Celjanke so nesporne vladarice slovenske ženske košarke. Foto: www.alesfevzer.com
Celjanke so nesporne vladarice slovenske ženske košarke. Foto: www.alesfevzer.com
Celjske košarkarice brez poraza osvojile nov naslov
Podelitev medalj in pokala po koncu prvenstva košarkaric

Celjanke so že prvo četrtino dobile s 27:10, nato pa prednost le še stopnjevale za zanesljivo zmago. MVP finala Iva Slonjšak je pri zmagovalkah dosegla 21 točk, Aleksandra Krošelj jih je dodala 16, medtem ko je bila pri gostjah najučinkovitejša Maruša Seničar z osmimi.

Varovanke Damirja Grgića so tako osvojile 14. naslov državnih prvakinj in sedmega zapored. Najkoristnejša igralka prvenstva je postala Larisa Ocvirk.
Celjanke so dobile vseh 33 odigranih tekem v državnem prvenstvu. Kranjčanke so sedmič zapored osvojile naslov državnih podprvakinj in še vedno ostajajo brez naziva najboljšega kluba v Sloveniji. V tej sezoni so osvojile naslov pokalnih zmagovalk, hkrati pa so edina slovenska ekipa, ki je ugnala Celje.


Damir Grgić, trener Cinkarne Celje: "Čestitam svojim igralkam, strokovnemu vodstvu, upravi kluba in našim navijačem, ki so nas danes ob osvojitvi 14. naslova državnih prvakov prišli podpret v velikem številu. Mislim, da smo zasluženo zmagali, tekmo smo nadzirali od začetka do konca, igrali smo z veliko več energije kot ekipa Triglava. Nismo pričakovali, da bo na koncu takšna razlika, a vseeno je to lep zaključek sezone. Še enkrat bi rad čestital vsem akterjem, ki so k temu pripomogli."

Ernest Novak, trener Triglava: "Po takem porazu je težko kar koli komentirati. Pričakoval sem, da lahko pokažemo več, ne samo na tej tekmi, temveč tudi na nekaterih preostalih. V seriji treh tekem smo odigrali le en dober polčas. Kljub temu mislim, da smo imeli dobro sezono, in se mi zdi pravilno, da sta se pokalni naslov in naslov državnih prvakinj razdelila med nas in Celje. Iskrene čestitke Celjankam za osvojeni naslov."


Finale, tretja tekma:
CINKARNA CELJE - Triglav 3:0
87:45 (27:10, 19:8, 25:15, 16:12)
300; Slonjšak 21, Krošelj 16, Delić 13, Chidom 12, Friškovec in Ocvirk po 11, Kop 3; Seničar 8, Šarić 7, Abramović, Jakobčič in Sofrić po 6, Jesenšek in Perez po 5, Žibert 2.

Druga tekma:
TRIGLAV - CINKARNA CELJE
62:69 (19:22, 10:26, 11:7, 22:14)

Prva tekma:
CINKARNA CELJE - TRIGLAV
78:45 (26:12, 16:9, 19:16, 17:8)

V odebeljenem tisku je izid v zmagah. Igrali so na tri zmage.

Celjske košarkarice brez poraza osvojile nov naslov
Podelitev medalj in pokala po koncu prvenstva košarkaric