Miha Halzer je bil lani v tej disciplini drugi na SP-ju v Saalfeldnu. Foto: MMC RTV SLO
Miha Halzer je bil lani v tej disciplini drugi na SP-ju v Saalfeldnu. Foto: MMC RTV SLO

Zmago si je v Italiji privozil Avstrijec Daniel Federspiel, pri ženskah je slavila Švedinja Alexandra Engen.
Za Halzerjem, članom Energijeteama, sta končala Nemec Simon Gegenheimer in Belgijec Fabrice Mels. Med dobitnike točk sta se prebila še dva Slovenca. Prvič letos se je v eliminatorju preizkusila Blaža Klemenčič, ki je tekmovanje končala v četrtfinalu. Urban Ferenčak se je tretjič zapored prebil v osmino finala, kjer je tudi obstal. Rok Korošec (vsi Calcit Bike Team) se ni prebil iz kvalifikacij, zasedel je končno 39. mesto.
V vodstvu skupnega seštevka se je utrdil Federspiel, ki ima po treh dirkah 140 točk, Halzer pa se je prebil na drugo mesto (95).

Izvlekel je maksimum
"Zelo sem zadovoljen z uvrstitvijo, še posebej ker sem se počutil nekoliko slabše kot na zadnji tekmi. Mislim, da je bil to maksimum, kar sem lahko izvlekel iz tekme. Tudi proga mi ni toliko ustrezala, na makadamu s svojimi kilogrami nisem imel dobrega oprijema. A to je moja najboljša uvrstitev v svetovnem pokalu, še vedno čakam na zmago, sem pa ves čas zraven. Federspiel je začel zelo hitro, jaz sem se lahko prebil na drugo mesto. Potem ga nisem mogel več ujeti in razlika je ostala enaka, nadzoroval pa sem tudi tekmece za sabo," je drugo mesto na Južnem Tirolskem podoživel slovenski tekmovalec, ki je bil na prvih dveh dirkah četrti in tretji.

Halzer prvič letos v svetovnem pokalu kvalifikacij ni končal na vrhu, tokrat je bil drugi. V finalu je bil po prvih nekaj sto metrih na četrtem mestu, a se je na vzponu prebil na drugo mesto, tega pa do konca ni več izpustil iz rok. To je za Hrastničana najboljša uvrstitev v svetovnem pokalu, hkrati pa tudi najboljša slovenska v tej disciplini.

V soboto bo v Val di Soleju dirka v olimpijskem krosu, kjer se bo ob Klemenčičevi ob 11.30 v beli majici vodilne tekmovalke v boj za nove točke podala Tanja Žakelj.