Kolesarstvo
(7)

Dodaj v

Geraint Thomas

31. oktober 2018 ob 17:29
London - MMC RTV SLO, STA

Oba lahko startava na zmago, nato pa si ob koncu dirke pomagava. Če bo Chris naslednje leto močnejši v prvem sklopu vzponov, bom v nadaljevanju z veseljem njegov pomočnik.

Mesec pred dirko po Franciji sem zmagal na dirki Criterium du Dauphine, ki je generalka za Tour, zato sem pričakoval, da bom imel enakovreden status s Froomom, da bom tudi jaz zaščiten kolesar. A že kmalu se je izkazalo, da ne bo tako. Že pred moštvenim kronometrom so mi sporočili, da me ne bodo čakali, če bom imel okvaro na kolesu ali če bom padel. Kljub temu, da sem imel pred Chrisom že 52 sekund prednosti. Čeprav je bilo nekaj frustracij, sem odločitev vodstva moral sprejeti.

S Chrisom sva imela odprt in iskren odnos, njemu ničesar ne zamerim. Mislim, da je bil to primer dobrega sodelovanja. Odkrito mi je povedal, kdaj bo napadel. A izkazalo se je, da sem bil močnejši. Na koncu je vse delovalo, kot je moralo, imel sem tudi njegovo pomoč, nerodnih položajev ni bilo.

Geraint Thomas, zmagovalec letošnje kolesarske Dirke po Franciji, je dejal, da, čeprav naj bi s Chrisom Froomom Tour v ekipi Skya začela v enakovrednem položaju, to še zdaleč ni bilo tako, njegov tekmec naj bi imel precej več privilegijev, kar pa mu na koncu ni pomagalo. Thomas je sicer vmes podaljšal pogodbo s Skyem še za tri leta, v naslednji sezoni razmišlja o nastopu na Giru, verjame pa, da lahko Tour s Froomom začneta v enakovrednem položaju. Vir: Guardian

T. J.
Prijavi napako
Komentarji
infostriker
# 31.10.2018 ob 19:25
Dokler ne bo raziskan primer zadnje dirke na Tour de France 2018 - kronometer, je zame Sky ekipa 200% kopija Armstronga, se pravi maximalna antipropaganda za šport. Armstrongu bi do življenjsko prepovedal pojavljanje na športnih prireditvah, kaj šele komentiranje dirk po TV.

Kdor je pozabil: Tour De France 2018 - Prejšnji dan težka višinska etapa, naslednji dan kronometer dirka, ampak Geraint Thomas in Chris Froome sta bila tako sveža, kot bi bil šele začetek sezone, oba totalno spočita, lahke noge in prva na cilju. Vsi, ampak res vsi drugi tekmovalci so delovali utrujeni, kar je normalno. Pa Froome ima astmo, kao. Takšne pravljice vi prodajajte v ZDA.
topgun1984
# 31.10.2018 ob 17:49
Oba puhna!!! Discovery in zda, sky in velika britanija!
Kenzu
# 31.10.2018 ob 20:19
@infostriker se popolnoma strinjam stabo. Thomasa po TDF ni bilo popolnoma nikjer in te njegove predstave se posebej ce gledamo prejsna leta so ble izven serijske, smrdi
rokers
# 01.11.2018 ob 19:31
Seveda da ni bil v istem položaju in to se je vedelo, ali pa..da nam SKY prodaja pravljice - res je bil izziv SKYa, da doseže Froome 5 zmago in kar 4 zaporedno zmago na grand Tourih (se pravi TdF 2017, vuelta 2017, giro 18 in TdF 18), ter prvi po Pantaniju, ki bi mu uspel dvojec giro tour. A po domnevnem dopingu(vuelta 17), ter čudežni zmagi na giru, ter končanju afere prav 3 dni pred TdFjem in velikanskem nasprotovanju francoske publike (ki se je obnašala obupno do SKYa, ne glede na vse sume, se tega ne dela) bi bila zmaga Frooma zelo "sporna" oz slabo sprejeta med navijači, novinarji. Ko je zmagal Thomas je bil volk sit (SKY) in koza cela (publika vseeno je zmago Gja bolje sprejela, kot bi morebitno zmago Frooma)..
Jaz skoraj vedno bolj verjamem v drugo opcijo, to da sam SKY ni hotel zmagat.
Je pa res zanimivo, da oba tako super kolesarja nista niti provala it na SP, kjer je bila trasa primerna za zmagovalce GTjev..Velike kolesarje ne delajo samo zmage ampak tudi to, da grejo na dirke zastopat svojo državo (mi pa šinfamo nekega uboga Špilaka, ker kdaj hotel it na SP, pa čeprav trase mu niso bile niti najmanj primerne)
colnago
# 01.11.2018 ob 16:58
dopingiranca
jackm8
# 31.10.2018 ob 23:26
Ne vem kako se ob tem počuti Froom. Sam je moral prepustiti zmago moštvenemu kolegu, od njega se pa pričakuje obratno.
krudi
# 31.10.2018 ob 20:59
hahahaha pozrite se :)

zgorni komentarji namreč
Kazalo