Dres Mateja Mohoriča, ki ga je uporabljal na več etapah letošnje Dirke po Italiji, tudi na zmagoviti najdaljši etapi v dolžini 244 km. Foto: MMC RTV SLO
Dres Mateja Mohoriča, ki ga je uporabljal na več etapah letošnje Dirke po Italiji, tudi na zmagoviti najdaljši etapi v dolžini 244 km. Foto: MMC RTV SLO
Matej Mohorič
Mohorič je dres, ki ga je podaril Fundaciji Vrabček upanja, med drugim nosil na zmagovalnem odru po zmagi na deseti etapi Gira. Foto: EPA
Matej Mohorič
Mohorič je 15. maja v mestecu Gualdo Tadino v Umbriji prvi prečkal ciljno črto v najdaljši etapi Gira in drugič zmagal na največjih tritedenskih dirkah. Lani je dobil tudi eno izmed etap na Dirki po Španiji. Foto: EPA
Lucija Mlinarič
Kotalkarica Lucija Mlinarič, nekdanja evropska prvakinja in dobitnica 27 medalj s svetovnih in evropskih prvenstev ter svetovnih iger, se že drugič bori z rakom. Foto: Robert Pavšič
Dres Mateja Mohoriča
Mohorič je na Giru dirkal s štartno številko 44 na hrbtu. Foto: MMC RTV SLO
Dres Mateja Mohoriča
Sprednja stran dresa s podpisom Mateja Mohoriča. Foto: MMC RTV SLO
Lucija Mlinarič in Rašo Nesterović
Na pomoč Luciji Mlinarič so priskočili že številni znani slovenski športniki, tudi nekdanji košarkar in zdaj generalni sekretar Košarkarske zveze Slovenije Rašo Nesterović. Foto: Jure Batagelj

Vsem dražiteljem se za sodelovanje na dražbi iskreno zahvaljujemo.
Enega izmed najboljših slovenskih kolesarjev Mateja Mohoriča, ki je prejšnji mesec prvič postal državni prvak, na Touru resda ni, je pa zato za izjemen uspeh in navdušenje navijačev nedavno poskrbel na drugi izmed največjih tritedenskih dirk. 15. maja je nekdanji mladinski svetovni prvak (2012) in svetovni prvak do 23 let v cestni vožnji (2013) zmagal na deseti etapi Dirke po Italiji.

Kmalu po slavju na slovitem Giru je dres, v katerem je po veliki zmagi poziral fotografom in snemalcem na odru za zmagovalce, podaril Fundaciji Vrabček upanja, ki vodi projekt zbiranja denarja za zdravljenje najuspešnejše slovenske kotalkarice Lucije Mlinarič. Nekdanja evropska prvakinja in dobitnica 27 medalj s svetovnih in evropskih prvenstev ter svetovnih iger se že drugič bori z rakom.

30-letna primorska kotalkarica je pred petimi leti zbolela za rakom dojk in takrat bolezen premagala, toda tri leta pozneje se je rak vrnil v hujši obliki, saj se je razširil na druge organe. Lucija se zdaj zdravi tudi v Nemčiji in po težkem lanskem letu, ko skoraj ni mogla hoditi, se je njeno stanje precej izboljšalo. Ob koncu leta 2015 je sklenila tekmovalno pot, a v kotalkarskem športu ostala kot trenerka.

Mohoričev dres s štartno številko 44 in podpisom, ki ga je član moštva Bahrain Merida uporabljal na več etapah letošnje Dirke po Italiji, tudi na zmagoviti najdaljši etapi v dolžini 244 km, je bil za 2.000 evrov prodan na humanitarni dražbi za pomoč Luciji Mlinarič. Izklicna cena je bila 244 evrov.

Potek dražbe:

  • Pocinkovalnica Celje, 2.000 evrov, 21. 7. 2018 ob 20.26
  • Trgovina Sportpoint Kranjska Gora, 520 evrov, 18. 7. 2018 ob 16.46
  • Jernej Titan, 400 evrov, 13. 7. 2018 ob 15.10

Pravila dobrodelne dražbe dresa Mateja Mohoriča

Dražba se je začela v petek, 13. julija 2018, ob 12.00 in je potekala vsak dan do nedelje, 22. julija 2018, do 14.00.

Na dražbi je lahko sodeloval vsakdo, starejši od 15 let, svojo ponudbo pa je lahko sporočil kadar koli v tem času po elektronski pošti na naslov matej.rijavec@rtvslo.si. Ponudnik je bil ob višini zneska dolžan navesti tudi ime in priimek oziroma vzdevek ali ime podjetja.

Vsaka nova najvišja ponudba je bila objavljena na spletni strani MMC-ja v tej novici (glej okvirček zgoraj!). Če se dražitelj ni strinjal z javno objavo imena in priimka, je bil objavljen njegov vzdevek oziroma ime podjetja, ki ga dražitelj zastopa.

Najmanjša vsota za zviševanje ponudbe je bila 50 evrov.

Ponudbo za sodelovanje na dražbi je bilo mogoče oddati do nedelje, 22. julija 2018, do 14.00. Izkupiček bo v celoti, brez slehernih odbitkov, namenjen in porabljen za pomoč Luciji Mlinarič.

Čas za podpis donatorske pogodbe s Fundacijo Vrabček upanja, ki vodi projekt zbiranja denarja za zdravljenje Lucije Mlinarič, je do vključno 27. julija 2018.

Zmagovalcu dražbe bo dres vročen po plačilu celotne kupnine na v pogodbi zapisan sklic računa Fundacije Vrabček upanja.

Vsi tisti, ki se niste udeležili dražbe, a bi vseeno radi pomagali Luciji Mlinarič, lahko to storite z nakazilom na račun Fundacije Vrabček upanja:

TRR: SI 56 0475 0000 1565 243, Nova KBM d. d., sklic: za Lucijo



Varstvo osebnih podatkov pri izvedbi spletne dražbe dresa Mateja Mohoriča

RTV Slovenija skupaj z organizatorjem Fundacijo Vrabček upanja pripravlja izvedbo spletne dražbe dresa Mateja Mohoriča.

RTV Slovenija za namen izvedbe dražbe obdeluje naslednje osebne podatke: ime in priimek, elektronski naslov.

Vsaka nova najvišja ponudba bo objavljena na spletni strani rtvslo.si. Če se dražitelj ne bo strinjal z javno objavo imena in priimka, je lahko objavljen njegov vzdevek oziroma ime podjetja, ki ga dražitelj zastopa.

Na dražbi dresa lahko sodelujejo osebe, starejše od 15 let, ki izpolnjujejo pogoje sodelovanja. Udeleženec se s sodelovanjem na dražbi strinja, da RTV Slovenija obdeluje zbrane osebne podatke za namen izvedbe te dražbe.

Udeleženec na dražbi lahko od organizatorja kadar koli zahteva vpogled, dopolnitev, popravek ali izbris svojih osebnih podatkov oziroma trajno ali začasno prenehanje obdelave svojih osebnih podatkov, skladno s Splošno uredbo o varstvu podatkov in Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 86/2004 in nasl.; ZVOP-1). Sodelujoči to stori prek elektronskega naslova matej.rijavec@rtvslo.si ali pisno na naslov RTV Slovenija.

Po zaključku dražbe bodo vsi pridobljeni podatki dražiteljev izbrisani, podatki o zmagovalcu pa bodo posredovani organizatorju Fundaciji Vrabček upanja in tako postane organizator upravljalec teh osebnih podatkov. Vse pravice posameznika v zvezi z uveljavljanjem pravic in odgovornosti o varstvo osebnih podatkov od prenosa podatkov dalje prevzame organizator Fundacija Vrabček upanja.

RTV Slovenija bo osebne podatke obdelovala v skladu z varstvom in zavarovanjem osebnih podatkov po Splošni uredbi EU o varstvu podatkov (GDPR), nacionalni zakonodaji in internem Pravilniku.

Organizator Fundacija Vrabček upanja se zavezuje, da bo posredovane podatke upravljal v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 86/2004 in nasl.; ZVOP-1), prav tako pa podatkov ne bo posredoval neupravičeni tretji osebi ali jih kakor koli drugače zlorabljal. Dokumentacijo v zvezi z zmagovalcem dražbe bo organizator hranil skladno z ZVOP-1.