Carlos Boozer se iz Chicaga seli v Los Angeles. Foto: Reuters
Carlos Boozer se iz Chicaga seli v Los Angeles. Foto: Reuters

32-letni Boozer je imel kar 16,8 milijona ameriških dolarjev vredno pogodbo za prihodnjo sezono z Bullsi, ki pa so se okrepili s Paujem Gasolom. Ekipe, ki še niso presegle omejenega zneska za plače, so lahko poslale ponudbe za krilnega centra. Atlanta, Charlotte, Houston, Milwaukee, Orlando, Philadelphia, Phoenix in Utah imajo še dovolj prostega denarja, a Lakersi so dali najvišjo ponudbo (3,25 milijona dolarjev).

Boozer je v pretekli sezoni v povprečju dosegal 13,7 točke in 8,3 skoka na tekmo (najmanj po sezoni 2002/03). Bullsi so izpadli v prvem krogu končnice proti Washingtonu, Lakersi pa so nanizali le 25 zmag in se jim sploh ni uspelo prebiti med najboljših osem na Zahodu.

Bo Scott končno podpisal?
Generalni menedžer Mitch Kupchak ima ogromno dela, saj mora prevetriti ekipo okoli Kobeja Bryanta. Pogodbo je podpisal tudi Ed Davis, ki je prišel iz Memphisa. Lakersi so še vedno brez trenerja, potem ko je že maja odstopil nepriljubljeni Mike D'Antoni. Glavni kandidat za njegovega naslednika je nekdanji sijajni organizator igre Scott, ki je igral v zvezdniški ekipi Lakersov z legendarnim Magicom Johnsonom v osemdesetih letih.
Mestni tekmeci Clippersi so podaljšali pogodbo z Glenom Davisom. "Big Baby" bo v prihodnji sezoni dobil veteranski minimum 1,2 milijona zelencev.