Nadarjeni 18-letni Blaž Mesiček je pričakovano postal novi članski igralec Uniona Olimpije, ki po neuspešni sezoni sestavlja moštvo za uspešnejšo zgodbo. Foto: MMC RTV SLO
Nadarjeni 18-letni Blaž Mesiček je pričakovano postal novi članski igralec Uniona Olimpije, ki po neuspešni sezoni sestavlja moštvo za uspešnejšo zgodbo. Foto: MMC RTV SLO
Jan Močnik
Jan Močnik je decembra lani okrepil Helios Suns in je na januarski tekmi proti Portorožu s 17 podajami postavil nov rekord slovenskega DP-ja. Foto: www.alesfevzer.com

Slovenski mladinski reprezentant se je pri mladincih Olimpije že kalil dve sezoni, v pretekli sezoni pa je med člani kot nosilec Škofje Loke pod vodstvom Gašperja Potočnika prispeval velik delež k presenetljivi uvrstitvi v Ligo Telemach. 197 cm visoki branilec se je z Unionom Olimpijo dogovoril za 5-letno sodelovanje.

Nevaren strelec, ki je prerasel mladince
Mesiček je z mladimi zmaji v sezoni 2013/2014 osvojil naslov kadetskih državnih prvakov, v pretekli sezoni pa je njegova generacija dodala še naslov prvaka do 19 let. Novinec med člani Olimpije bo med poletjem nastopil tudi v reprezentanci Slovenije do 20 let.

V pravkar končani sezoni 2014/15 je bil Mesiček najboljši igralec 2. slovenske lige s povprečjem 21,1 točke, s 4 skoki in 2,8 podaje na tekmo. Odlično sezono je imel tudi v mladinskih selekcijah, kjer je bilo njegovo povprečje več kot 20 točk na tekmo, izbran pa je bil tudi v najboljšo peterko zaključnega turnirja DP U19.

MVP turnirja Evrolige za mlade
Z Unionom Olimpijo je letos nastopil tudi na turnirju Evrolige za mlade v L'Hospitaletu, kjer so osvojili 3. mesto, on pa je bil izbran za najkoristnejšega igralca turnirja s povprečjem 18,8 točke, 8,8 skoka in 3,3 podaje na tekmo.

Blaž Mesiček, igralec Uniona Olimpije: "Moje sanje so bile obleči članski dres Uniona Olimpije in prepričan sem, da sem se odločil pravilno. V klubu so mi v preteklih dveh letih omogočili odlične možnosti za napredek na vseh področjih in vem, da bo tako tudi v prihodnje. Zavedam se, da me čaka še veliko trdega dela in trda članska košarka na visoki ravni, a prav tega se še kako veselim!"


Domžalčani sestavljajo zanimiv mozaik
Helios Suns še oblikuje člansko ekipo za prihodnjo sezono. Po odmevnih okrepitvah, kot so Đorđe Lelić, Simo Atanacković, Željko Zagorac in Travis Cohn, sta zvestobo Domžalčanom podaljšala še Luka Vončina in Jan Močnik.

24-letni Luka Vončina, ki je sredi sezone postal kapetan ekipe, je ob podpisu pogodbe dejal: "Ta zasedba ima veliko potenciala, in menim, da se bo lahko kosala s prav vsako ekipo in se potegovala za najvišja mesta."

Štiri leta starejši organizator igre Jan Močnik pa je pristavil: "Vesel sem, da smo se dogovorili za podaljšanje pogodb, ker je Helios urejen in dobro organiziran klub, in zares verjamem, da lahko stopimo stopničko višje. Gledalcem oziroma občinstvu obljubljamo boj na čisto vsaki tekmi."