Kristjan Koren bo imel v nedeljo proste roke, saj Petra Sagana ne bo na štartu. Foto: Marjan Kelner
Kristjan Koren bo imel v nedeljo proste roke, saj Petra Sagana ne bo na štartu. Foto: Marjan Kelner
Fabian Cancellara
Leta 2010 je zmagal Fabian Cancellara, Koren pa je bil s sedmimi minutami zaostanka 23. Foto: Reuters

"Ker Petra Sagana ne bo, mi je moštvo že dalo vedeti, da bom imel proste roke. Očitno zadnjo noč pred dirko ne bom tako spal, kot sem pred Flandrijo, ko sem točno vedel, da bo moja edina naloga ta, da delam za Sagana," je pred severnim peklom, kot tudi imenujejo to zahtevno enodnevno preizkušnjo, za MMC povedal 26-letni Koren, član ekipe Cannondale Pro Cycling.


Treba se bo voziti spredaj

Taktika je znana: "Na kockah moram biti spredaj, ampak tako razmišlja vseh 200 kolesarjev. Na koncu je vse skupaj velik boj. Vsekakor čez granitne kocke ne smeš voziti počasi, saj še bolj trese. Arnberški gozd bo glavna selekcija, to je 85 km pred ciljem. Vreme naj bi bilo sončno, kar je dobro. Če dežuje, je tam kot na ledu. Zelo nevarno."

Leta 2010 brez izkušenj 23.
Kristijan Koren se je na dirko Paris-Roubaix pripravljal na Primorskem. V četrtek je naredil peturni trening. Dirka po Flandriji je pokazala, da je dobro pripravljen in se je zelo izkazal v vlogi Saganovega pomočnika. Slovak je bil na koncu drugi. Koren je leta 2010 že okusil severni pekel: "Na Dirki po Baskiji sem takrat odstopil, prišel v Pariz in šel takoj na štart. Ničesar nisem vedel, a sem bil 23."

Boonen ima zlomljeno rebro
Poleg Korena so na štartni listi še štirje slovenski kolesarji: Borut Božič, Luka Mezgec, Blaž Jarc in Marko Kump. Lanski zmagovalec Tom Boonen (skupaj je na kraljici klasik zmagal kar štirikrat) ne bo nastopil. Dodatni pregled je pokazal, da si je ob padcu na Dirki po Flandriji zlomil rebro.