Tejay van Garderen bo skušal veliko razočaranje s Toura pozabiti z uspehom na Vuelti. Foto: EPA
Tejay van Garderen bo skušal veliko razočaranje s Toura pozabiti z uspehom na Vuelti. Foto: EPA

Kapetan ekipe BMC je prejšnjo sredo odstopil na 17. etapi Toura. Bolezen ga je popolnoma izčrpala, imel je hud glavobol in hitro je precej zaostal za glavnino. Američan je bil na tretjem mestu in v odličnem položaju v boju za stopničke v Parizu.

Na štartu Vuelte bodo BMC zastopali še Darwin Atapuma (Kolumbija), Marcus Burghardt (Nemčija), Alessandro De Marchi (Italija), Jempy Drucker (Luksemburg), Amaël Moinard (Francija), Joey Rosskopf (ZDA), Samuel Sanchez (Španija) in Peter Velits (Slovaška).

"Ko sem pregledal traso letošnje Dirke po Španiji, sem se hitro odločil. Treba je upoštevati tudi, kaj se je zgodilo na Touru. To je nov velik izziv zame. Želim se dokazati na največjih dirkah. Vsekakor je bil Samuel Sanchez predviden za kapetana na Vuelti in dirkal bo na visoko uvrstitev. Na Vuelto grem zelo motiviran, čeprav se nisem tako podrobno pripravljal kot na Tour," je pojasnil van Garderen.
Contador že končal sezono
Alberto Contador bi moral sezono končati na sobotni dirki v San Sebastianu, a jo bo zaradi bolezni moral izpustiti. "Tri dni po Dirki po Franciji imam še vedno povišano telesno temperaturo. Na žalost ne bom mogel priti v San Sebastian," je sporočil zmagovalec letošnje Dirke po Italiji. Contador si je zelo želel postati prvi kolesar po Marcu Pantaniju leta 1998 z dvojčkom Giro-Tour, a je v nedeljo v Parizu pripeljal le na 5. mestu v skupnem seštevku.