Košarkarice Celja so tekmice ustavile pri 54 točkah in bodo, če ne bo presenečenja, v ponedeljek spet postale državne prvakinje. Foto: www.alesfevzer.com
Košarkarice Celja so tekmice ustavile pri 54 točkah in bodo, če ne bo presenečenja, v ponedeljek spet postale državne prvakinje. Foto: www.alesfevzer.com
Celjanke le še zmago oddaljene od novega naslova

Celjanke tekmicam na osmem medsebojnem srečanju v sezoni niso dopustile niti najmanjših možnosti za uspeh. Z agresivno obrambo, hitro tranzicijsko igro in znova dobrim skokom so si v prvih sedmih minutah pripravile devet točk naskoka (14:5), Kranjčanke pa dokončno strle v drugi četrtini. Kapetanka Tina Jakovina je slabih pet minut pred polčasom zaključila delni niz 2:14, po katerem je ekipo popeljala že do 20 točk prednosti (14:34). Razmerje moči se nato do odmora ni spremenilo. Aktualne prvakinje so tekmo nadaljevale v svojem ritmu, Triglav je v drugem delu prek Žive Zdolšek dosegel le štiri točke iz igre, z rezultatom 19:45 pa je bil dvom o zmagovalkah odpravljen že po 20 minutah.

V dresu Celjank je bila s 16 točkami najuspešnejša Hrvatica Iva Slonjšak, njena rojakinja Ivana Dojkić je dodala 11 točk. Na drugi strani je Zdolškova prispevala 15 točk.

Gorenjkam se obeta ponovitev črnega scenarija zadnjih štirih sezon. Vselej do sedaj so se v finalnem nizu merile s Celjankami in vsakokrat v zmagah klonile s 3:0. Če bodo želele doseči sploh prvo zmago v finalu v zgodovini svojega kluba in s tem podaljšati finalno serijo, bodo morale do ponedeljka, ko bo v Celju (ob 18. uri) tretja tekma finala, spremeniti igro in predvsem dodati domišljijo in učinkovitost v napadu.

Grgić: Dekletom ne bom dopustil, da razmišljajo o slavju
"Čestitke igralkam za odlično predstavo, vse so napravile tako, kot smo se dogovorili. Igramo dobro in upam še na eno takšno tekmo. V ponedeljek bo dovolj že zmaga z eno točko, nikakor pa finalnega niza še ni konec. Dekletom ne bom dopustil, da razmišljajo o slavju. Osredotočeni moramo biti na ponedeljkovo tekmo v Celju, ki jo bomo skušali zaključiti na najboljši možen način," je dejal trener Celjank Damir Grgić.

1. SKL (Ž), finale, druga tekma:
TRIGLAV - ATHLETE CELJE 0:2
54:78 (12:20, 7:25, 14:18, 21:15)
250; Zdolšek 15, Prevodnik in Paligorić po 8, Meden 6, Jakobčič 5, Jevtović in Jelenc po 4, Sever 3, Jesenšek 1; Slonjšak 16, Dojkić 11, Trebec, Marić in Prezelj po 9, Friškovec 7, Jakovina 6, Lešek 5, Ocvirk 4, Gwashavanhu 2.


Tretja tekma, ponedeljek ob 18.00:
ATHLETE CELJE - TRIGLAV

Prva tekma:
ATHLETE CELJE - TRIGLAV
85:56 (23:17, 27:22, 17:10, 18:7)
Izid v zmagah je v krepkem tisku. Igrajo na tri zmage.

Celjanke le še zmago oddaljene od novega naslova