Marko Kump bo lahko svoje šprinterske sposobnosti naslednje leto preizkušal na dirkah najvišjega ranga. Foto: Goran Badovinac
Marko Kump bo lahko svoje šprinterske sposobnosti naslednje leto preizkušal na dirkah najvišjega ranga. Foto: Goran Badovinac

Kump je podpisal dveletno pogodbo, potem ko je kolesarsko karavano letos navdušil s kar 18 zmagami v dresu Adrie Mobila, s čimer po številu zmag v letošnji sezoni zaostaja le za Norvežanom Alexandrom Kristoffom, ki pa je seveda tekmoval na najvišji ravni. To priložnost bo zdaj dobil tudi Kump.

"V čast nam je, da smo v svojo ekipo dobili takega zmagovalca. Prepričani smo, da bo tudi pri nas pokazal svojo kakovost, še posebej, ker že ima izkušnje z največjih dirk. Pridružil se bo naši skupini sprinterjev, verjamem, da se bo v njej dobro znašel, tudi zaradi tega, ker je z našim športnim direktorjem Philippom Mauduitom že sodeloval," je dejal direktor moštva Bret Copeland in dodal, da bodo vse podrobnosti prestopa uredili po Kumpovem povratku iz Richmonda, kjer bo v nedeljo zastopal Slovenijo na cestni dirki svetovnega prvenstva.

"Ko sem dobil ponudbo Lampreja, nisem niti za trenutek okleval z odločitvijo, saj je bilo dirkanje na tako visoki ravni vedno moj cilj. Dve leti sem že tekmoval za Saxo-Tinkoff, se tam veliko naučil, tako da verjamem, da lahko ekipi pomagam do dobrih rezultatov. Zahvaljujem se novi ekipi za priložnost, hkrati pa se moram zahvaliti tudi Adrii Mobilu, ki mi je sploh omogočila, da lahko pokažem svojo kakovost," je povedal Novomeščan, ki je letos med drugim dobil tudi zadnjo etapo Dirke po Sloveniji.