Košarkarice Athlete Celja lovijo svojo 13. lovoriko v državnem prvenstvu. Foto: www.alesfevzer.com
Košarkarice Athlete Celja lovijo svojo 13. lovoriko v državnem prvenstvu. Foto: www.alesfevzer.com
Celjanke dobile uvodno finalno tekmo

K uspehu Celjank je največ prispevala Shante Evans, ki je dosegla 20 točk, ob tem pa imela še šest skokov. Iva Slonjšak je prispevala 18 točk, 16 točk pa je tekmicam nasula Annamaria Prezelj. Pri gostjah sta Rebeka Abramović in Nina Jesenšek dosegli 14 točk.

Tekmo so bolje odprle Kranjčanke, povedle so s 17:11. Nato pa so se prebudile tudi domače košarkarice, ki so v drugi četrtini ujele nasprotnice in jih prehitele. Do odmora so si 12-kratne državne prvakinje priigrale tri točke prednosti.

V tretjem delu tekme so gledalci spremljali izenačeno srečanje, Celjanke pa so si ob koncu tega dela srečanja priigrale prvo občutnejšo prednost, ki je znašala devet točk. V zadnji četrtini so se igralke Triglava še približale na štiri točke zaostanka, vendar pa so se Celjanke znova odlepile in tekmo pripeljale do zanje srečnega konca.

"Pričakovali smo trdo in čvrsto tekmo, morda smo jo odigrali preveč nervozno, zato nam tudi igra ni stekla, kot bi si želeli. Na koncu šteje zmaga in zdaj je pod pritiskom ekipa Triglava, ki mora tekmo na domačem igrišču dobiti," je po tekmi povedal trener Celjank Damir Grgić.

1. SKL (Ž), FINALE

Prva tekma:

ATHLETE CELJE - TRIGLAV 1:0
66:54 (15:17, 20:15, 18:12, 13:10)
Evans 20, Slonjšak 18, Prezelj 16; Abramović in Jesenšek po 14; Zdolšek 11.

Druga tekma, ponedeljek ob 20.45:
TRIGLAV - ATHLETE CELJE

Tretja tekma, sreda ob 18.00:
ATHLETE CELJE - TRIGLAV

Izid v zmagah je označen krepko. Igrajo na tri zmage.

Celjanke dobile uvodno finalno tekmo