Kolesarstvo
(7)
Leseni velodrom v Češči vasi (tropski les so uvozili iz ekvatorialne Afrike) so zgradili zaradi potreb mladinskega svetovnega prvenstva v kolesarstvu leta 1996, pozneje pa je zaradi zunanjih vremenskih vplivov začel propadati. Ministrstvo za obrambo je tamkajšnje zemljišče leta 2013 predalo novomeški občini, ki je temu v zameno izročila več občinskih zemljišč na območju novomeške vojašnice Franca Uršiča. Velodrom so do prenove uporabljali le kolesarji. Foto: BoBo

Dodaj v

Novomeški velodrom dokončno pripravljen januarja prihodnje leto

Dela na atletski stezi končana
5. november 2018 ob 17:29
Novo mesto - MMC RTV SLO, STA

Prenovo pred 22 leti zgrajenega kolesarskega velodroma v Češči vasi pri Novem mestu bodo zaradi nepričakovane lesne gobe na konstrukciji kolesarske steze končali januarja.

Tako je povedal župan Gregor Macedoni. V prenovljenem in pokritem vadbeno-olimpijskem centru bodo kljub temu v ponedeljek pripravili osrednjo prireditev Štukljevega leta.

Macedoni je ob robu predstavitve osrednjih prireditev ob 120-letnici rojstva olimpionika in novomeškega rojaka Leona Štuklja povedal, da so gradbena dela v novi dvorani olimpijsko-vadbenega centra končali v celoti.

Tam zdaj urejujejo le še športni del oziroma prenavljajo kolesarsko stezo, katere nosilna konstrukcija je bila v precej slabšem stanju, kot so predvidevali. Tamkajšnja dela jih sicer pri izvedbi osrednje prireditve Štukljevega leta ne bodo ovirala, je še zagotovil Macedoni.

Po podatkih novomeške občine so sicer na velodromskem ovalu zgradili novo podkonstrukcijo in ga pokrili z dvomembransko streho. Končali so tudi dela na atletski stezi.

Celoten prenovitveni podvig naj bi skupaj z davkom stal nekaj manj kot štiri milijone evrov. Mestna občina Novo mesto si je za prenovo in nadgradnjo velodroma do zdaj zagotovila nekaj manj kot 600.000 evrov podpore. To bosta prispevala ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ter Fundacija za šport.

Nastajajoči olimpijski vadbeni center za kolesarstvo, atletiko in triatlon bo imel 200-metrsko štiristezno atletsko krožno progo, osem 60-metrskih sprinterskih stez, progi za skok v daljino in višino, skakališče za skok ob palici in metališče za suvanje krogle.

Ob dvorani za približno 500 gledalcev, ki so jo zgradili po tovrstnih mednarodnih zahtevah, novomeško občinsko vodstvo predvideva poznejšo gradnjo plavalnega bazena, celotna ponudba pa naj bi omogočila delovanje vadbenega središča, ki bi v trikotniku Dunaj–Beograd–Milano zapolnil tovrstno praznino.

T. O.
Prijavi napako
Komentarji
Mihsss
# 05.11.2018 ob 19:39
Novinarji delujejo po liniji najmanjšega odpora. To, da dobiš najnovejše slike, zahteva prevelik napor.

Urko
# 05.11.2018 ob 19:01
Slike? Aja, to je na zunanji strani Ljubljanskega ringa.
zamudnik
# 05.11.2018 ob 19:29
Iz članka ne razberem, ali je zadeva že zgrajena ali ne. Nekako imam vtis, da tega ne ve niti avtor članka. :-)
Mihsss
# 05.11.2018 ob 17:42
Velodrom je končno dobil tisto, kar bi moral že ob otvoritvi. Poleg tega bo postal še večnamenski športni objekt. Bravo, župan.
boroč
# 05.11.2018 ob 17:42
To je lepo prebrati. Meni je žal, da to ni bolj na sredini Slovenije, je pa blizu našim sosedom Hrvatom.
d_a_r_k_o
# 07.11.2018 ob 05:13
Lep kot slika ni zaman.
smr3k4
# 06.11.2018 ob 14:15
Kaj hoče točno sporočiti ta stavek?!

Ob dvorani za približno 500 gledalcev, ki so jo zgradili po tovrstnih mednarodnih zahtevah
Kazalo