Kyrie Irving bo kariero nadaljeval v Bostonu. Foto: Reuters
Kyrie Irving bo kariero nadaljeval v Bostonu. Foto: Reuters

Irving, ki ni želel več ostati v Clevelandu, in je to vodstvu kluba tudi odkrito povedal, torej odhaja v Boston, Cavaliersi pa so dobili Isaiaha Thomasa, krilnega igralca Jaea Crowderja, centra Anteja Žižića in prvi izbor na naboru leta 2018 (od Brooklyna), ki ni zaščiten.

25-letni Irving, eden od junakov šampionske predlanske ekipe, ni več želel biti v senci LeBrona Jamesa. Vse od njegove zahteve za odhod sredi julija je bil organizator igre zvezd tarča številnih špekulacij. Na koncu so bili s ponudbami najbolj konkretni v Bostonu.

Toda zanj so Celticsi plačali visoko ceno, po mnenju mnogih previsoko. 28-letni Isaiah Thomas je v prejšnji sezoni v povprečju dosegal 28,9 točke in 6 podaj na tekmo in je bil eden izmed najbolj priljubljenih igralcev v Bostonu. Letošnja sezona bo njegova zadnja pred podpisom nove pogodbe, zato bo še toliko bolj motiviran, natanko to, kar potrebuje LeBron James. Poleg njega v Cleveland prihaja Jae Crowder s povprečjem 14 točk na tekmo. 27-letnik je v Ligi NBA cenjen kot izjemen krilni obrambni košarkar. Cavsi so dobili še novinca v Ligi NBA Anteja Žižića, izjemno nadarjenega hrvaškega centra, ki so ga v Bostonu leta 2016 izbrali kot 23. na naboru. Češnja na torti je prvi izbor na naboru 2018.

"Vem, plačali smo visoko ceno, toda dobili smo 25-letnega igralca zvezd, ki se tudi časovno lepo vključuje v naše moštvo. Je eden izmed najboljših v ligi v napadu. Zanj je bilo treba dati veliko in smo dali," je povedal športni direktor Bostona Danny Ainge. Irving ima podpisano še triletno pogodbo za 60 milijonov dolarjev. Prekine jo lahko leto pred koncem, a so v Bostonu prepričani, da bo Irving podpisal novo pogodbo in ostal v klubu. V prejšnji sezoni so bile njegove številke 25,2 točke in 5,8 podaje na tekmo.
Strokovnjaki v Ligi NBA so mnenja, da bo po zamenjavi igralcev Cleveland ohranil primat na Vzhodu.

Tako Irving kot Thomas sta bila izbrana na naboru leta 2011. Irving je bil izbran prvi, Thomas pa zadnji 60. od Sacramenta. Cleveland in Boston bosta odprla sezono Lige NBA z medsebojnim obračunom 17. oktobra.