Košarkarji Reala niso našli prave rešitve za izjemno razigranega Erazma Lorbka. Foto: EPA
Košarkarji Reala niso našli prave rešitve za izjemno razigranega Erazma Lorbka. Foto: EPA

Po katastrofalni predstavi pred dvema dnevoma je Barca tokrat pokazala povsem drug obraz. Na krilih izjemnega Lorbka je ves čas nadzorovala potek tekme, slovenski krilni center pa je 24 sekund pred koncem tudi razblinil vse dvome o zmagovalcu. Ob tem je Lorbek ujel še pet odbitih žog in zbral štiri podaje. Mirza Begić je v dresu Reala na parketu prebil dobre tri minute, njegova statistika pa je ostala skoraj povsem prazna.

S tem so Katalonci na najlepši način čestitali za rojstni dan svojemu kapetanu in prvemu zvezdniku Juanu Carlosu Navarru, ki je danes dopolnil 32 let. "La Bomba" je sicer prispeval 12 točk. Pet igralcev Barce je doseglo dvomestno število točk. Pri Realu je bil s 14 najboljši Nikola Mirotić.

Niti igre vse skozi v rokah Barce
Barcelona je nekoliko bolje začela srečanje in tudi po zaslugi razigranega Lorbka na odmor odšla s petimi točkami naskoka. Uspešno so Katalonci začeli tudi drugi polčas in si po košu Peta Mickeala priigrali prednost devetih točk. Odlično je Real začel zadnjih deset minut, saj je po trojki Mirotića prišel na -4, a je Barca hitro našla odgovor. Tako je šest minut pred koncem C. J. Wallace katalonsko zasedbo prvič povedel do dvomestne prednosti.

Zdelo se je, da je po trojki Lorbka dobri dve minuti iztekom igralnega časa in vodstvu Barce z 79:68, že vse odločeno. S serijo Mirotića, ko je zapored dosegel šest točk, se je kraljevi klub v zadnji minuti priključil na -4. 24 sekund pred koncem je nato odločilni žebelj v Realovo krsto z odličnim prodorom zabil razpoloženi Lorbek.

Odločilna peta tekma bo v soboto v Palau Blaugrani v Barceloni.

4. tekma finala DP-ja:
REAL MADRID - BARCELONA 2:2
75:81 (15:17, 19:22, 21:23, 20:19)
Mirotić 14, Llull in Tomić po 12, Singler 11, Rodriguez 9, Veličković 7, Reyes 6, Carroll 4; Lorbek 24, Wallace 16, Marcelinho 15, Mickeal 13, Navarro 12, Ingles 1.

V odebeljenem tisku je izid v zmagah. Igrajo na tri dobljene tekme.