Astana ima najmočnejšo ekipo na letošnji Vuelti. Mikel Landa, Fabio Aru in Luis Leon Sanchez bodo pomagali Vincenzu Nibaliju. Foto: EPA
Astana ima najmočnejšo ekipo na letošnji Vuelti. Mikel Landa, Fabio Aru in Luis Leon Sanchez bodo pomagali Vincenzu Nibaliju. Foto: EPA

Moštveni kronometer, ki bo na sporedu v soboto zvečer, je speljan ob obalnem delu Marbelle, podlaga pa je blatna in prašna, kar je med kolesarji vzbudilo precej ogorčenja. Med številnimi se je oglasil tudi zmagovalec Dirke po Franciji Chris Froome, ki je objavil fotografije na Twitterju. Na njih je razvidno, da je podlaga blatna, prodnata in prašna, kolesarji bodo morali tudi čez most, po gumijastem odseku ob plaži in čez klančino na plažo, kjer bo cilj. Tekmovalci bodo morali ob velikih hitrostih prevoziti več kot sedem različnih podlag, kar je vzbudilo številna vprašanja o varnosti.

Predstavniki kolesarjev, prireditelji Dirke po Španiji in sodniki iz Mednarodne kolesarske zveze so se v četrtek zvečer usedli za skupno mizo in se pogovorili, odločitev pa sporočili v petek. Direktor dirke Javie Guillen je dejal, da zaradi logističnih preprek trase ne morejo spremeniti, zatrjuje pa, da so etapo pregledali odgovorni na UCi-ju in predstavniki mednarodnega združenja kolesarjev.

Nove težave v Katjuši
Ruska ekipa Katjuša, katere član je Simon Špilak, se spopada z novim incidentom. Po Italijanu Giampaolu Carusu, ki je padel na dopinškem testu, sta se v težavah znašla Jurij Trofimov in Egor Silin, ki sta zaradi pijančevanja ostala brez mesta v ekipi za Dirko po Španiji.

Trofimov je dobil mesto v ekipi prav zaradi dopinškega prekrška Carusa. Katjuša je Trofimova in Silina zaradi pijančevanja izločila s seznama devetih kolesarjev za Vuelto, oba pa sta si prosti čas z alkoholom krajšala v nedeljo na testni dirki v Riu de Janeiru.

Predstavnik Katjuše je potrdil, da bo namesto Trofimova oziroma Carusa na Vuelti kolesaril Tiago Machado, Silina pa bo zamenjal Gatis Smukulis. Oba kolesarja, ki sta pregloboko pogledala v kozarec, se na obtožbe še nista odzvala, Trofimov in Silin sta na letališče v Riu prišla v vidno vinjenem stanju.