Simon Gerrans je bil v Avstraliji znova najboljši. Foto: EPA
Simon Gerrans je bil v Avstraliji znova najboljši. Foto: EPA

Gerrans je ključno delo, ki ga je pripeljalo do rekordne četrte zmage, opravil na peti etapi, tako da je na finalni 90-kilometrski etapi v okolici Adelajde skrbel le, da je končal s časom zmagovalca etape in v glavnini na 11. mestu. Avstralci so povsem dominirali na domačem Touru, saj so ob skupnem zmagovalcu dobili tudi vseh šest etap. Moštvo Orica-GreenEdge na zadnji etapi ni ničesar prepustilo naključju. Dobili so tudi četrto etapo na dirki, potem ko je bil v sprintu najmočnejši Caleb Ewnan.

Drugo in tretje mesto na etapi sta pripadli Avstralcu Marku Renshawu (Dimension Data) oz. Italijanu Giacomu Nizzolu (Trek-Segafredo). V skupni razvrstitvi je bil Avstralec Richie Porte (BMC Racing Team) drugi z zaostankom devetih sekund, Kolumbijec Sergio Henao (Sky) pa tretji z zaostankom 11 sekund.

Pibernik skupno 59., Kump 132.
35-letni Gerrans, ki je na domači dirki slavil še v letih 2006, 2012 in 2014, bo prevzel tudi vodstvo na svetovni jakostni lestvici WorldToura: "Nisem mogel zahtevati več od teh fantastičnih fantov, res so opravili sijajno delo. Vedno so me držali v ospredju in me obvarovali pred težavami, Calebu pa smo tudi pripravili izhodišče za njegov napad - kakšen fantastičen teden je za nami! Kako lepo, da je avstralsko moštvo osvojilo edino dirko WorldToura pri nas, uvodno dirko sezone na naših tleh, to je res čudovito, najlepši način, kako začeti sezono."

Oba Slovenca sta na zadnji etapi prišla v cilj s časom zmagovalca, Kump je bil sedmi, Luka Pibernik 22., ki je v skupni razvrstitvi mladih kolesarjev pristal na 14. mestu. V skupni razvrstitvi je Pibernik dirko končal na 59. mestu (+11:58), Kump pa je bil 132. (+50:12).