Blaža Klemenčič je bila hitrejša od Tanje Žakelj. Foto: STA
Blaža Klemenčič je bila hitrejša od Tanje Žakelj. Foto: STA

Dirko je prepričljivo dobila Francozinja Pauline Ferrand Prevot, ki je za skoraj tri minute prehitela Kanadčanko Catharine Pendrel, na tretjem mestu je končala norveška zvezdnica Gunn-Rita Dahle Flesjaa.

"Sem zadovoljna. Cilj je bil top 10, ki sem ga ujela. Želim si še več, tudi zmagovalne stopničke, tudi to bo prišlo. Glede na to, da je bila to prva dirka po poškodbi rame, sem zelo zadovoljna. Startala sem malo slabše, znašla sem se v gneči. Vsak krog sem prehitevala. Borila sem se, vsak krog prehitevala. Noge so bile dobre, s tehniko sem zadovoljna, upam, da bo vsako dirko boljše," je povedala Klemenčičeva, ki si je na prvi dirki svetovnega pokala v Južni Afriki poškodovala ramo.

Na ciljni ravnini se ji je povsem približala Tanja Žakelj, lanska zmagovalka. V sprintu, ki je bil bolj za gledalce, pa sta se udarili za deseto mesto. "To je dobro za obe. Boriva se še za več," je dejala Klemenčičeva, Žakljeva pa je dodala: "Obračun z Blažo je bil za zabavo. Dobro sem se počutila, vendar sem predvidela, da malo preveč zaostajam, da bi jo dobila do ciljne črte. Hotela sem dati vse od sebe, na koncu sem to naredila."

"Dirka tukaj v Novem mestu je izredno zahtevana. Je lepa za uživanje, za dirkanje pa izredno zahtevna. Klanci so težavni, velike spremembe ritma, tehnično zahtevna ... Sredi dirke, ko sem se malo sprostila, mi je šlo lepo. V spustih sem bila bolj skoncentrirana, v vzponih nisem delala napak. Takrat sem pridobivala na času in mestih. Celotno sem zadovoljna z dirko," je pristavila zmagovalka svetovnega pokala v sezoni 2013.

Po treh dirkah je v skupnem vodstvu Švicarka Jolanda Neff s 490 točkami. Žakljeva je na devetem mestu, zbrala je 308 točk, Klemenčičeva je s 185 točkami 20. Naslednja dirka bo čez teden dni v Albstadtu.