Beno Udrih je po operaciji gležnja nared za nove izzive v Memphisu. Foto: Reuters
Beno Udrih je po operaciji gležnja nared za nove izzive v Memphisu. Foto: Reuters

V Memphisu so zelo zadovoljni z Udrihovim prispevkom, zato so izkoristili možnost, da za njih zaigra še v sezoni 2015/2016. Vodstvo ekipe je Štajercu zagotovilo plačo v vrednosti 2,2 milijona dolarjev (1,99 milijona evrov).

Za Udrihom dobra sezona
Udrih se je pridružil Memphisu lani poleti s pogodbo za eno sezono in možnostjo podaljšanja še za eno sezono. V pretekli sezoni se je zelo dobro znašel pod obročema, na kar kaže tudi statistika povprečno 7,7 točke, 2,8 podaje na 79 tekmah, na katerih je bil pretežno rezerva oziroma zamenjava za Mika Conleyja.

Udrih upa na še boljšo sezono
"Zelo sem vesel, da ostajam član grizlijev, #GrizzNation. Upam, da nas čaka še boljše leto,"
je prek družbenih omrežij sporočil Udrih, ki bo zaradi poškodbe gležnja izpustil letošnjo reprezentančno akcijo na Eurobasketu. Udrih je novico izvedel skoraj sočasno s praznovanjem 33. rojstnega dne 5. julija. "Grizliji" so v lanski sezoni izpadli v konferenčnem polfinalu proti poznejšim zmagovalcem Golden State Warriorsom.

Podpisovanje pogodb v Ligi NBA se začne v četrtek, 9. julija, ko bo petletno zvestobo Miamiju, "težko" 90 milijonov dolarjev, obljubil tudi drugi slovenski NBA-igralec Goran Dragić.