Kolesarstvo
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 5.0 od 8 glasov Ocenite to novico!
Mark Cavendish, Rafal Majka in Jan Polanc
Mark Cavendish, Rafal Majka in Jan Polanc bodo v središču pozornosti v naslednjih štirih dneh. Foto: BoBo
Rafal Majka
Rafal Majka je dobil že tri etape na Dirki po Franciji. V letih 2014 in 2016 je v Pariz pripeljal v pikčasti majici najboljšega hribolazca. Foto: BoBo
VIDEO
Cavendish: Če nisem v for...
VIDEO
Direktor Fink predstavil...
VIDEO
Rafal Majka iz Slovenije...

Dodaj v

Polanc v boj za skupno zmago, Majka bo preizkusil formo za Tour

Cavendish želi tokrat priti do cilja
14. junij 2017 ob 19:00
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

V četrtek se začenja 24. Dirka po Sloveniji. Na novinarski konferenci v Ljubljani so cilje predstavili Jan Polanc, Rafal Majka in Mark Cavendish. Vse štiri etape si boste lahko ogledali tudi na TV Slovenija 2 in na MMC-ju.

Glavni slovenski adut bo junak etape na Etno na Dirke po Italiji Polanc, ki je v petek osvojil še naslov državnega prvaka v vožnji na čas. Kolesar ekipe UAE Emirates upa, da je zadržal pripravljenost v vožnji navkreber, saj bo sobotni vzpon na Roglo dal končnega zmagovalca.

"Mislim, da sem se spočil. Dirka bo težka, sotekmovalci so zelo konkurenčni. Majka je favorit za skupno zmago, težko ga bo premagati. Na Štajerskem koncu malo treniram. Včeraj smo si šli ogledat vzpon na Roglo. Ga poznam, ni najtežji, ni najlažji," je poudaril Polanc.

Majka prišel iz Sierre Nevade
Vlogo prvega favorita za skupno zmago številni pripisujejo Poljaku Majki, bronastemu z olimpijskih iger v Riu de Janeiru in lanskemu najboljšemu hribolazcu na Touru.

"Dirko smo izbrali, ker je lepa. Leta 2011 sem že bil tu. Vesel sem, da sem spet tu. Prišel sem iz Sierre Nevade, z višinskih priprav. Etape niso lahke. Preizkusiti moram pripravljenost," je povedal Majka.

Cavendish želi tokrat priti do cilja
Preostale tri etape se bodo končale s šprintom ali morda celo s pobegom. Cavendish se na slovenskih cestah vrača v karavano po daljši odsotnosti zaradi bolezni, njegova pripravljenost je neznana.

"Mislim, da sem zdrav. Za mano so štirje tedni treninga. V kakšnem stanju sem, vam bom povedal na koncu. Lani sem na dirki zbolel in šel domov, želel sem si nazaj, država je lepa," je dobro razpoložen razložil Cavendish, ki upa, da bo za razliko od lani, ko je odstopil v drugi etapi, prikolesaril do Novega mesta.

Cavendishu se bo skušal zoperstaviti Luka Mezgec, ki bo imel močno podporo v ekipi Orica-Scott, Avstralci so v Slovenijo poslali hitro ekipo, ki bo delala za Kamničana. Poleg omenjenih bo posebne pozornosti deležen tudi Italijan Sonny Colbrelli, eden najhitrejših šprinterjev te sezone.

V boj za najboljšega mladega kolesarja Bahrain-Merida, ki jo bo v Sloveniji vodil nekdanji slovenski selektor Gorazd Štangelj, pošilja Domna Novaka, lastnika bele majice Dirke po Sloveniji leta 2015, takrat še v dresu Adrie Mobila. V barvah bahrajnske ekipe bodo od Slovencev kolesarili še Borut Božič, Luka Pibernik in David Per.

Od slovenskih ekip bodo nastopile Adria Mobil, Rog Ljubljana in reprezentanca Slovenije. Precej slovensko obarvana je tudi avstrijska ekipa Amplatz-BMC, ki jo kot športni direktor vodi Luka Žele, v njej so kolesarji Matej Mugerli, Rok Korošec in Andi Bajc. Hrvaško ekipo Meridiana Kamen bo vodil slovenski športni direktor Vinko Polončič, ki je v ekipo uvrstil rojaka Uroša Repšeta.

A. G.
Prijavi napako
Komentarji
smuks
# 14.06.2017 ob 19:46
Upam, da bo Hvastja sokomentator, s Kovšco poleti prav briljirata s kometiranjem Tour de France tekme. Meni najbolj prijetno in zanimivo komentiranje naših novinarjev ter strokovnega sodelavca od vseh prenosov!
leon911
# 14.06.2017 ob 20:27
človek bi si mislil da je denarni sklad dosti večji
smeško 562
# 14.06.2017 ob 20:35
Glede na to, da so veliko zmetali v prenos, bi se lahko izprsili tudi za nagradni sklad
Alek
# 14.06.2017 ob 21:39
Se smejite denarni nagradi Tom je dobil za zmago na Giru 115.000 €, etapni zmagovalec na giru pa dobi 11.000. Denarne nagrade na kolesarskih dirkah niso velike.
rokers
# 14.06.2017 ob 19:58
No zasedba je zelo dobra, je res pa da smo imeli že boljše. Na žalost so šele sedaj dali ven listo kolesarjev, od Bahrain Meride na uradni strani ni seznama udeležencev?
Glede glavnih favoritov je Polanc zagotovo zraven, Majka bo bolj vprašanje, zagotovo bo pri Bori zelo nevaren tudi Konig, ter ne pozabimo na dva Kolumbijca pri Androni Giocatoli, ki sta tudi na Tour of Alps mešala štrene najboljšim. Ne vem zakaj pa ne omenijo, da bo na dirki tudi ex dobitnik gira Damiano Cunego, pa še nekaj zelo poznanih kolesarjev bo: Pippo Pozzato, Santaromita, Cummings, Sbaragli, .. Dimension Data bo res vrhunska v šprinth, tudi pri UAE bosta Guardini in Ferrari mešala štrene tudi našemu Mezgecu z Orico, ter Collbreliju.
Pa bomo malo držali za Muđota, ki se še vedno drži med najboljšimi.
Jutri favorita prej Colbrelli in mezgec kot Cavendish.
rokers
# 14.06.2017 ob 20:29
kalceta prej bi reku prvi šminker:)
elaine
# 15.06.2017 ob 07:37
Toliko poudarjate prenose, ki pa jih bo po sporedu, vsak dan le za dobro uro in pol.
Prenašajte dirko od začetka, še posebej v soboto, ko bom jaz okoli enajste ure čakal na pločniku pred hišo.
nogav1ca
# 14.06.2017 ob 20:22
Vsekakor je prvi zvezdnik letosnje dirke po Sloveniji Pippo Pozzato.
oliva13
# 16.06.2017 ob 00:03
cavendishu je bil baje tako všeč predjamski grad, da se je zadnjič na etapi kar ustavil za pol ure, da bi se ga lahko ogledal
Luigi811
# 15.06.2017 ob 07:09
Te nagrade se itak razdelijo ekipi. Vsaj tako delajo na Giru, Touru, Vuelti. Kolesarji sluzijo s pogodbami, verjemite da niso lacni;)Imena ala Froome in Sagan imajo na sezono kar nekaj miljonckov
rooster
# 15.06.2017 ob 06:54
lol 5 jurjev evrov za zmagovalca

lol kakšen komentar
Ples
# 14.06.2017 ob 22:52
Super, da bo prenos!
veza
# 14.06.2017 ob 23:28
Škoda, da ne gredo pred Kočevjem na levo do Dolenjskih toplic in potem nazaj, tam je zanimiva trasa, tudi za motoriste!
Očitno so se odločili za približno enako dolge trase!
brokes
# 14.06.2017 ob 20:46
Go Adria Mobil! Ena etapna zmaga bi bila uspeh! :)
Zbornaya Komanda
# 14.06.2017 ob 20:56
lol 5 jurjev evrov za zmagovalca.
urle
# 15.06.2017 ob 07:29
pa prometni kolps v ljubljani!
Kazalo