Jure Robič bo moral v lovu na peto zmago na Raamu prikazati prav vse. Foto: Iztok Novak
Jure Robič bo moral v lovu na peto zmago na Raamu prikazati prav vse. Foto: Iztok Novak

Na ultramaratonski dirki po ZDA se zadnji dan odvija drama, kot je na tem kolesarskem spektaklu še ni bilo. Jure Robič in Dani Wyss bok ob boku lovita zmago, ki se v hribih Zahodne Virginije bolj nasmiha Švicarju. Slednji je glede na zadnje tri časovne postaje veliko pridobil, v Annapolisu pa za Slovencem zaostaja le še minuto.

"Čisto možno je, da mu zmanjka Amerike. Pa naj bo še tako velika," je ob 17.48 na uradni strani zapisal Matjaž, eden izmed Robičevih spremljevalcev na Raamu. Več kot tri ure kasneje je bila slika bolj jasna: "Jure je v zadnjih dveh urah izgubil prednost, ki jo je prigaral. Večinoma zaradi dela na cesti, kjer je bil prisiljen čakati. Dal je absolutno vse od sebe."

Na dnu novice si lahko pogledate novico v času, ko sta bila kolesarja še pred Apalači, kjer pa Robiču kasneje ni uspelo nadoknaditi želene razlike.

Wyss ponoči izničil prednost
Švicar je v noči na četrtek zaostanek povsem izničil in slovenskega tekmeca tudi ujel. Večji del noči sta kolesarja nato vozila skupaj. Robič je v klanec v Apalačih večkrat skušal napasti, a se Wyss ni dal ukaniti. Wyss se je za nekaj minut odpočil, a nato kaj hitro nadaljeval. Robič je 45. časovno postajo (od 53) prečkal natanko ob 6.00 (po slovenskem času), njegov tekmec pa je zaostal vsega pet minut.

Robič mora na 51. časovni postojanki odsedeti eno uro kazni, kar bi lahko bilo usodno. Zmagovalec naj bi v cilj prišel v petek okrog 2. ure ponoči (po slovenskem času).

Baloh četrti
Marko Baloh
je prečkal 42. časovno postajo in zaseda četrto mesto. Pred njim je še Gerhard Gulewicz.