Srbski trener Nenad Trajković je poleti prevzel Krko po lanski izjemni sezoni. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Srbski trener Nenad Trajković je poleti prevzel Krko po lanski izjemni sezoni. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Aleksander Sekulić, Gašper Okorn, Aleš Pipan
Aleksander Sekulić (levo) je tričetrt prezgodaj postal glavni trener Krke. Foto: KZS/www.alsefevzer.com

Za trenersko rošado niso krivi slabi izidi slovenskih prvakov, temveč konec "lockouta" v Ligi NBA, saj se Trajković želi podati po novo zaposlitev v ZDA.

"Nenad Trajković je bil angažiran z namenom, da v prvo ekipo prinese svoje bogato košarkarsko znanje iz evropske in NBA košarkarske scene. Poleg tega naj bi v ekipo integriral nove igralce, ki so se nam pridružili v tej sezoni. Trajković je obe nalogi dobro opravil. Predlagal je, da se sodelovanje zaključi prej, to pa zaradi konca prekinitve vseh dejavnosti v NBA, kje bo poskušal najti delo. Zahvaljujemo se mu za kakovostno in zagnano delo ter mu želimo vse najboljše na njegovi nadaljnji trenerski poti," so v uradnem sporočilu zapisali pri Krki.

Sekulić predčasno postal glavni trener
Skladno s predhodnim dogovorom je predsedstvo kluba ocenilo, da je nastopil primeren trenutek za imenovanje Aleksandra Sekulića, ki je bil prvi pomočnik trenerja že v lanski sezoni, na mesto glavnega trenerja. Kot je bilo dogovorjeno že pred sezono, bo Sekulić namreč glavni trener Krke še najmanj v sezoni 2012/13.

Radio Krka je kot prvi poročal o odstopu trenerja slovenskih prvakov. Od Trajkovića se je poslovil že Krkin Američana Jimmyja Baxterja na Twitterju: "Želim se zahvaliti trenerju Nenadu Trajkoviću, ki me je pripeljal v Krko. Rad bi tudi prevzel del krivde za začetek z 2-7. Kakšen rojstni dan imam!"

Slabi izidi predvsem v Jadranski ligi
Krka je v torek sicer zmagala v 3. krogu Evropskega pokala na gostovanju pri Azovmašu (71:66), a pri tem skoraj zapravila visoko prednost iz prvega polčasa. Medtem ko imajo Dolenjci v evropskem tekmovanju po treh tekmah dve zmagi, jim gre veliko slabše v Jadranski ligi. Tudi v Ligi ABA imajo dve zmagi, a tudi kar sedem porazov.