Mike Krzyzewski že vse od leta 1980 vodi košarkarsko ekipo na univerzi Duke, ki jo je popeljal tudi do štirih naslovov prvaka Lige NCAA. Leta 1992 je bil med drugim tudi pomočnik Chucku Dalyju v originalnem
Mike Krzyzewski že vse od leta 1980 vodi košarkarsko ekipo na univerzi Duke, ki jo je popeljal tudi do štirih naslovov prvaka Lige NCAA. Leta 1992 je bil med drugim tudi pomočnik Chucku Dalyju v originalnem "sanjskem moštvu" na igrah v Barceloni. Foto:

Krzyzewskega je eden od novinarjev po prepričljivem uspehu proti Argentini (109:83) vprašal, ali njegovo nadarjeno moštvo sploh potrebuje kakšnega trenerja.

"Nobenega, prav nobenega. Povsem točno ste zadeli. Vsak večer hodim ven z družino in se ga do konca napijem. Počakajte, da me vidite nocoj. Vsi ste vabljeni, da se mi pridružite. To prekleto žogo si le podajamo. Povsem prav imate. Ne vem, kako vam je uspelo ugotoviti," je vrelo iz Krzyzewskega, ki ima na klopi ameriške reprezentance trenutno le en poraz ob kar 61 zmagah, med drugim je ZDA znova popeljal do zlata tako na olimpijskih igrah kot svetovnem prvenstvu.

Glede na to, da za 65-letnega trenerja velja, da je obseden s pripravami na nasprotnika, bi imel lahko glavobol le od premišljevanja o nedeljskem finalu, kjer se bodo Američani v drugem olimpijskem finalu zapored udarili s Španci. Pred štirimi leti so v Pekingu slavili s 118:107.