Ali Barcelona želi s pritožbo okrepiti pritisk nad sodniki na povratni tekmi ali pa je samo še poskrbela za dodatno motivacijo
Ali Barcelona želi s pritožbo okrepiti pritisk nad sodniki na povratni tekmi ali pa je samo še poskrbela za dodatno motivacijo "Ibrakadabre"? Foto: EPA

Vzrok katalonskega protesta je prvi gol Parižanov, pri katerem je bil strelec Zlatan Ibrahimović v prepovedanem položaju, ki pa ga je sodniška četverica pod vodstvom glavnega sodnika Wolfganga Starka spregledala.

Nekdanji napadalec Barcelone, zdaj pa prvi zvezdnik pariškega kluba, Zlatan Ibrahimović je na 1:1 izenačil v 79. minuti, tekma se je sicer končala z 2:2.

"Uefi smo poslali pismo, v katerem izražamo svoje nezadovoljstvo, ker sodnik ni upošteval pravil," je pojasnil Barcelonin predstavnik za stike z javnostmi Toni Freixa.

Uefa prepolovila kazen Ibrahimoviću
V dvoboju Barcelona - PSG lahko Ibrahimović igra zgolj zaradi tega, ker mu je Uefa pred tem prepolovila kazen prepovedi igranja na dveh tekmah zaradi izključitve na tekmi osmine finala proti Valencii.

Povratna tekma se bo Camp Nouu igrala v sredo, Barcelona pa je zaradi dveh golov v gosteh v manjši prednosti, a je zato močno vprašljiv nastop najboljšega nogometaša na svetu Lionela Messija, ki je v torek sprva zadel za 0:1, nato pa zaradi poškodbe mišice obsedel v slačilnici.