Borut Božič je pomagal svojemu idrijskemu rojaku Janu Tratniku. Foto: EPA
Borut Božič je pomagal svojemu idrijskemu rojaku Janu Tratniku. Foto: EPA
V Kranju zmaga Jana Tratnika

Tratnik je v zadnjem krogu strl odpor Kristjana Fajta, s katerim sta konkurentom ušla šest krogov pred koncem 115,5 km dolge proge. Za popoln uspeh Slovencev je na tretjem mestu poskrbel Andi Bajc.

Trasa je bila Tratniku pisana na kožo
"Proga in razmere so bile težke, vsak v prazno izstreljen naboj se je poznal, jaz pa sem se v teh pogojih dobro znašel. Proga mi je bila pisana na kožo, ti številni kratki klančki mi ustrezajo. Tu sem enkrat že zmagal, ne na Veliki nagradi Kranja, ampak na dirki Po ulicah Kranja. To je moja prva letošnja zmaga, a moram reči, da sem bil na 22 preizkušnjah med najboljšimi desetimi,"
je bil zadovoljen Tratnik, ki je na koncu za nekaj metrov ugnal Fajta, nekaj več pa je zaostal Bajc.

Dve tretjini dirke je bila v vodstvu četverica ubežnikov, med katerimi sta bila od Slovencev tudi Matej Mugerli in Martin Otoničar. Glavnina jih je ujela 11 krogov pred koncem. Skupaj je bilo 35 krogov.

Božič bi ostal v Astani
Eno najbolj zvenečih imen v Kranju je bil član Astane Borut Božič, ki pa ni bil v ospredju. Na dirko je prišel neposredno iz višinskih priprav na Passu San Pellegrino: "Letos se prvič o pogodbi ne pogajam sam, ampak imam agenta. Zato sem povsem miren, pogovori potekajo, o pogodbi se pogajamo, zato sem povsem miren. Želel bi ostati v Astani, tudi oni pravijo, da so z menoj zadovoljni, toda dokler pogodba ni podpisana, jim to stoodstotno ne verjamem. Letos zaradi razmer in nejasnosti v ekipah vse poteka z enomesečno zamudo, pogodbe že imajo le zvezde."

V Kranju zmaga Jana Tratnika