LeBron James je bil upravičeno jezen. Foto: Reuters
LeBron James je bil upravičeno jezen. Foto: Reuters

Srečanje je po podaljšku dobil Golden State s 124:114. Draymond Green je 12 sekund pred koncem prijel LeBrona Jamesa za roko, česar sodniki niso dosodili, je v sporočilu zapisal NBA. LeBron bi moral po tem prekršku na črto prostih metov, s katere je na tekmi metal 10/11. Tako je žogo pod pritiskom podal do Georga Hilla, nad katerim je bil piskan prekršek s strani Klaya Thompsona.
Hill je zadel prvi prosti met za izenačenje na 107, drugega pa zgrešil. V analizi Lige NBA so ugotovili, da je Green po zgrešnem prostem metu Hilla v raketo stopil prehitro. Prosti met bi moral biti torej ponovljen.

Sporen je bil tudi položaj 36 sekund pred koncem pri vodstvu Clevelanda za dve. V prodor je zdrvel Kevin Durant, ki se je pod košem zaletel v Jamesa. Sodniki so najprej piskali prekršek v napadu, nato pa so se po pregledu videoposnetka odločili za osebno napako Jamesa.

Liga NBA je objavila, da je sodnikom v zadnjih dveh minutah zadnje četrtine in podaljška dovoljeno pregledati posnetek in se prepričati, ali je bil obrambni igralec v polkrogu pod košem. Ko to počnejo, je dovoljeno tudi, da pregledajo gibanje igralca oziroma njegov položaj v trenutku prekrška. Odločili so se, da spremenijo odločitev, kar je razburilo Jamesa in kolege ter odločilno vplivalo na razplet finala.

Druga tekma bo v ponedeljek ob 2.00.

Druga tekma, ponedeljek ob 2.00:
GOLDEN STATE - CLEVELAND

Tretja tekma, četrtek ob 3.00:
CLEVELAND - GOLDEN STATE

Četrta tekma, sobota, 9. 6., ob 3.00:
CLEVELAND - GOLDEN STATE
---------- morebitne tekme: ---------

Peta tekma, torek, 12. 6., ob 3.00:

GOLDEN STATE - CLEVELAND

Šesta tekma, petek, 15. 6., ob 3.00:
CLEVELAND - GOLDEN STATE

Sedma tekma, pon., 18. 6., ob 2.00:
GOLDEN STATE - CLEVELAND