Dirka po Italiji
Simon Yates je odbil napad lanskega zmagovalca Gira Toma Dumoulina. Foto: EPA
Yates je še povečal prednost pred tekmeci, ki načrtujejo napad na sobotni izjemno zahtevni etapi s ciljem na Zoncolanu. Foto: EPA
VIDEO
Yates utrdil vodstvo, a p...

Dodaj v

Yates pravočasno napadel in še povečal prednost

Froome v skupnem seštevku izpadel iz najboljše deseterice
16. maj 2018 ob 17:14
Osimo - MMC RTV SLO

Simon Yates je dobil 11. etapo Dirke po Italiji. Na zadnjem vzponu je Britanec znova presenetil tekmece, rojak Chris Froome je veliko izgubil.

Yates, ki je napadel 1,5 kilometra pred ciljem, je z zmago na etapi od Assisija do Osimija, dolgi 156 km, še povečal prednost v skupnem seštevku, zdaj ima 47 sekund naskoka pred drugouvrščenim Nizozemcem in lanskim zmagovalcem dirke Tomom Dumoulinom, ki je etapo sklenil na drugem mestu, dve sekundi za Britancem. Tretji je bil Italijan Davide Formolo, ki je zaostal pet sekund.

Nov slab dan Frooma
Froome nikakor ne ujame prave forme. Štirikratni zmagovalec Dirke po Franciji je končal na 23. mestu, za Yatesom je zaostal 40 sekund. V skupnem seštevku je zdrsnil iz najboljše deseterice, zdaj je na 12. mestu, zaostaja pa kar tri minute in 20 sekund.

Po torkovi najdaljši etapi letošnjega Gira, ko je za zablestel Matej Mohorič, je kolesarje čakala skoraj 100 kilometrov krajša preizkušnja, ki pa je bila vseeno precej razgibana. Z begom je poskusilo šest kolesarjev, ki pa do cilja niso zmogli. V glavnini je šlo namreč v zadnjih kilometrih zelo hitro, favoriti pa so se na koncu udarili za etapno zmago.

Štybar in Wellens napadla prehitro
Na zadnjem spustu je glavnino za preostalima ubežnikoma vodil Mohorič, ko se je cesta postavila navkreber, pa sta najprej napadla Čeh Zdenek Štybar in Belgijec Tim Wellens. Yates je poskrbel, da jima ni uspelo, ko je pospešil 1,5 kilometra pred koncem etape. Še najbolj mu je lahko sledil lanski zmagovalec Dumoulin, ki pa ni imel dovolj moči, da bi ga resneje ogrozil.

Yates ni načrtoval etapne zmage
"Napada danes nismo načrtovali. Pred štartom smo se odločili, da etapne zmage ne bomo lovili, saj so na takšnih trasah številni kolesarji hitrejši od mene. To se je deloma potrdilo. Tim Wellens in Lotto-Jumbo sta bila spredaj, ko smo lovili ubežnike. Bili so samozavestni, da jim lahko uspe. Etapne zmage ni bilo v načrtu, toda poskusil sem," je povedal Yates, ki ima na letošnjem Giru že dve etapni zmagi.

Najboljši Slovenec je bil Jan Polanc (UAE Emirates) na 39. mestu, zaostal je minuto in pet sekund. Mohorič (Bahrain-Merida) je bil 49., zaostal je skoraj dve minuti. Domen Novak (Bahrain-Merida) je na 124. mestu zaostal več kot devet minut.11. etapa, Assisi-Osimo, 156 km:         
 1. S. YATES      VB  3:25:53 
 2. T. DUMOULIN    NIZ   +0:02 
 3. D. FORMOLO     ITA    0:05 
 4. A. GENIEZ     FRA    0:08 
 5. D. POZZOVIVO    ITA    vsi 
 6. P. KONRAD     AVT    isti 
 7. T. PINOT      FRA    čas 
 8. M. SCHACHMANN   NEM    0:11 
 9. R. DENNIS     AVS    0:18 
 10. F. ARU       ITA    0:21 
 ...                  
 23. C. FROOME      VB    0:40 
 39. J. POLANC     SLO    1:05 
 49. M. MOHORIČ     SLO    1:58 
124. D. NOVAK      SLO    9:10 

                   
Skupni vrstni red po 11. etapi:    
 1. S. YATES      VB  47:08:21
 2. T. DUMOULIN    NIZ   +0:47
 3. T. PINOT      FRA    1:04
 4. D. POZZOVIVO    ITA    1:18
 5. R. CARAPAZ     EKV    1:56
 6. G. BENNETT     NZL    2:09
 7. R. DENNIS     AVS    2:36
 8. P. BILBAO     ŠPA    2:54
 9. P. KONRAD     AVT    2:55
 10. F. ARU       ITA    3:10
 ...                 
 12. C. FROOME      VB    3:20
 33. J. POLANC     SLO   24:28
 35. M. MOHORIČ     SLO   26:33
140. D. NOVAK      SLO  2:01:06
                   
A. G.
Prijavi napako
Komentarji
rokers
# 16.05.2018 ob 17:33
Nekateri so napovedali dolgočasen teden, a sem pisal že konec prejšnjega, da bo daleč od tega: včeraj je bila naporna huda etapa, ki je pustila za sabo eno žrtev in Slovenskega zmagovalca, danes pa je bil eksploziven konec, kjer je mnogo kolesarjev zapustilo cilj z dolgim nosom. Res hud zaključek in sem pričakoval razlike, a ne takih - res so leteli. Yates pričakovano zmagal, presenetljivo dober Dumoulin, ki bi ga ulovil če bi bilo še 200,300m, dobro, a vseeno sem pričakoval več od Pinota in Pozzota. Za Formola je res škoda, da je padel pred Etno, drugače bi se boril za top5, če bo šlo tako naprej bo vseeno kmalu med 10. Zelo slabo Froome (no se je vedlo, da ta etapa ni zanj) in Lopez, ki res nepričakovano ni v formi, pa je še mesec nazaj bil komot s Pinotom in Pozzotom. Aru danes dobro, se pobira in mislim, da bo konkurenčen že na Zoncolan. Danes presenetljiv tudi Denis, ki se ohranja med top10.
Dumoulin je danes pokazal, da je močn, Yates, da je najmočnejši, Froome še ni pravi, ter da se Aru pobira - a vse se lahko preobrne v soboto, ko bo prva resna in huda etapa - kjer se bodo razlike lahko poznale v minutah ne sekundah.

Danes res lepa etapa in vsaj LL Sanchez je z borbeno dirko naredil lepo gesto v spomin na Scarponija... Jutri pa spust v cilj in če se bo Mohorič počutil lahko na koncu ponovi uspeh od včeraj - teren je lahko malce prelahek, a še posebno če bo mokro je prvi favorit. Če ne bo pobega, bo lahko celo ciljni šprint, tako da vemo kdo so najboljši v tej disciplini, vseeno bi stavil na Mohoriča
svetovnipopotnik
# 16.05.2018 ob 17:20
Vzel je preveč nekega zdravila, ki pa mu je pozdravilo astmo. Sedaj gre očitno lahko brez zdravila.
rokers
# 16.05.2018 ob 17:51
Danes je bil specifičen cilj, ki je bil res idealen za Yatesa in obratno ne preveč primeren za tipa kot je Froome, Aru - pač za bolj eksplozivne kolesarje - me pa zanima kako bi se tu bila Valverde in Allaphilipe. Dosedaj smo imeli težke klanec, a več ali manj le en težek vzpon na etapo - v soboto bojo 4 res težki vzponi in tam se bo vidlo koliko velja Yates, no za vse se bo vidlo česa so sposobni. Ni štos v soboto le v Zoncolanu, temveč v celi etapi: lani je Dumoulin raztural dokler je ostalo pri 2,3 klancih, na koncu ko jih je blo več je pa bolj trpel.
Jutri mislim, da bodo najboljši le malo bolj mirni, zato bo še več šans za pobege, a to ni idealno za Mohoriča. Zanj je najboljše če pride peloton ves skupaj, ali z majhnim zaostankom do zadnjega klanca 15km do cilja in potem napad ali pred koncem hriba ali v dolino.
Joshau: pa še glede Frooma - današnji zaostanek ne pove veliko, pač je bil bolj previden in ni tako eksploziven, to je bilo za pričakovat - če zaostane tudi na Zoncolan, mislim, da bo odstopil
kolesar112
# 16.05.2018 ob 23:44
@janipapillon

Če ga pa do danes niso minile bolečine, pa ne vidim pametnega razloga zakaj je še na Giru? Zato da negira tiste, ki mislijo da nima jajc? Da bi nekomu dokazoval kako je nadpovprečen kolesar?
Za izmišljeno forumsko nabijanje o 1,7 mio€ prav gotovo ne; še vedno ne vem za nek relavanten vir, ki bi potrdil ta rumenoformski (dez)info.


1. Zato ker je to pro kolesarstvo in tu ni prostora za mehkužce, sploh ne pri tistih, ki igrajo vidne vloge.

2. relavantnega vira ne boš dobil, razen če ti Froomi osebno pokaže nakazilo... Froome je prvo ime tega eventa, ki se imenuje Giro di Italia in v vseh razvitih kapitalističnih državah/multinacionalkah zasluži največ tisti, ki igra glavno vlogo. Nevem a resno misleš, da varnostnik dobi več kot pa osrednji lik prireditve? No pri nas je že tako da na vaški kolesarski prireditvi dobi zmagovalec praktično najmanj, več pa vsi drugi, ki so zraven (morda iz tu črpaš navdih za to razmišljanje). Vendar ne boš verjel, ni povsod tako, sploh pa ne na resnih dogodkih.
rokers
# 16.05.2018 ob 17:52
profich: 2,5km ali 3 km do cilja je big screen in zelo strmo, ter barčki.. Drugače pa tudi na zadnjih 500m je super razgled, a moraš bit zgoden, ker bo gužva
rokers
# 17.05.2018 ob 11:18
hrvoje: težko bo danes uspel pobeg, kajti šprinterji bodo provali izkoristit šanso (največ še 4 jih bo, a jih ne bo:). Do zadnjega oz edine klančka je sama ravnina, potem pa klanec, kjer če bodo navili gas, večina šprinterjev ne bo zdržala - klanc ni tako izi in potem še spust, ki ni tehnično zahteven, a če na zadnjem klancu pobegnejo tipi ala Martin, LL Sanchez, Mohorič potem bo jih kar težko ulovit. Vprašanje če sta Bora in Quickstep sposobna držat tak ritem, da bo dovolj hiter in hkrati ne preveč za njihova šprinterja. Jaz mislim, da ne bo masovnega šprinta, ali majhna ubežna skupina z Mohoričem na čelu, ki bo zmagal, ali pa manjša šprint skupina (do 50kolesarjev), kjer zmaga ali Bennet, ali Battaglin, ali Visconti..Na Vivianija stavim edino, če bodo šli res počasi čez, a dvomim.
JaniPapilon: verjamem, da se spoznaš na kolesarjenje in verjamem, da si bil odličen, a ne vem preveč osebno jemlješ. Pa upam, da ne kao citiraš mene ko Frooma označuješ s Kekcem, tega nisem nikoli napisal. Do Frooma imam veliko spoštovanja, ne navijam pa zanj - stvar okusa. Za Kekca pa sem označil novinarja na Eurosportu, ki večkrat pihneta krepko mimo, tako pri napovedih, kot pri podatkih.
Na Zoncolanu bo malo dežja - napovedi še niso jasne, ma samo da bo jasno:)
MatjazP
# 16.05.2018 ob 19:31
Yatesu bi danes lahko sledila samo Bernal in Rogla ;)
mike81
# 16.05.2018 ob 18:59
pr Froomu se pač vidi da odkar ni več na dopingu je pač podpovprečen kolesar...
ungarn
# 16.05.2018 ob 23:12
janipapillon, prosim ne smesite se, ker nimate pojma o kolesarstvu. Iz vasih pisunij je razvidno le, da blefirate in evidentno je, da niste se nikoli zapregli cestnega kolesa. Teorija ni praksa, G. janipapillon. Se en amater, oz. wnb pametnjakovic. Zeeeeh.
profich
# 16.05.2018 ob 17:58
Rokers hvala.. a če grem ob 6.00 zjutro iz nove gorice se to smatra za dovolj zgodaj? :)
JoshauBoy
# 17.05.2018 ob 12:53
Bi bilo zanimivo izvedeti, ce Froome res cuti posledice padca, oz. zakaj forma ni prava. So pa tudi govorice, da je pac ta Giro vzel kot pripravo za Tour, na Giro pa je prisel, ker so mu pac placali 1.4 milijona evrov. Sam mislim vseeno, da je bila zelja zmaga, ampak kdo pa ve. Morda pa je le na dobro placanih pripravah za Tour.

Sicer pa je po spletu zaokrozil zanimiv in smesen posnetek iz Dirke po Norveski. Bodite pozorni na enega izmed kolesarjev, ki bi kot kaze moral postati nogometas.
link
girandela
# 17.05.2018 ob 08:12
profich in vsi, ki boste v soboto ob trasi...dajte malo pomahat, da vas vidimo, hehe...
govorimResnico
# 16.05.2018 ob 19:07
@profich: ce nisi na vrhu Zoncolana, nisi videl nicesar...
https://media.gettyimages.com/photos/cyc
ling-97th-tour-of-italy-2014-stage-20-arrival-quintana-nairo-pink-picture-id532794976
profich
# 16.05.2018 ob 17:45
rokers: danes sem šel na lastno pest in stavil na wellensa in pihnil mimo :). Mimogrede, sklepam da si pravi naslov za to vprašanje.. kje je najbolje gledati v zoncolanu? ker verjetno so boljše opcije kot direkt cilj :)
rokers
# 17.05.2018 ob 17:20
spet bil Matej blizu..500m je blo preveč, ali kak drug kolesar na mestu Betancourja - npr LL Sanchez..Vseeno bravo Matej
kolesar112
# 17.05.2018 ob 14:24
janipapillon
2. relavantnega vira ne boš dobil, razen če ti Froomi osebno pokaže nakazilo...
In zato naj verjamem forumskim tračem?

in manjši appearance money na manjših tekmah
V triatlonu smo imeli v devedesetih afero, ko so organizatorji dirke v Nici plačali najboljšemu 50 k$ štartnine in najboljša ženska ni hotela nastopit za nekaj nižji appearance money.


Delno si si že sam odgovoril, zakaj neradi govorijo o številkah. Ali je sploh pomembno kako visoka je štartnina? Prvi ki so začeli o višini štartnine pisati, pa so bili preverjeni nizozemski kolesarski časniki in ne "forum strokovnjaki". Oni so bili tisti ki so omenjali okoli 2 mio eur za štart Chrisa F.

Drugače pa se je najboljše vedno plačevalo. Wiggins je dobil lo touru 200k za nastop na dirki po Danski, kriteriji ki so v mesecu avgustu vedno plačujejo štartnine najboljšim, tako je tudi na rekreativnih maratonih, kjer nastopi pro kolesar. In tudi sam zelo dobro poznam organizacijo IRONMAN, a na žalost še ne premorejo niti financ niti "zvezdništva" kot je v world Tour kolesarstvu. Pa mimogrede Giro je v lastništvu Kitajcev.
lenoritis
# 17.05.2018 ob 14:01
Ojej Jani. Borba na vseh frontah. Pa še tvoj outing, kot športnik, ki se bavi s .....onom. Verjetno, zaradi vljudnostu, še nisi slišal kaj si športni puristi mislijo o kombinacijskih športnih panogah.
Miner
# 17.05.2018 ob 09:14
Ha, ha Froom. Kaj brez astme ne gre?
janipapillon
# 16.05.2018 ob 21:33
Na vrh greš gledat rajo, gužvo ...
na sredino nekam po prvem najstrmejšem delu pa kolesarje.
Men je zanimivo oboje.
JoshauBoy
# 16.05.2018 ob 17:37
Sem v nedeljo (napacno) napisal, da bo le danasnji zakljucek etape pred sobotno etapo zanimiv. Bil je se bolj, kot sem pricakoval. Froome je out, to je zdaj ze res jasno. Zdaj mi je se bolj skoda tistega padca Formola, ker zgleda, da je v super formi. On je tako kot Mohoric tudi eden izmed tistih talentov, ki so mu v Cannondalu zavirali razvoj. Danes razocarala Bennett in Carapaz. Pa res me zanima, kako bo kaj Lopez v soboto, danes je spet kasiral.
rokers
# 16.05.2018 ob 17:33
Profich: upam da si upošteval mojo včerajšnjo napoved in spet kaj zaslužil?
d_a_r_k_o
# 16.05.2018 ob 17:25
Dobro so začinili.
JoshauBoy
# 17.05.2018 ob 17:10
jao Betancur, pa ne mors no
miško5lin
# 17.05.2018 ob 16:14
Kaj vse ne zveš na tem forumu.
Od kod vam vse te informacije?
Vsaka čast!
janipapillon
# 17.05.2018 ob 09:12
OJOJ
:-)
JoshauBoy
# 16.05.2018 ob 18:00
današnji zaostanek ne pove veliko, pač je bil bolj previden in ni tako eksploziven
Meni pa pove veliko, deloval mi je v krizi. Ko je Froome v formi, mu tudi eksplozivnosti ne manjka. Res je, da tako eksploziven, da bi kdaj zmagal F-W verjetno ni, pa tudi ce bi se za to pripravil mu verjetno ne bi uspelo. Je pa cudez vedno mogoc hah
janipapillon
# 17.05.2018 ob 13:28
Nee rokers, jest sam doživljam Froomyja, kot kekca. Simpatičnega, nč lepega, ampak luštkanga kekca, ki se je iz zelenca, mulca, ki je povozil sodnika, razvil v nekoga, ki je moral fajn delat, da se je naučil v moho poziciji (prvi od elite) pedalirat na primer. Prjatu, strokovni komentator na TV pravi da je grd na kolesu. Ja je, pa kaj. Tud men se je vedno poznalo, da kot mulc nisem dirkal.

Joshau, ma kaj je to zdej zaen skonto iz 1,7 na 1,4 mio€? Ah, najbrž sem pomešal :-)
Če res čuti, ali je čutil in koliko posledice padca, ne mormo vedt.
Ampak tko, kot sem napisal predno so spregovorl o tem, bi me čudilo, če bi lahko prve noči brez problema spal. To pač vem iz iskušenj. In vem kaj to pomeni.

Upam da Pozzovivo za vikend pokaže take noge, kot sem jih videl na Etno in da tudi Aru vstopi v zadnji del manj izčrpan od vodilne dvojice
lenoritis
# 17.05.2018 ob 11:21
Ponoci je bil pa v Kaliforniji test, koliko bo Yates dobil od Dumoulina na kronometru. Enojacni je tam dobil 1:36. Zaradi malo vecje motivacije bo drugi na Giru fasal kaksno minuto. Razen, ce konec tedna ne obrne vse na glavo.
hrvoje15
# 17.05.2018 ob 07:53
In favoriti za danes? Bo zmaga ubeznikov ali pelotona?
yesnoz
# 17.05.2018 ob 02:31
Ce malo ugibam oz poskusam predvidet potek gira, bi rekel takole: za 1. mesto se bosta borila yates in dumoulin, za 3. pinot in pozzovivo. Ostali se bodo sli za 5. mesto - morda aru. Potem pa se bennet, froome, lopez, carapaz, formolo pa je prvih 10 (v napisanem vrstnem redu).
Je pa prva cetverica nekako razred zase. Ne samo zaradi razlike v casu, ampak tudi po trenutni formi in mislim, da bo tako tudi ostalo.
janipapillon
# 16.05.2018 ob 21:26
https://www.google.com/search?q=all+is+l
ost&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b-ab
profich
# 16.05.2018 ob 20:40
@govorimresnico

se bojim da bo vreme pokvarilo letos tak obisk :/
pjandura
# 16.05.2018 ob 18:48
Froome ne bo dobil trojčka. Vprašanje, če bo sploh kaj dobil, če misli afne guncat.
Madobromakaj
# 16.05.2018 ob 18:03
@rokers

Nekaj sem ti na MMC privat poslal.
Nič glede stavnic... :))
Putkaka
# 16.05.2018 ob 17:31
Yates gre pa letos k raketa. Pametno nabira sekunde, čeprav jih najbrž z vidika kronota še nima dost pred Domoulinom. Ampak bogve, kaj se bo še vmes dogajalo. Pinot je pa spet omagu. Že videno pri Francozih. Pol pa po drugih pljuvajo.
janipapillon
# 17.05.2018 ob 09:11
girandela
# 17.05.2018 ob 08:12
profich in vsi, ki boste v soboto ob trasi...dajte malo pomahat, da vas vidimo, hehe...

Moram enkrat na terenu pogledat kako dirko v Baskiji. Nisem videl nikogar, ni pozerja, ki bi afne guncal in poziral v kamero. Vsi gledajo, navijajo in gledajo dirko.
janipapillon
# 17.05.2018 ob 10:02
Enim je vrhunski dosežek v življenju bit vrhunski športnik, bit vrhunski na kakem drugem področju,
nekaterim pa je orgazem možnost posmehovanja in pljuvanja po njih ter njihovih dosežkih.
Tudi skozi komentiranje @MMC.
Kako je tem ljudem v življenju? Bo naslov tega kul komada pravi termin?
Če si dragi bralec eden od njh, bo težko ne kliknt minusa, a ne?
Mi2 so zakon
Mihi je car
:-)
janipapillon
# 16.05.2018 ob 21:25
Pogledal kratek posnetek.
Ajme kwa jih razteguje!
Bravo Yates!

A ma fantje, dejte no?
Tudi če tekmovalca le nekaj noči telo, deli telesa, bolijo od padca, lahko slabo prespane noči in tega posledice; nekajkrat do daske gazit za kasirat čim manjši zaostanek in se tako v podn izčrpavat v segmentih, kjer bi v nasprotnem izgorevali drugi ... to se lahko pozna tedne. Če ga pa do danes niso minile bolečine, pa ne vidim pametnega razloga zakaj je še na Giru? Zato da negira tiste, ki mislijo da nima jajc? Da bi nekomu dokazoval kako je nadpovprečen kolesar?
Za izmišljeno forumsko nabijanje o 1,7 mio€ prav gotovo ne; še vedno ne vem za nek relavanten vir, ki bi potrdil ta rumenoformski (dez)info.
Podpovprečen kolesar sem mogoče jest, k se pri krepkih 50+ težko v enem dnevu do Splita zapeljem, k nemorem 50 počepov na eni nogi narest ...


rokers
# 16.05.2018 ob 17:33
Za Formola je res škoda, da je padel pred Etno, drugače bi se boril za top5

Se strinjam in dodajam: škoda, res škoda za Frooma, da je padel še preden se je začel lov na sekunde in škoda da kekec ni znal pazit pri pospeševanju v ovinkih na mokri cesti. Pa čeprav je bilo takrat že takole
janipapillon
# 17.05.2018 ob 09:09
kolesar112
1. Zato ker je to pro kolesarstvo in tu ni prostora za mehkužce, sploh ne pri tistih, ki igrajo vidne vloge.

Ne gre le za met jajca, ne bit mehkužen, gre za vrhunstvo v športu in posel, kar narekuje optimalno še možno pripravo na TDF, pa čeprav je velika verjetnost da ASO sploh zavrne njegov nastop @TDF.
Dobr, interesi so drugi, ali pa; upanje umre zadnje.

2. relavantnega vira ne boš dobil, razen če ti Froomi osebno pokaže nakazilo...
In zato naj verjamem forumskim tračem?

...vaški kolesarski prireditvi dobi zmagovalec praktično najmanj, več pa vsi drugi, ki so zraven (morda iz tu črpaš navdih za to razmišljanje)...
Na takih prireditvah nisem nikoli sodeloval, misli pa vlačim iz iskušenj:
-v kolesarskih cajtih smo kot klub v Italiji dobival "rimborso spese" za udeležbe na dirkah
-kot edini Slovenec sem dobival povabila in plačilo za udeležbe na HAWAI IRONMAN. Edini, kdajkoli v zgodovini te dirke, Jugoslavije in Slovenije. Če kje prebereš drugače je to laž, forumski čvek ... :-)
- in manjši appearance money na manjših tekmah
V triatlonu smo imeli v devedesetih afero, ko so organizatorji dirke v Nici plačali najboljšemu 50 k$ štartnine in najboljša ženska ni hotela nastopit za nekaj nižji appearance money.

VAN GARDEREN je slekel Bernala @California
Preobrat verjetno pojutrišnjem
Kekec27
# 16.05.2018 ob 18:30
Edina dirka, kjer bodo ostali lahko pobrali drobtinice, pa še to zaradi padca Frooma preden se je dirka šele začela:). Do zdaj izgovorov ni iskal, no danes pa je le izjavil, ko je dobil dodatno porcijo 40s, da ga je tisti padec uničil in da ga celotna desna stran boli. Mu verjamem, saj je to prva dirka kjer lahko vidimo kako fant ne more praktično sledit normalnemu tempu na vzpon. Ko pride do enega pospeška pa ga več ni zraven. Še 1x bi povdaril da bi bil Roglič med top tri na Giru. Etape do zdaj bi mu bile pisane na kožo, predvsem tale danes z eksplozivnimi zaključki. Če je bila izbira Toura prava, bomo pa videli kmalu.
Kazalo