. Po spomladanskih klasikah Idrijčana čakata tako Dirka po Italiji kot Franciji, sam pa upa še na Pariz.

Domen Novak raje pomaga, kot da ima proste roke

Kolesarstvo Domen Novak raje pomaga, kot da ima proste roke

25.12.2023

Domen Novak velja za enega najbolj zvestih pomočnikov v karavani. "Ko dirkam za koga drugega, lahko iz sebe iztisnem več," pravi 28-letni Dolenjec, ki bo maja igral eno glavnih vlog pri naskoku Tadeja Pogačarja na skupno zmago na Giru.

Pogačar: Končno prišel čas za dva Grand Toura v eni sezoni

Intervju Pogačar: Končno prišel čas za dva Grand Toura v eni sezoni

19.12.2023

Najboljši kolesar na svetovni lestvici Tadej Pogačar ima v novi sezoni nov načrt. Prvič bo šel na dve tritedenski dirki in skušal postati prvi kolesar po Marcu Pantaniju pred četrt stoletja, ki bi mu uspel dvojček Giro – Tour.

Prvič Giro ali tretjič Tour? Pogačar:

Največji cilj v 2024 Prvič Giro ali tretjič Tour? Pogačar: "Svetovno prvenstvo!"

18.12.2023

Prvi kolesar sveta si je za leto 2024 zamislil podjeten dirkalni načrt. Tadej Pogačar si želi dirkati od belih cest prek Sanrema do rožnate dirke in velike rumene pentlje, čemur takoj sledijo olimpijske igre, za piko na i pa še boj za mavrično majico.

Tadej Pogačar na Giru 2024!

Dirka po Italiji Tadej Pogačar na Giru 2024!

17.12.2023

"Gremo" in širok nasmešek. Tadej Pogačar bo maja prihodnje leto dirkal na 107. izvedbi kolesarske Dirke po Italiji. V objavi na družbenih medijih je slovenski šampion napovedal naskok na rožnato majico na krogu od Torina čez Stelvio in Livigno do Rima.

Van Aert bo napadal zmago na Giru

Kolesarstvo Van Aert bo napadal zmago na Giru

16.11.2023

Zvezdnik Jumba Visme Wout van Aert je napovedal, da bo njegov glavni cilj prihodnje sezone kolesarska Dirka po Italiji. Belgijec bo prvič v karieri nastopil na tritedenski dirki, ki ni Tour de France.

Giro 2024 od Torina čez Stelvio in Livigno do Rima

Kolesarstvo Giro 2024 od Torina čez Stelvio in Livigno do Rima

13.10.2023

Prireditelji Dirke po Italiji so predstavili etape za 107. izvedbo Gira, ki bo potekal od 4. do 26. maja. V treh tednih kolesarje med drugim čaka šest sprinterskih etap, dva kronometra v skupni dolžini 68,2 km in pet gorskih etap.

Start Gira 2024 v Torinu, drugi dan že cilj v klanec

Kolesarstvo Start Gira 2024 v Torinu, drugi dan že cilj v klanec

9.10.2023

Organizatorji Dirke po Italiji so objavili prve tri etape 107. izvedbe te prestižne dirke, ki jo je letos veličastno osvojil Primož Roglič. Start bo v Torinu 4. maja. Celotno traso italijanskega kroga za naslednje leto bodo razkrili v petek. 

Philipsen najmočnejši tudi v sprintu na dirkališču

Dirka po Franciji Philipsen najmočnejši tudi v sprintu na dirkališču

4.7.2023

Belgijec Jasper Philipsen je zmagovalec četrte etape Dirke po Franciji od Daxa do Nogaroja (182 km), ki se je po pričakovanju končala z množičnim sprintom na avto-motodirkališču Paula Armagnaca. To je njegova druga zaporedna zmaga na letošnjem Touru.

Roglič: Ne grem na Tour ali DP ali SP, na Vuelto pa

Zmagovalec Gira Roglič: Ne grem na Tour ali DP ali SP, na Vuelto pa

19.6.2023

"Uživam. En kup sladkih obveznosti," se Primož Roglič ne brani sprejemov po zmagi na Dirki po Italiji, saj ne nazadnje še nekaj časa ne bo dirkal. Izpušča tako državno prvenstvo, Dirko po Franciji, svetovno prvenstvo in naslednja dirka bo šele Vuelta 23.

Rogličev šef o Touru:

V Švico? Rogličev šef o Touru: "Imamo druge načrte"

31.5.2023

V rožnate barve odeti Primož Roglič je na Nizozemskem opravil z 22. in 23. etapo Dirke po Italiji. Slavje z ekipo, sprejemi pri pokroviteljih in intervjuji, kjer se ponavlja vprašanje, ali bo šel na letošnjo Dirko po Franciji. A skovan je že drug načrt.

Rogličeve serpentine do uspeha

Slavko Jerič Rogličeve serpentine do uspeha

31.5.2023

Če se je zdelo, da je razplet Gira preveč filmski, pa se za zmago Primoža Rogliča skriva odločenost, preudarjenost in načrtovanje, ki se je začelo mnogo pred tisto soboto popoldne, ko je Rogla zagrizel v peklenski vzpon na Svete Višarje.

Stran 1 od 36
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov