Bojan Bogdanović je za Washington odigral le 39 tekem. Foto: Reuters
Bojan Bogdanović je za Washington odigral le 39 tekem. Foto: Reuters
Avery Bradley
Averyja Bradleyja so Boston Celticsi poslali v Detroit. Foto: EPA

Bogdanović je s Pacersi podpisal dvoletno pogodbo, vredno 21 milijonov dolarjev, s čimer je, kot piše Index, postal najbolje plačani hrvaški športnik v zgodovini. Prehitel je tudi nogometaša Real Madrida Luko Modrića. 28-letni krilni košarkar iz Mostarja je v Ligo NBA odšel leta 2014, ko se je pridružil Brooklyn Netsom, za katere je igral do letošnjega februarja, ko je bil poslan v Washington. Letos je v povprečju za Brooklyn dosegal dobrih 14 točk na tekmo, pri Wizardsih pa v rednem delu malenkost manj kot 13.

Washington Bogdanoviću ni mogel ponuditi več kot deset milijonov dolarjev, nosilec hrvaške reprezentance pa je iskal klub, ki bi mu zagotovil redno visoko minutažo. Kariero je začel pri Zrinjskem, leta 2005 ga je kupil Real Madrid, pri katerem pa ni dobil priložnosti. Vmes je bil posojen Murcii, nato pa ga je prek Cibone in Fenerbahčeja pot vodila v NBA.

Riley navdušen nad prihodom Olynyka
Miami je pod obročem močnejši za Olynyka. 213 centimetrov visoki Kanadčan je s Heati podpisal štiriletno pogodbo, s katero bo zaslužil 50 milijonov dolarjev. Štiri leta je do zdaj igral za Boston, v karieri pa je v poprečju dosegal 9,5 točke in skoraj pet skokov na tekmo. Olynyk kljub svoji višini lahko zadeva tudi z razdalje.

“Takoj ko je Olynyk postal prosti igralec, smo mu sledili. Ni le visok igralec, ampak lahko igra tudi daleč od obroča. Najbolj nam je všeč, da je 'playmaker', čvrst obrambni igralec in dober skakalec. Star je šele 26 let, tako da ustreza mlademu jedru naše ekipe, ki bo skupaj igrala, ko bo v najboljših letih,“ je povedal prvi mož Miamija Pat Riley. Miami je v svoje vrste pripeljal še centra AJ Hammonsa, za katerega je v Dallas poslal Josha McRobertsa in izbor drugega kroga izbora leta 2023.

Bradley v Detroit, Morris v Boston
Boston je zapustil tudi Avery Bradley, s čimer Celticsi odpirajo prostor za Gordona Haywarda, ki bo podpisal štiriletno pogodbo v vrednosti 128 milijonov dolarjev. 26-letni branilec, ki je v zadnji sezoni v povprečju v statistiko vpisoval po 16,3 točke in 6,1 skoka, se seli v Detroit, v nasprotno smer pa prihaja Marcus Morris, ki je letos dosegal po 14 točk na srečanje. 206 centimetrov visoki košarkar je prej igral za Phoenix in Houston. Za Bradleyja so zanimanje pokazali tudi pri obeh franšizah iz Los Angelesa, Lakersih in Clippersih.