Marko Kump se je vrnil k Adrii Mobilu. Foto: MMCRTVSLO/Jan Pirnat
Marko Kump se je vrnil k Adrii Mobilu. Foto: MMCRTVSLO/Jan Pirnat
40-letnica Adrie Mobila

V jubilejni sezoni - klub praznuje 40-letnico delovanja - je v ekipi nekaj kolesarjev, ki so že tekmovali v Novem mestu. Eden takih je Marko Kump, ki je lansko sezono preživel v Španiji. Na uvodu v sezono je zelo optimističen: "Imamo kolesarje za vsak tip proge in na vsaki dirki gremo lahko na zmago. Naš letošnji cilj je, da se na evropskem nizu tekem prebijemo med 20 najboljših in si na ta način zagotovimo tudi nastop na svetovnem prvenstvu v vožnji na čas."

Dobra kemija v moštvu; priprave lepo uspele
Hrvat Radoslav Rogina, lani drugi na Dirki po Sloveniji in potnik za olimpijske igre v Londonu, poudarja, da se želi v novi ekipi dokazati in upravičiti vrnitev v Novo mesto. Kako naj bi to novomeškim kolesarjem uspelo, pa je razložil Matej Gnezda: "Ekipa je res močna in mislim, da bomo to v sezoni še večkrat dokazali. Naša prednost je ta, da se res dobro razumemo, in zato smo dobro delali v pripravljalnem obdobju, imamo pa tudi velike individualne kakovosti."

Štangelj zaupa svojim naslednikom
Ob omenjenih so v ekipi, ki se bo konec tedna predstavila tudi na tradicionalni dirki Združenja slovenskih športnih društev v Italiji v Lonjerju pri Trstu, še Simon Pavlin, Tomaž Nose, Matej Mugerli, Aljaž Hočevar, Pavel Gorenc, Kristijan Fajt in Kristijan Đurasek. "Ekipa je sposobna doseči izide iz moje generacije," pa je o tekmovalcih dodal Gorazd Štangelj, ki je lani končal bogato kariero, vendar še vedno trenira z matičnim klubom.

V klubu veliko nekdanjih asov
Prav pripadnost nekdanjih asov slovenskemu in novomeškemu kolesarstvu je prednost novomeškega kluba, saj v klubu delujejo Sandi Papež, Boštjan Mervar, Milan Eržen, Bogdan Fink in drugi, ki skrbijo tako za pripravo kolesarjev kot tudi za največje kolesarske dogodke v Sloveniji, kot denimo Dirko po Sloveniji, letošnje državno prvenstvo v Mirni Peči, vse bolj priljubljena pa postaja tudi dirka "Okrog Grma".

40-letnica Adrie Mobila