Zmaga Roberta Vrečerja je precej pričakovana. Lani je Vrečer v Ljubljani dobil tudi uvodno dejanje Dirke po Sloveniji, 6,6 km dolg prolog. Foto: MMCRTVSLO/Jan Pirnat
Zmaga Roberta Vrečerja je precej pričakovana. Lani je Vrečer v Ljubljani dobil tudi uvodno dejanje Dirke po Sloveniji, 6,6 km dolg prolog. Foto: MMCRTVSLO/Jan Pirnat
Vrečer državni prvak v kronometru

Kolesar Vorarlberga, ki je še v četrtek dirkal v Švici, je najhitreje prevozil kronometer v vetrovni Ljubljani v dolžini 37,4 km. Drugi je bil Gregor Gazvoda iz ekipe AG2R, tretji pa Jan Polanc (Radenska), ki je postal tudi državni prvak v konkurenci do 23 let. Jani Brajkovič ni branil naslova, saj do nedelje nastopa na kriteriju Dauphine.

"Ne samo, da me je včerajšnja dirka utrudila, po njej me je čakala še naporna pot. Tudi razmere tukaj mi niso šle na roke, čeprav so bile enake za vse. Veter je bil moj največji tekmec, a me vseeno ni zlomil. Čestitke tudi Gazvodi, tudi on je vozil odlično. Ne bi pa pozabil na organizatorje. To je bilo najboljše organizirano prvenstvo v kronometru, na katerih sem nastopil, kolikor sem opazil, tudi gledalcev ni manjkalo," je dejal Vrečer, ki močno upa, da mu bo majica državnega prvaka v naslednji sezoni prinesla tudi boljši klub v tujini.

Štart in cilj kronometra je bil pred BTC-jem, kjer bo v nedeljo še večji vrvež, saj bo na sporedu Maraton Franja. Člani in mlajši člani so morali prevoziti dva kroga (do Dola in nazaj), preostali en krog.

"Razplet na prvih dveh mestih je pričakovan, razveseljivo pa je, da je bil Jan Polanc, mlajši član, z majhnim zaostankom tretji. Tudi Jan Tratnik je bil zelo hiter in je za Polancem zaostal le dve sekundi. Termin državnega prvenstva je bil sicer neugoden, saj je bila konkurenca zaradi dirke Dauphine in Dirke po Švici, ki se začne v soboto, okrnjena," je povedal slovenski selektor Martin Hvastija.
Pri ženskah je naslov ubranila Tjaša Rutar (Garmin).
Misli so zdaj že usmerjene k Dirki po Sloveniji, ki bo potekala od 14. do 17. junija.

Vrečer državni prvak v kronometru