Kobe Bryant je moral predčasno končati sezono, zdaj pa ima težave še s svojo mamo, s katero se že nekaj časa ne razume najbolje. Foto: EPA
Kobe Bryant je moral predčasno končati sezono, zdaj pa ima težave še s svojo mamo, s katero se že nekaj časa ne razume najbolje. Foto: EPA

Najboljši igralec Los Angeles Lakersov trenutno okreva po operaciji ahilove tetive, Lakersi pa so bili brez njega nemočni v prvem krogu končnice, San Antonio jih je izločil s 4:0 v zmagah.

Pamela Bryant namerava na dražbi prodati Kobejeve drese, majice in trenirke iz srednje šole Lower Merion, kjer je opozoril nase sredi devetdesetih let. Prodati želi tudi podpisano žogo, s katero so Lakersi leta 2000 osvojili naslov prvakov v Ligi NBA, in priznanje za najboljšega igralca na Adidasovem kampu leta 1995. Še dragocenejši je prstan za naslov najboljše srednje šole v Pensilvaniji leta 1996 in priznanje iz tekme All Star leta 1998. Skupna vrednost vseh izdelkov naj bi se bila okoli 2,1 milijona zelencev.

Vse skupaj se je začelo zapletati zaradi hiše, ki jo je Pamela Bryant želela kupiti v Nevadi, vredna naj bi bila 450.000 zelencev. Kobe ji je zagotovil, da ji plača 250.000 dolarjev, a ga je zavrnila, saj ji je dražbena hiša že vnaprej nakazala 450.000 dolarjev. "Pred petimi leti je Kobe svoji mami dejal, da ne potrebuje več teh izdelkov in jih s tem predal mami," je pojasnil odvetnik dražbene hiše.

Kenneth Goldin, lastnik dražbene hiše, je poudaril, da ne more odpovedati junijske dražbe. Na drugi strani pa zvezdnik Lakersov noče niti slišati za možnost, da bi prodajali njegove lovorike in nekdanjo opremo.